reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No cześc dziewczynki, witam z samego południa :biggrin2:
U mnie dzisiaj już ciut lepiej- do pracy nie poszłam, wzięłam sobie wolne bo czuje się jak pół dupy zza krzaka :crazy:
Boleć już nie boli (tylko pośladek po tych wszystkich zastrzykach) ale trzaśnięta jestem strasznie. I wciąż plamie chodź nie tak intensywnie jak wczoraj.

W przyszłym miesiącu IUI na cyklu naturalnym, o ile owulka będzie z lewego jajca:confused2:
rasta mój mąż też łyka salfazin, witaminy (jakiś plusz czy kompleks), wit C, magnez, a lekarz zalecił uzupełnić o L-karnityne ale ten w "stabilnej formie"- czyli L-karnityna-fumaran, oraz acetyl-L-karnityna. Małż się już rozgladał za takimi preparatami-coś tam znalazł i suma wszystkich preparatów na miesiąc też nie przekroczy 100 zł. No i mucosolvan albo ACC max

reklama
sylha: klinika do której chodzę podobno jest jedną z lepszych w Warszawie :( Ja w to nie wierzę bo jest straszny bałagan. Na zastrzyki i wizyty wydaliśmy w tym miesiącu około 600 zł :( i z tego jestem zła, i nawet nie zrobiliśmy IUI. Uważam że była źle przeprowadzona stymulacja hormonalna, teraz pójdę do innego lekarza, ciężko mi zmienić klinikę, ponieważ mój mąż 3 lata temu zdeponował tam nasze żołnierzyki i chcemy z nich skorzystać.

Powodzenia z tymi badaniami, na pewno będzie dobrze.

kosik: masz rację liczy się skuteczność, może aż tak indywidualne podejście nie jest potrzebne, ale na pewno pomaga. A najgorsza jest ciągła zamiana lekarzy :crazy: przekonałam się w tym miesiącu i nie dało rady zapisać się do tego samego lekarza, bo mieli wolne. I każdy lekarz miał inne zdanie, inne podejście. Ale dzięki temu już wiem do kogo pójdę w następnym miesiącu, tylko z tego co widzę to znowu IUI wypada w niedzelę, ale jeszcze wszystko może się zminić.

hera81: powodzenia, żeby owu było w lewym

Dziewczyny ufffffff- mój HPV 16 jest dla mnie niegroźny :-):-):-):-):-):-). Jak widziałam, że to mój gin do mnie dzwoni to serce w gardle, ale jak mnie poinformował o dobrej nowinie to kamień z serca:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D. Powiedział, że mogę się ewentualnie zaszczepić przeciwko, żeby mi się dalej nie rozwijał- zobaczę pójde na wizytę to się dopytam ci i jak, bo jedna szczepionka kosztuje 300zł a jest ich 3!:szok:.
Narazie czekam, aż M skończy swoje antybiotyki, bo mamy jakąś bakterię i musimy ponownie wymaz mieć robiony i potem dalej.

sylha, dziewczyno no zółwik :laugh2: ale super wieści!!! jeśli masz okazje się zaszczepic to zrób to- pieniądze rzecz nabyta, a jeśli jesteś teraz w grupie ryzyka to warto- życie ma się tylko jedno a 900 zł moźna ustukać i odżałować

hej wam, ja sie wpadlam tylko przywitac.. odpoczywam bo musze przestac myslec :) udalo sie w koncu odwrocic uwage od tych staranek.... pracuje, zajmuje sie domkiem i moim emkiem.... okres mi sie spoznia ale ale testuje bo nie ma sensu...
trzymam kciuki za wszystkie
a TOBIE LINDI GRATULUJE i powiedz szybko mezowi on tak dlugo na to czekal razem z Toba ze mu sie to nalezy :) serio... on Cie chyba zabije jak sie dowie ze go oszukalas ;p trzymam kciuki za spokojne 9 miesiecy i duuuzo usmiechu ci teraz zycze! :* :-D

Błonka a dużo Ci się spóźnia? Kiedy masz zamiar zatestować czy zrobić betę ? Ale myślę że to tylko będzie formalność:-)
Sylha super że wszystko dobrze wyszło, też przykladam się do zdań pozostałych dziewczyn że warto się zaszczepić jeżeli jest się w grupie podwyższonego ryzyka
:eek:
Mnie nadal pobolewa prawa strona i mam nabrzmiały brzuch, idę we wtorek do zwykłego lekarza na usg sprawdzić cy wszystko w porządku a jak coś to się będę martwić później znalezieniem dobrego lekarza

reklama
Gizas 3 dzien dopiero... wiec to w granicach bledu jeszcze... testu nie robie chyba ze faktycznie sie krwawienie zatrzyma to pojde w poniedzialek...

Do góry