reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Mamusie pytanie- bo jeszcze nurtuje mnie jedna kwestia. Czy od urodzenia czyli noworodkowi wkrapiacie sól fizjologiczną żeby oczyścić nosek ? ☺️ Oglądałam na YT że wystarczy zakropić np. 2 razy dziennie solą fizjologiczną i położyć na brzuszek a nosek sam się oczyści a czytałam że niektórzy też odciągają aspiratorem . 🤔
Ja mam sól kupiona i wodę morska tez, a rezerwowo dokupiłam gruszkę do noska.

No ja właśnie mam też sól fizjologiczną, wodę morską i gruszkę. Właśnie się zastanawiam czy profilaktycznie zawsze rano np. i po kąpieli wkrapiać tą sól 🤔
Nam na szkole rodzenia nic nie mówili, bardziej żeby solą oczka przemywać.
Ale może początkowo sama gruszka a jak zobaczysz, że się zbiera sporo to wtedy solą ponawilzac?

Mamusie pytanie- bo jeszcze nurtuje mnie jedna kwestia. Czy od urodzenia czyli noworodkowi wkrapiacie sól fizjologiczną żeby oczyścić nosek ? ☺️ Oglądałam na YT że wystarczy zakropić np. 2 razy dziennie solą fizjologiczną i położyć na brzuszek a nosek sam się oczyści a czytałam że niektórzy też odciągają aspiratorem . 🤔
Można po kropelce, ale na początku nie kojarzę żebym często to robiła. Mam wodę morską Disnemar Baby-jest od 1. dnia życia i nie ma ciśnienia w pompce, tylko mgiełka leci, więc można też na leżąco psikać 🙂 i później gruszka ewentualnie. Nie mam aspiratora do dziś 🙈

Ale może początkowo sama gruszka a jak zobaczysz, że się zbiera sporo to wtedy solą ponawilzac?
Mnie też na szkołę rodzenia nic w sumie o tym nosku nie mówili tylko położna wspomniała że nawet kropelkę swojego mleka do noska nawet wkropić jak widzimy że coś się zbiera . No oczka właśnie wiem ,żeby przemywać wacikiem wodą przegotowaną bądź właśnie solą ☺️

Tak solą i gazikami jałowymi oczka trzeba, my musieliśmy dodatkowo masować kanaliki łzowe, bo były zatkane i ropiały oczka. Pomaga też wtedy kropelka mleka mamy 🙂

Można po kropelce, ale na początku nie kojarzę żebym często to robiła. Mam wodę morską Disnemar Baby-jest od 1. dnia życia i nie ma ciśnienia w pompce, tylko mgiełka leci, więc można też na leżąco psikać 🙂 i później gruszka ewentualnie. Nie mam aspiratora do dziś 🙈
Aaa ja muszę sprawdzić jaką ja mam wodę morską też z tego co wiem bodajże mam od pierwszego dnia życia . No ja aspiratora też nie mam ponoć te aspiratory Katarki do odkurzacza są dobre ale jakoś mnie to przeraża 🤦 no myślę że też teraz nie będzie potrzeby żeby coś często z tym noskiem robić bo jest powietrze wilgotniejsza co innego jak jest sezon grzewczy ale wolałam Was się poradzić bo już powoli panikuje całą ciążę coś czytałam o dzieciach a teraz jakby pustka w głowie co i jak...

reklama
Aaa ja muszę sprawdzić jaką ja mam wodę morską też z tego co wiem bodajże mam od pierwszego dnia życia . No ja aspiratora też nie mam ponoć te aspiratory Katarki do odkurzacza są dobre ale jakoś mnie to przeraża 🤦 no myślę że też teraz nie będzie potrzeby żeby coś często z tym noskiem robić bo jest powietrze wilgotniejsza co innego jak jest sezon grzewczy ale wolałam Was się poradzić bo już powoli panikuje całą ciążę coś czytałam o dzieciach a teraz jakby pustka w głowie co i jak...
Jak się urodzi wszystko samo przyjdzie, intuicyjnie. Ja nie czyściłam, ale moje dziecko często kichało i samo się czyściło:)

Do góry