reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jacy są nasi lekarze?

ee..ale to już Olu sotatnie usg dopochwowe. Kolejne juz brzuszka;)- wiec mąz wejdzie:)..Pytałam, czy moze juz za miesiac płec będę znala:):)..no powiedzial,z ę nikłe szanse..ale postara sie..ale to wówczas dopochwowo..no i..ale raczej to przy kolejnej to już prędzej.
Byłam z koleżanka u gin- ma 2 m-ce starsza ciaze..zna już płec:):)wiec..dziewczęta..w styczniu i my moze poznamy co pod serduszkiem nosimy:):)

Olu-jak pisalam- jestem pod wrazeniem tego- co..ba-KOGO:)- tam zobaczyłam:):)..śovczniuni dzidzius- było tak dobrze widac i tak dużo:)..duzą glówke..rączki- ktore tak fajowo się ruszały:)- zarys nózek..i widzialam szybciutko bijące serduszko:):)..mam zdjęcie usg..i na pewno wkleję..wszystko dosc dobrze widać..i nawet kropeczkę ciemniejszą- serduszko:)!Dzidzius stał na głowie;):):)Jestem szczęsliwa;)
No, ale wróciliśmy dosc poźno..no i wczoraj znowu ze zmeczenia wymiotowałam:(

reklama
Rusałko - ale fajnie ze widziałaś swoja dzidzie, ja sie nie mogę doczekać, Idę za tydzień
I mam nadzieje ze będzie USG i ze będzie cos widać:))
Wklej koniecznie zdjęcie:)))

Niestety nie jestem z Tych a z Dabrowy Gorniczej a do tych skierowal mnie moj lekarz bo tam prowadza takie przypadki jak moje. Dzis ide do prof. Poreby na konsultacje, zobaczymy czego sie dowiem i czy znow bedzie USG. Acha, i zamierzam wchodzic z mezem :)

Rusałko super, że moglas znow popatrzec na swojego maluszka:)ja do teraz jestem pod wrazeniem po pierwszym usg.i szczerze mowiac nie moge sie doczekac kiedy nastepne.

Bylam dzisiaj pochwalic sie ciaza u mojego belgijskiego lekarza :D
bylo bardzo milo i usg poprostu cos niesamowitego, jedyne co moglam z siebie wydusic to:
"wow, niesamowite"
widac rączki, nozki, paluszki, glowke, serduszko i......jak sie rusza dzidzia!
najpierw robil usg dopochwowe, a potem przez brzuszek wiec sie naogladalam ze wszystkich stron!
Wg usg ciaza ma 12tyg i 4 dni, a dzidzius juz ponad 6cm!Ciekawe czy bede majowka czy czerwcowka :laugh:
a za miesiac bedzie juz prawdopodobnie zobaczyc plec :D :D :D

Pozdrawiam serdecznie dziewczyny!
zagladam troche mniej czesto bo narzeczony juz tu ze mna jest, a do tego szkola i praca wiec za duzo czasu to nie mam na forum!
trzymajcie sie :D

Dag Agatatje, tak myslalam, ze sie dzis bedziesz miala czym pochwalic ;D Gratulacje, super wiesci i jestes juz tak daleko 12t ....No to czekamy na zdjatko!
Mam pytanko do Ciebie - czy proponowal ci lekarz jakiekolwiek badania prenatalne czy w Belgii tez sie ich normalnie nie robi a jedynie na zyczenie lub jezeli sa jakies wskazania. Wiem, ze w Leuven informuja o mozliwosciach, tyle, ze nie wiem czy jest to norma i te badania wchodza w ubezpieczenie czy nie.

Jej Agatatje- suuper..i już tak daleko 12 tydz-wow:)..
Gin mojej koleżance (jest w 5 miesiacu) zlecił wykonac badania prenatalne-u na kosztują 60 zł
co do płci-to mi gin powiedział, ze przed Św. Bożego Narodzenia bedzie ciężko, choć postara sie- ale w styczniu już raczje będę wiedziała KOgo tam mam:)..no chyba, ze dzidziuś sprytnie sie schowa:)

Gratuluję Agatatje. Fajnie tak zobaczyć takiego dużego Bobasa. Ja też mam nadzieję popodglądać trochę moje Maleństwo w poniedziałek, bo wtedy idę do lekarza... Zamierzam też wziąć płykę i nagrać pierwszy filmik Naszego Dzidziula :) Wkleję wam zdjątko, jak będę po...

Aniusorha szybciutko wklejaj zdjęcie Waszego słodkiego Maluszka..Czy mogłabyś się spytać w poniedziałek podczas wizyty  swego ginekologa czy w 17 tc można stwierdzić płeć dzidzi metodą 4 D? Ja tak bardzo chciałabym wiedzieć na Boże Narodzenie kogo noszę pod sercem.Chciałam spytać się mego lekarza, ale zapomniałam z tego wszystkiego. Miałam mieć wizytę 18-11 ale przełożyłam na 28-11 więcej będzie widać i i na przełomie 12-13 tc stwierdzić czy dzidzia jest zdrowa wykluczyć wady typu Down itd. Ale ja jestem , musze być dobrej myśli.Pozdrawiam ;)

reklama
Oczywiście, Olu, zapytam się. I wkleję zdjątko. A o chorobach nie myśl - wszystko będzie dobrze. Komu ma się udać, jak nie nam - czrwcowym mamom? :)

Do góry