reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Ja mam jutro drugą IUI :) wczoraj byłam na usg, mam jeden ładny pęcherzyk 19 mm i drugi trochę mniejszy 15 mm, endometrium bardzo ładne i to bez łykania jakichkolwiek tabletek a przecież mam endometriozę-trochę to dla mnie nielogiczne ale nie narzekam bo to akrat jest korzystne dla mnie. Dziś wieczorem M zrobi mi zastrzyk a jutro rano jedziemy :) Nie będzie mojego lekarza ale zapisał mnie do swojego kolegi, może któraś z Was zna-dr Cholewa. A następnie dwa tygodnie oczekiwania-już postanowiłam że zajmę się ogrodem i dokończę cykl ksiązki którą czytam żeby jakoś zająć czymś głowę.
Agusiapela myślałam że razm podejdziemy w tym cyklu ale ja mam chyba krótsze cykle i dlatego u mnie IUI wypadła wcześniej. Trzyma kciuki&&&
Lopop a Ty się zdjaesz na naturę czy masz zamiar jeszcze raz podejść do IUI?

A co u pozostałych dziewczyn? Waneczka, Bombelek, Magdusia i wiele innych starających się, macie przerwę w staraniu czy po prostu wakacje ? :)

reklama
Gizas trzymam kciuki za IUI oby to była ostatnia.
U mnie właśnie sie nie udała 4IUI to jest do d.... metoda dla nas. Mamy wrogość śluzu...powinno sie udać a jednak jest jak jest.

Tymonka przykro mo bardzo że się nie udało. Teoretycznie IUI to formalność, tak jak w moim przypadku, niby wszytsko w porządku, sa jajeczka, ładne endometrium,póżniej jajeczka pekają, nasienie przecież też jest wyselekcjonowane a i tak się nie udało... Próbujesz jeszcze raz IUI czy myślisz już o in vitro? Co Ci poradził lekarz?

Gizas ustaliliśmy z dr 3 IUI maxymalnie (wczesniej miałam 2 u innego gina) ale mój m mówi że już nie ma sensu robić. faktem jest że sporo kosztują a jesliby sie miało udać jużby sie udało. raczej odpuścimy iui albo zrobimy na nfz jeszcze jedną żeby nie wydawać kasy i zaczniemy mysleć realnie o ivf

GIZAS-powiedz mi czy to normalne abym musiała się udać do gina w 3dc na USG bo przecież ja w tedy będę miała jeszcze @ trochę się tym zamartwiam a być może bardziej krepuję tym USG w trakcie @.Nie wiem co mam myśleć?

Agusiapela ja też miałam wizytę w 3 dc ale bez usg, bo wtedy chyba jeszcze nic nie ma, ja dostałam wtedy dokladne instrukcję jak się przygotować do IUI i dostałam recepty, a pierwsze usg mialam juz dwa razy w 9 dc

Witajcie kochane!! Dawno mnie nie było miałam straszny dołek, najpierw strata ciąży a póżniej jak skończyło mi się zwolnienie lekarskie to dostałam wypowiedzenie z pracy. Ciężko było jak wszyscy wychodzili rano z domu a ja zostawałam i nie wiedziałam co mam z sobą zrobić. Po dwóch tygodniach znalazłam pracę jak się okazuje lepszą od poprzedniej (bo ubezpieczenie od całości a nie od najmiższej średniej). Zrobiłam badania, które mi doktor zalecił, zespół antyfosfolipidowy no i wszystko jest w normach, czyli jedno dobre. Na początku lipca pójdę na kontrolę może już jakieś działania będziemy robić chociaż chciałabym przynajmiej do września dać sobie odpocząć. Pozdrawiam Was gorąco!!!

Dziewczyny dziękuje za informację,trzymam kochana kciuki za jutrzejszą IUI i na pewno już się uda :-) A ja mam rację bo mój mąż sam do mnie mówi ż3e jestem wiedźmą gdyż zawsze umiem wszystko wykrakać także teraz na pewno się uda:-)ja już za parę dni podchodzę do swojej pierwszej IUI i zobaczymy czy się uda.

reklama
witaj sylkabecia:) z tą pracą moze dobrze się stało &&&& za wizytę
dziewczyny ja raczej na naturę bo przecież mięsiąc po nieudanej IUI zaszłam sama więc pracuję nad tym

tymonka przykro mi
Gisa &&&&&

Do góry