reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jacy są nasi lekarze?

reklama
mój lekarz wczoraj byl straaasznie zmęczony:/..pomylil daty..i zwrocilam mu uwagę..biedny mówi.."tak to jest jak sie jest w pracy drugi dzien pod rzad..bez snu"..ufff..biedaczek.., no, ale to dlatego, ze ma urlop i chce wszystkie spr pozalatwiac przed wyjazdem:)

ano - to juz jakby nie było prawie połowa ciazy..wiec czy ja wiem, czy szybciutko. Mój gin zazwyczaj okresla płec dzidziusia ok 20 tyg..a ja bedąc u niego byłam 18-19 tydz..i sama widziałam ::)..takie kółeczko z kreseczką- wyglądało to jak świński nosek:):)- bez dziurek:):)
Obiecuje, ze wkleję fotkę usg..bardzo ładnie to widac:) i jak pokywałam innym - to potwierdzali- ze to nie moze być inaczej:)..no, ale czas zweryfikuje:)

Dziewczyny czy WAM LEKARZ DAJE SKIEROWANIE NA MORFOLOGIE I MOCZ CO MIESIAC???
Bo mi dopiero raz dal skierowanie, raz bylam jeszcze na badaniach okresowych to stamtad mialam wyniki ale to bylo w listopadzie
i sie zastanawiam czy to nie za rzadko...

Ania, ja mialam badanie moczu raz na poczatku ciazy, a ostatnio jak bylam u gina to kazal na nastepna wizyte przyniesc mocz i mowil, ze od teraz juz za kazdym razem mam przynosic.
morfologie, cytologie i wszelkie badania krwi lacznie z hiv i zoltaczka(tu sa obowiazkowe) mialam robione raz.

mam tez okreslona grupe krwi i specjalna karte gdzie jest ona dokladnie opisana, ten dokument musze okazac przy przyjeciu do szpitala.

Ja pierwszy będąc w ciazy u gin byłam w paxdzierniku- wówczas zlecił mi badanie moczu, krwi, grupę krwi...na tokso, (chyba wszystko)..poźniej w listopadzie nic i w grudniu powtórka- mocz i krew. Teraz w styczniu zlecil mi badanie hormonów- na tarczycę.
MOje kolezanki w podobnych odstępnach czasu robią te same badania..chyba, ze maja zle wyniki to częściej.

Dzieki Agata i Rusalko - uspokoilyscie mnie. Za pierwszym razem jak bylam u mojego lekarza to dal mi wlasnie skierowanie na badania: mocz, morfologia, grupa krwi, przeciwciala, wr, toxoplazmoza, rozyczka, cytomegalia, potas i sod. To byl koniec pazdiernika. Pozniej koniec listopada mialam wyniki krwi i moczu z badan okresowych. I te i te byly dobre.
Jak teraz bede w lutym to ma mi dac kolejne skierowanie na badania w tym to na glukoze.

Dzisiaj bylam u nowego doktora i jestem bardzo zadowolona!
mial o wiele lepszy sprzet, przyjemniejszy gabinet, wszystko wyjasnil i opisal, nastepnym razem mozemy przyniesc kasete video to sobie malucha nagramy, po raz PIERWSZY slyszelismy serduszko dzidziusia!
doktor dowcipny, wesoly, sympatyczny......no bardzo sie ciesze
w ogole nie bylo problemu, zeby po angielsku mowic( bo poprzedni mimo ze prosilam, zeby ze wzgledu na meza mowic po angielsku, to jakos skory do tego nie byl)
zmienilam doktora, bo ten pracuje w szpitalu gdzie chce rodzic, ale mysle po tej wizycie ze tak czy siak byl czas na zmiane!
strasznie nam brakowalo jakiegos nie tylko dobrego, ale tez wesolego lekarza!!!

reklama
Agataje a u ciebie wizyty sa płatne czy nie? I czy np poród rodzinny masz bez opłat? I czy w Belgii są zasiłki dla dzieci po porodzie?
I tak samo Cicha jak z twoimi wizytami i porodem?
Pytam z ciekawości jak maja kobiety w innych krajach?

Do góry