kurde to mleko mamy to jakaś cudna mikstura, do wszystkiego!Tak solą i gazikami jałowymi oczka trzeba, my musieliśmy dodatkowo masować kanaliki łzowe, bo były zatkane i ropiały oczka. Pomaga też wtedy kropelka mleka mamy
reklama
Ja tez mam wrażenie że już wszystko zapomnialamAaa ja muszę sprawdzić jaką ja mam wodę morską też z tego co wiem bodajże mam od pierwszego dnia życia . No ja aspiratora też nie mam ponoć te aspiratory Katarki do odkurzacza są dobre ale jakoś mnie to przeraża no myślę że też teraz nie będzie potrzeby żeby coś często z tym noskiem robić bo jest powietrze wilgotniejsza co innego jak jest sezon grzewczy ale wolałam Was się poradzić bo już powoli panikuje całą ciążę coś czytałam o dzieciach a teraz jakby pustka w głowie co i jak...
Ja kupilam gruszkę i nosefride, ale wierze że gruszka wystarczy bo to wciąganie buzia mnie przeraża lekko.
A czym Wam radzili pępuszek czyścić, bo u nas na szkole woda a polozne czesto mówią o octanisepcie?
Madziarka82
Fanka BB :)
aaa gdzie tam cierpliwaraczej tchórzCierpliwa ja to sikałam od 4 dpt, ale mialam blastkę
PałkaZapałka
Ja nie wkrapialam, tylko jak nos "brudny".No ja właśnie mam też sól fizjologiczną, wodę morską i gruszkę. Właśnie się zastanawiam czy profilaktycznie zawsze rano np. i po kąpieli wkrapiać tą sól
Mi położna normalnie kazała moczyć podczas kąpieli i później wycierać jałowym gazikiem odchylając kikutek. Niczym nie psikałam i był ładny, suchy, aż sam odpadłJa tez mam wrażenie że już wszystko zapomnialam
Ja kupilam gruszkę i nosefride, ale wierze że gruszka wystarczy bo to wciąganie buzia mnie przeraża lekko.
A czym Wam radzili pępuszek czyścić, bo u nas na szkole woda a polozne czesto mówią o octanisepcie?
Wszystko na bieżąco będziesz ogarniać, nie ma co się przygotowywać, bo i tak będzie inaczejAaa ja muszę sprawdzić jaką ja mam wodę morską też z tego co wiem bodajże mam od pierwszego dnia życia . No ja aspiratora też nie mam ponoć te aspiratory Katarki do odkurzacza są dobre ale jakoś mnie to przeraża no myślę że też teraz nie będzie potrzeby żeby coś często z tym noskiem robić bo jest powietrze wilgotniejsza co innego jak jest sezon grzewczy ale wolałam Was się poradzić bo już powoli panikuje całą ciążę coś czytałam o dzieciach a teraz jakby pustka w głowie co i jak...
PałkaZapałka
Oj tak, nam na szkołę rodzenia też to wmawiali.kurde to mleko mamy to jakaś cudna mikstura, do wszystkiego!
Dokładnie, tak najlepiej, bo tak na prawdę im więcej się ściąga to tym więcej nosek produkuje. Więc jak coś tam jest to kropelka i wyczyścić.Ja nie wkrapialam, tylko jak nos "brudny".
reklama
PałkaZapałka
Ja octaniaeptem, starałam się nie zalewać zabardzo przy kąpieli. Ważne żeby głęboko porządnie czyścić aż patyczek higieniczny będzie czysty i nie podrażniać pieluszka, w miarę możliwości wietrzycJa tez mam wrażenie że już wszystko zapomnialam
Podziel się: