reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Niby tak bo faktycznie może jakoś ułatwić sprawę ale z drugiej strony na dokumentach od lekarza są informacje, że inseminacja wcale nie jest jakaś ekstremalnie skuteczna, ja mam już po tym wszystkim wrażenie, że to taka cholerna loteria... 😅
Mimo wszystko sama mam nadzieję, że się uda, jeśli nie po 1 to chociaż niech to będzie przysłowiowe "do 3 razy sztuka" ;)
Czego Ci absolutnie życzę z całego serca!!! Też próbowałam 3 razy, lekarz nawet już wypisał mi leki na 4.próbę, bo twierdził, że no musi się udać, to wyłącznie brak farta 😉. Ale cóż, czas płynie, więc nie mogę też czekać do menopauzy😅. Także pozdrawiam ze szpitalnej salki już po punkcji 😉

reklama
Ja do inseminacji planuje raz podejść bo szkoda mi pieniędzy wolę w in vitro zainwestować..i tak te koszty badań i tego wszystkiego mnie przerażają...pewnie już później się przyzwyczaję😉
Może chociaż 2, żeby teoretycznie dać szansę obu jajnikom i jajowodom ? 😉 Taka była moja taktyka w każdym razie 😅

Ja do inseminacji planuje raz podejść bo szkoda mi pieniędzy wolę w in vitro zainwestować..i tak te koszty badań i tego wszystkiego mnie przerażają...pewnie już później się przyzwyczaję😉
Rozumiem, jeśli nie chcesz podejść więcej niż 1x ale lekarze twierdzą, że szansa rośnie jeśli inseminacja wykonywana jest jedna po drugiej właśnie do 3x więc może jednak daj szansę losowi :)
Zresztą - może przy pierwszym podejsciu się uda i nie ma o czym mówić 😁 tego życzę i sobie i Tobie!!!
U mnie jeśli wyda pozytywną decyzję to rozpoczynam stymulację za kilka dni i wtedy IUI byłaby pewnie około 24 września - o ile łaskawie cykl się nie przesunie i chociaż raz coś pójdzie wg planu...😅

Czego Ci absolutnie życzę z całego serca!!! Też próbowałam 3 razy, lekarz nawet już wypisał mi leki na 4.próbę, bo twierdził, że no musi się udać, to wyłącznie brak farta 😉. Ale cóż, czas płynie, więc nie mogę też czekać do menopauzy😅. Także pozdrawiam ze szpitalnej salki już po punkcji 😉
Puncji czyli poszłaś już w in vitro po nieudanych inseminacjach? Przepraszam, że tak pytam bo ja nie wiem jak dalsze procedury wyglądają :)

Dziewczyny w poniedziałek beta 😱 błagam o cud 🙏 jak narazie zero jakichkolwiek objawow ani brzucha nie czuje ani cycki nie bola masakra jak tu przetrwać weekend 😑
@Fok123 jak tam u ciebie coś się ruszylo?
Na pewno będzie dobrze, trzymamy mocno kciuki, nie panikuj :)
To chyba dobre objawym, przynajmniej ja bym się akurat cieszyła z braku bolesnych piersi bo moje zawsze przed @ chcą wybuchnąć.. 😅🤯

Dziewczyny w poniedziałek beta 😱 błagam o cud 🙏 jak narazie zero jakichkolwiek objawow ani brzucha nie czuje ani cycki nie bola masakra jak tu przetrwać weekend 😑
@Fok123 jak tam u ciebie coś się ruszylo?
Trzymam kciuki, juz bliżej niż dalej do bety✊✊✊ moze gdzies pojedz sobie w weekend jakas wycieczka czy cos żeby czas szybciej zlecial:)
A u mnie niiic się nie dzieje, bylam w szpitalu na ktg, tym razem nawet mnie nie zbadali tylko ze ktg ok i mam wrócić na kolejne ktg w poniedziałek wiec czekam i czekam i czekam

reklama
Ja tez mialam takie słabe nastawienie do inseminacji i po 2 poszłam w in vitro i dobrze bo kolejne to pewnie by były zmarnowane pieniądze bo i tak dopiero przy in vitro wyszlo ze slabo z moimi jajeczkami, a wcześniej i owulacje mialam, i przy stumulacjach letrozolem zawsze ładne rosły, nasienie ok wiec lekarze nie widzieli problemu

Do góry