reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jagódka, 35tc, 1930g

reklama
Karmelia też uważam, że należy sprawdzić skąd taka niska waga. Może wszystko ok ale jak nie to sama wiesz, że lepiej takowa wiedzę posiąść wcześniej. Moja Pchła waży 8700 a w moim przekonaniu to mało (na 18 m-cy urodzeniowe ). Buziaki dla Jagódki i oby wszystko było ok a niska waga jej "urodą" :-)

Właśnie próbuję zbombardować naszą przychodnię. W piątek nie udało mi się zapisać małej na ten tydzień :wściekła/y: nie chcę z nią iść na standardową wizytę tylko do dzieci zdrowych, żeby czegoś nie załapała... Weekend mieliśmy kiepski, w sobotę młoda wymiotowała od 4 do 7 rano, tak ją bidulkę ciągnęło, że cały czas płakała, a ja z nią :( jeszcze wieczorem sobie spawiała kaszkę, nad ranem już było lepiej i wciągnęła mleko. I jak tu przybrać, skoro cały dzień wycięty z jadłospisu?...
Do tego pojawił się jej zapach acetonu z buzi, delikatny, ja wyczuwam, mąż nie, no i że oczywiście znów sobie wkręcam...
Dominic, to Twój synek więcej waży od Jagódki, a moja z większą wagą startowała...

Ja nie wiem, jak to się u nas stało, że 5 tyg temu waga 7,7 a teraz prawie 8,5. Pierwszy taki skok nam się przytrafił, nie licząc tego, że po wyjściu ze szpitala w pierwsze 5 tyg przytyła 1,2 kg. Tylko u nas nic nie idzie w ciało na szerokość, tylko wszystko we wzrost i jaka była chuda taka jest. Nogi jak zapałki.
Co to jest zapach acetonu?

To pięknie Tosia z wagą skoczyła! :) U nas na początku też Jagódka ładnie przybierała, w terminie porodu (3tyg po wyjściu ze szpitala) ważyła 2700, później też było ok... zaczęło się psuć jak miała mniej więcej 6mscy.
Dzwoniłam do przychodni, jutro mam zadzwonić czy nas przyjmą jutro od razu na dzieciach zdrowych. Pielęgniarka nie radziła mi przychodzić na dzieci chore bo mnóstwo maluchów teraz choruje...więc albo jutro albo nie wiem kiedy :/
Zapach acetonu to tak jakby zmywacz do paznokci. Nie myślę na razie o czym to może świadczyć... Poczekam na wizytę u lekarza... chociaż swoje już wyczytałam :-(

Tosia wyszła z wagą 2170, w dniu planowanego porodu ważyła 2600. Dokładnie 5 tyg po wyjściu ze szpitala wazyła 3350. Potem jakos ta waga zaczęła zwalniać. No i teraz ten skok mnie pociesza, ze moze troszkę podgonimy z wagą:) i zaczynam wierzyć że na dwa latka (we wrześniu) to może 10 kg będzie:)

Ja tam bym chciała te 9 chociaż na dwa latka (maj) ... ale czarno to widzę :) po wieczornym pawiu kaszkowym Jagódka o 2 wypiła flaszkę mleka, rano zjadła dwa gryzy bułki z masłem, 2 gryzy banana i trochę zupki :) i jak tu przytyć? Mam tylko nadzieję, że te wymioty to tak się tylko przytrafiły, może zęby, a nie że coś poważniejszego się kroi...

Karmelia, życzę Jagódce dużo zdrówka. Ja urodziłam synka w 33t5d, wiem jakie to obciążające dla psychiki kobiety urodzić wcześniaka, wiedzą to tylko kobiety którym się to przytrafiło. W moim otoczeniu nikt mnie nie rozumiał, myśleli że jeśli z dzieckiem jest wszystko w porządku (bo na szczęście urodził się z waga 2620 sam oddychał i teraz rozwija się jak zdrowy donoszony dzieciaczek:-)) to dla matki powinno być to takie samo przeżycie jak gdyby urodziła o czasie. A ja do tej pory codziennie wspominam poród, który był dla mnie ogromnym stresem, ale jest już coraz lepiej.
Życzę Wam wszystkiego co najlepsze!!!

reklama
Karmelia nic sobie nie wkręcaj, nawadniaj Jagódkę (polecam taki sok marchewkowy hipp dostępny w aptekach) i daj znać po wizycie.

Do góry