reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Jak tam dziewczyny? Bo pusto coś w kalendarzu, poza oczekiwaniami na bąbelki 🥰

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Milan 💙🍀

05.04. @eij - Szczęśliwa Mama 🥰
👶👶 córeczka Dagmara i synuś Dominik ❤️💙🍀

15.06. @Hankaa - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Staś 💙🍀

20.06. @OnaGośka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś 💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂
U mnie prenatalne 3 trymestru 7 lipca, wizyta gin 26 lipca , możesz Asia dopisac :) cos pustki w kalendarzu

@hername ty byłaś w tej samej klinice co ja i u tej samej pani doktor powiedz mi czy miałaś nadzór nad implantacją i jak to wygląda? W którym dniu po transferze robiłaś betę? Czy po transferze ma się jakiś kontakt z lekarzem czy trzeba dzwonić na ogólna infolinię invicta gdyby coś się działo?

Jak tam dziewczyny? Bo pusto coś w kalendarzu, poza oczekiwaniami na bąbelki 🥰

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Milan 💙🍀

05.04. @eij - Szczęśliwa Mama 🥰
👶👶 córeczka Dagmara i synuś Dominik ❤️💙🍀

15.06. @Hankaa - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Staś 💙🍀

20.06. @OnaGośka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś 💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂
Ja mam 11 kontrolę endo przed transferem 😁

@hername ty byłaś w tej samej klinice co ja i u tej samej pani doktor powiedz mi czy miałaś nadzór nad implantacją i jak to wygląda? W którym dniu po transferze robiłaś betę? Czy po transferze ma się jakiś kontakt z lekarzem czy trzeba dzwonić na ogólna infolinię invicta gdyby coś się działo?
Wiesz co, u nas była taka sytuacja, że Doktor zaproponowała nam nadzor "prywatnie", bo to i tak Ona dzwoni, a Invi życzy sobie ok 600zl za te przyjemność. Jej prywatnie płaciłam mniej, nie wiem jednak czy proponuję to każdemu. I wtedy lepiej nie robić tego w invi :)
Polega to na tym, że robisz badania krwi, czyli bete, progesteron i estradiol 3 dpt, 7dpt i 11-12dpt. Nam Doktor mówiła, że wynik 7dpt pokaze czy się udało. A później ważne są przyrosty.
Ja mam numer do niej bezpośrednio, wiec w razie wątpliwości czy konsultacji tak się kontaktowałam.

Kontaktowałam muszę czekać czasto jest to pierwszy objaw ciazy mam poczekać i zrobić betę chociaż dzisiaj jest 9 dzień po zaszczyku i nie wytrzymalam zrobiłam test i widać lekka jasna 2 kreskę nie nastawiam się bo wiem że może to być efekt zaszczku ale ostatnio sie tyle nie trzymał . Przy wykonywanym IUI maż miał aż 96 procent żywotnych plemników więc czekam jeszcze parę dni powtórzę test i zrobię bete
Trzymam kciuki za pozytywną bete

Wiesz co, u nas była taka sytuacja, że Doktor zaproponowała nam nadzor "prywatnie", bo to i tak Ona dzwoni, a Invi życzy sobie ok 600zl za te przyjemność. Jej prywatnie płaciłam mniej, nie wiem jednak czy proponuję to każdemu. I wtedy lepiej nie robić tego w invi :)
Polega to na tym, że robisz badania krwi, czyli bete, progesteron i estradiol 3 dpt, 7dpt i 11-12dpt. Nam Doktor mówiła, że wynik 7dpt pokaze czy się udało. A później ważne są przyrosty.
Ja mam numer do niej bezpośrednio, wiec w razie wątpliwości czy konsultacji tak się kontaktowałam.
Ok dziękuje bardzo 😘 zobaczymy jak to będzie u mnie. Wizyta coraz bliżej i coraz więcej stresu czy endo ładnie rośnie czy transfer się powiedzie i kiedy wogole będzie i czy będzie ehhh🙄

reklama
Do góry