Gnagna: ja ma w domu i indukcję i 2-palnikową taką wąską gazową. Po pierwsze polecam indukcję kupiłam w Ikei i jestem bardzo zadowolona w dobrej cenie robi to elektrolux dla ikei tylko bez nazwy firmowej ten sam model w sklepie ze sprzetem droższy no bo elektrolux a pozatym ma 2 lata gwarancji a ikea daje 5 lat na sprzet. Po drugie super się czyści nie smoli garnków - rewelacja, ale gazówke też mam bo np nie będzie prądu to nawet sobie wody nie zagotuję na herbatę.... Plusem z takiego połączenia jest to że do indukcji trzeba miec specjalne garnki a ja juz mialam duzo roznych i na indukcje i nie i jesli ktorys nie nadaje sie to uzywam go tylko na gazowej i w tym uwaga kilka ktore kupiłam z oznaczeniem na indukcję....
reklama
No i zima przylazła...
U mnie sypie cały dzień...
Ach jak zazdroszczę tym które są na L4 - gnagna i pełna pozdrawiam Was :-)
liju ja miałam robić betę 14 dni po IUI i jeśli była niska to odstawić leki i czekać na @
blue jakie to trzeba mieć szczęście żeby w życiu trafić na odpowiedniego fachowca...
Ale dobrze, że Tobie wreszcie się udało i jest duża nadzieja na naturalne zaciążenie.
Trzymam kciuki!
U mnie sypie cały dzień...
Ach jak zazdroszczę tym które są na L4 - gnagna i pełna pozdrawiam Was :-)
liju ja miałam robić betę 14 dni po IUI i jeśli była niska to odstawić leki i czekać na @
blue jakie to trzeba mieć szczęście żeby w życiu trafić na odpowiedniego fachowca...
Ale dobrze, że Tobie wreszcie się udało i jest duża nadzieja na naturalne zaciążenie.
Trzymam kciuki!
sunshine14
Początkująca w BB
witajcie kobitki!
u mnie jakieś plamienie sie pojawiło.. wiec chyba nic z tego..
Lucy dziś moj 23 dc i 10 po IUI ja nie jestem fanka testów.. nie lubie tego robic bo za bardzo mnie to boli.. wolę jak przyjdzie @.. a Ty kiedy planujesz test? jak sie czujesz?
Bluskye powiem Ci że jak czytałam i czekałam na rozwój Twoich dwoch zarodeczków to aż serce sciskało.. dziś jak czytam o Twojej wizycie to bardzo sie cieszę, że nareszcie coś się odwroci i wreszcie wejdzie na prawidłowy tor. Jak ktos potrafi dać nadzieję to tak jakby dawał nowe życie.. i tego NOwego Zycia Ci serdecznie życzę. Powiedz mi proszę skąd ten fachowiec?
u mnie jakieś plamienie sie pojawiło.. wiec chyba nic z tego..
Lucy dziś moj 23 dc i 10 po IUI ja nie jestem fanka testów.. nie lubie tego robic bo za bardzo mnie to boli.. wolę jak przyjdzie @.. a Ty kiedy planujesz test? jak sie czujesz?
Bluskye powiem Ci że jak czytałam i czekałam na rozwój Twoich dwoch zarodeczków to aż serce sciskało.. dziś jak czytam o Twojej wizycie to bardzo sie cieszę, że nareszcie coś się odwroci i wreszcie wejdzie na prawidłowy tor. Jak ktos potrafi dać nadzieję to tak jakby dawał nowe życie.. i tego NOwego Zycia Ci serdecznie życzę. Powiedz mi proszę skąd ten fachowiec?
Blue wreszcie porządny ginekolog!! Wierzę że in vitro nie będzie porzebne.
Co do indukcji również mam, nie ma problemu z czyszczeniem płyty ponieważ na niej nie ma możliwości żeby coś się przypaliło ponieważ indukacja się nie nagrzewa. I tego lepkiego kurzu tłuszczowego również nie ma. Fakt garnki i patelnie trzeba kupić ale teraz są bardzo popularne i jak się poszuka to wcale nie są drogie. Wszystko bardzo szybko się gotuje więc na początku trzeba uważać.
Co do indukcji również mam, nie ma problemu z czyszczeniem płyty ponieważ na niej nie ma możliwości żeby coś się przypaliło ponieważ indukacja się nie nagrzewa. I tego lepkiego kurzu tłuszczowego również nie ma. Fakt garnki i patelnie trzeba kupić ale teraz są bardzo popularne i jak się poszuka to wcale nie są drogie. Wszystko bardzo szybko się gotuje więc na początku trzeba uważać.
Blue, aż miło się czyta o Twoich wrażeniach z wizyty. Wygląda na to, że lekarz podszedł do Twojego przypadku powaznie i kompleksowo. Mysle, że w końcu znalazłaś fachowca, który Wam pomoże. I nie koniecznie będzie proponował od razu rozwiązanie z najwyższej półki. Z całego serducha CI kibicuję :-)
Liju, ja również po negatywnej becie miałam od razu odstawić progesteron.
Gnagna, Pełna leniuszkujcie sobie na calego!
Liju, ja również po negatywnej becie miałam od razu odstawić progesteron.
Gnagna, Pełna leniuszkujcie sobie na calego!
Gnagna, jesli chodzi o kuchenkę to ja nie preferuję gazowej. Posiadam płytę elektryczną. Plus jest taki, że w odróżnieniu do indukcyjnej nie musiałam zmieniać garnków. Jestem bardzo zadowolona. Co prawda płyta nagrzewa się i trzeba uważać, ale po wyłączeniu bardzo szybko stygnie. Łatwa to utrzymania w czystości. Mam do niej taki specjalny skrobak - jeśli się coś przypali to wystarczy przejechac i zdziera cały brud za jednym pociągnięciem. Też kupywałam w Ikea z firmy whirlpool. :-)
sunshine ja też mam 10 dzień po i 22 dc, zero jakichkolwiek oznak i jeszcze przez weekend miałam jakąś grypę żołądkową masakra a też podobnie jak Ty nie lubie testów bo do tej pory zawsze rozczarowanie zobaczę chciałabym poczekać aż nie przyjdzie @ i dopiero wtedy chyba że @ przyjdzie to samo się wyjaśni... A u Ciebie znów miałaś plamienie???? Czy to samo o którym pisałaś wcześniej????
reklama
ja właśnie w ramach lenistwa odkurzyłam chyba pierwszy raz od 30 lat dwa pokoje w piwnicy, bo chcemy je odmalować. myślałam, że się uduszę, ale mąż ma astmę, więc tak brudna robota zawsze na mnie spada.
jeżeli chodzi o brud powstający przy gotowaniu na gazie lub na płycie, to mnie chodzi bardziej o te tłuste wyziewy, które osadzają się w kuchni podobno bardziej właśnie przy gazie. szafki i okap są całe w tłuszczu, a podobno przy płycie tego nie ma ?
stresuje mnie ten remont, bo mój mąż nie pomoże mi nawet kranu wybrać. W castoramie po 5 min dostaje duszności
a jak jest przy płycie z gotowaniem na tzw. wolnym ogniu?
jeżeli chodzi o brud powstający przy gotowaniu na gazie lub na płycie, to mnie chodzi bardziej o te tłuste wyziewy, które osadzają się w kuchni podobno bardziej właśnie przy gazie. szafki i okap są całe w tłuszczu, a podobno przy płycie tego nie ma ?
stresuje mnie ten remont, bo mój mąż nie pomoże mi nawet kranu wybrać. W castoramie po 5 min dostaje duszności
a jak jest przy płycie z gotowaniem na tzw. wolnym ogniu?
Podziel się: