reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej, wszystkie wyniki krwi mamy dobre, więc nie ma przeciwwskazań z tej strony. Mam przepisany clostilbegyt i wizyte w następny poniedziałek. Czy stosowałyśmy może ten lek ?
To super, że wszystkie wyniki ok, to najważniejsze 🙂
Niestety ja nie brałam clostilbegyt. A jakie masz dawkowanie i kiedy musisz rozpocząć przyjmowanie?

u nas problemem są prawdopodobnie parametry nasienia, z mojej strony wydaje się jakby wszystko było w miarę ok. Lekarz przepisał mi Clostilbegyt na 3 dni po jednej tabletce, stwierdził ze jezeli wezme przez 5 dni to moze byc za duza ilosc pecherzykow i wtedy nici z IUI. Mam zaczac brac od 5dc czyli 12.10 a wizyte na USG mam 17.10.
Co o tym sadzicie ?

u nas problemem są prawdopodobnie parametry nasienia, z mojej strony wydaje się jakby wszystko było w miarę ok. Lekarz przepisał mi Clostilbegyt na 3 dni po jednej tabletce, stwierdził ze jezeli wezme przez 5 dni to moze byc za duza ilosc pecherzykow i wtedy nici z IUI. Mam zaczac brac od 5dc czyli 12.10 a wizyte na USG mam 17.10.
Co o tym sadzicie ?
A badanie nasienia już było/będzie?
Do IUI zazwyczaj i tak stymulują z tego co widzę, nawet jeśli ze strony Twoich owulacji jest ok. Jedyne ryzyko to przestymulowanie faktycznie ale ja nie znam procedury w przypadku Clostilbegyt więc ciężko mi ocenić czy to dużo czy mało, miejmy nadzieje, że lekarz wie co robi :)
Dobrze, że umawia Cię na 10dc na pierwszy monitoring bo pewnie będzie chciał zobaczyć jaka jest reakcja organizmu.

reklama
Co o tym sadzicie ?
Nie znam, niestety, tego leku... Ale lekarz powinien umieć tak Ci dobrać dawki, żeby nie było za dużej ilości pęcherzyków, tylko ten 1-2 dominujące. Ja miałam gonadotropiny w dawce 75 od 4. do 13. dnia i zawsze miałam 1 pęcherzyk.

Do góry