reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
No cześc dziewczynki, witam z samego południa :biggrin2:
U mnie dzisiaj już ciut lepiej- do pracy nie poszłam, wzięłam sobie wolne bo czuje się jak pół dupy zza krzaka :crazy:
Boleć już nie boli (tylko pośladek po tych wszystkich zastrzykach) ale trzaśnięta jestem strasznie. I wciąż plamie chodź nie tak intensywnie jak wczoraj.

W przyszłym miesiącu IUI na cyklu naturalnym, o ile owulka będzie z lewego jajca:confused2:
rasta mój mąż też łyka salfazin, witaminy (jakiś plusz czy kompleks), wit C, magnez, a lekarz zalecił uzupełnić o L-karnityne ale ten w "stabilnej formie"- czyli L-karnityna-fumaran, oraz acetyl-L-karnityna. Małż się już rozgladał za takimi preparatami-coś tam znalazł i suma wszystkich preparatów na miesiąc też nie przekroczy 100 zł. No i mucosolvan albo ACC max

reklama
sylha: klinika do której chodzę podobno jest jedną z lepszych w Warszawie :( Ja w to nie wierzę bo jest straszny bałagan. Na zastrzyki i wizyty wydaliśmy w tym miesiącu około 600 zł :( i z tego jestem zła, i nawet nie zrobiliśmy IUI. Uważam że była źle przeprowadzona stymulacja hormonalna, teraz pójdę do innego lekarza, ciężko mi zmienić klinikę, ponieważ mój mąż 3 lata temu zdeponował tam nasze żołnierzyki i chcemy z nich skorzystać.

Powodzenia z tymi badaniami, na pewno będzie dobrze.

kosik: masz rację liczy się skuteczność, może aż tak indywidualne podejście nie jest potrzebne, ale na pewno pomaga. A najgorsza jest ciągła zamiana lekarzy :crazy: przekonałam się w tym miesiącu i nie dało rady zapisać się do tego samego lekarza, bo mieli wolne. I każdy lekarz miał inne zdanie, inne podejście. Ale dzięki temu już wiem do kogo pójdę w następnym miesiącu, tylko z tego co widzę to znowu IUI wypada w niedzelę, ale jeszcze wszystko może się zminić.

hera81: powodzenia, żeby owu było w lewym

Dziewczyny ufffffff- mój HPV 16 jest dla mnie niegroźny :-):-):-):-):-):-). Jak widziałam, że to mój gin do mnie dzwoni to serce w gardle, ale jak mnie poinformował o dobrej nowinie to kamień z serca:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D. Powiedział, że mogę się ewentualnie zaszczepić przeciwko, żeby mi się dalej nie rozwijał- zobaczę pójde na wizytę to się dopytam ci i jak, bo jedna szczepionka kosztuje 300zł a jest ich 3!:szok:.
Narazie czekam, aż M skończy swoje antybiotyki, bo mamy jakąś bakterię i musimy ponownie wymaz mieć robiony i potem dalej.

sylha, dziewczyno no zółwik :laugh2: ale super wieści!!! jeśli masz okazje się zaszczepic to zrób to- pieniądze rzecz nabyta, a jeśli jesteś teraz w grupie ryzyka to warto- życie ma się tylko jedno a 900 zł moźna ustukać i odżałować

hej wam, ja sie wpadlam tylko przywitac.. odpoczywam bo musze przestac myslec :) udalo sie w koncu odwrocic uwage od tych staranek.... pracuje, zajmuje sie domkiem i moim emkiem.... okres mi sie spoznia ale ale testuje bo nie ma sensu...
trzymam kciuki za wszystkie
a TOBIE LINDI GRATULUJE i powiedz szybko mezowi on tak dlugo na to czekal razem z Toba ze mu sie to nalezy :) serio... on Cie chyba zabije jak sie dowie ze go oszukalas ;p trzymam kciuki za spokojne 9 miesiecy i duuuzo usmiechu ci teraz zycze! :* :-D

Błonka a dużo Ci się spóźnia? Kiedy masz zamiar zatestować czy zrobić betę ? Ale myślę że to tylko będzie formalność:-)
Sylha super że wszystko dobrze wyszło, też przykladam się do zdań pozostałych dziewczyn że warto się zaszczepić jeżeli jest się w grupie podwyższonego ryzyka
:eek:
Mnie nadal pobolewa prawa strona i mam nabrzmiały brzuch, idę we wtorek do zwykłego lekarza na usg sprawdzić cy wszystko w porządku a jak coś to się będę martwić później znalezieniem dobrego lekarza

reklama
Gizas 3 dzien dopiero... wiec to w granicach bledu jeszcze... testu nie robie chyba ze faktycznie sie krwawienie zatrzyma to pojde w poniedzialek...

Do góry