Cześć dziewczyny:-) Jutro o tej porze będę już ze swoimi bąbelkami:-)
Jeny79 witaj, mam podobną historię, niecałe 4 lata temu miałam torbiel która mimo tabletek się nie wchłonęła lecz urosła do 7 cm, miałam operację jej usunięcia, niestety trafiłam na niedoświadczonego lekarza który mi okroił tak lewy jajnik że już nie funkcjonuję
i dopiero po dwóch latach od zabiegu dowiedziałam się że mam endometriozę, na pierwszej wizycie w klinice niepłodność w katowicach dr sę pyta jak lecze endo a ja szok
Miałam dwie IUI nie udane, ale u nas jest jeszcze słabe nasienie. A teraz w tym roku leczymy się z M w łódzkiej Gamecie i prof na pierwszej wizycie na podstawie wypisu ze szpitala i badania histopatologicznego podejrzewa endo 3-4 stopień.
Z endo zachodzi się w ciążę nawet naturalnie, ale ja przez oskalpowanie lewego jajnika mam bardzo obniżone AMH 0,4 i nie mogę czekać na cud, dlatego jesteśmy w trakcie IVF
ja miałam AMH przed laparoskopią robione i wyszło 2,5, wiem ze sie udaje naturalnie ale ja mam juz 33 lata i troszkę sie niecierpliwię:-(
na dzien dziesiejszy nie wiem skad miałabym wziac kase na in vitro, insemiancja to dal mnie duzy wydatek, mam nadzieje ze sie uda moze za któryms razem choc kurcze sama w to nie wierze:-(
trzymam kciuki za Ciebie, mozesz podac koszty swojego IVF ?