reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
W to sie jeszcze nie zaglebialam. :)
Stanelam na jakims zakrecie i nie wiadomo ktora droga juz iść... Co robić
To może porozmawiaj z lekarzem czy można będzie wykorzystać męża plemniki do in vitro i od razu idźcie w tym kierunku. To też zależy jak mąż się zapatruje na dawstwo spermy. Ale uważam że jeśli jest możliwość to warto spróbować z nasienia męża

reklama
To może porozmawiaj z lekarzem czy można będzie wykorzystać męża plemniki do in vitro i od razu idźcie w tym kierunku. To też zależy jak mąż się zapatruje na dawstwo spermy. Ale uważam że jeśli jest możliwość to warto spróbować z nasienia męża
Z jego nasieniem to wątpię. Jest 100 % wadliwych o złej budowie. Jest wada glowki i witki juz nie pamiętam w ilu % ale cos kolo 20....

Z jego nasieniem to wątpię. Jest 100 % wadliwych o złej budowie. Jest wada glowki i witki juz nie pamiętam w ilu % ale cos kolo 20....
A może odpowiednio dobrana suplementacja, bardzo zdrowy tryb zycia, dieta, ruch i cos sie poprawi, może wtedy przy in vitro wtedy znalezliby doby plemnik?

Hej, w 6dc mialam inseminacje na niepeknietym. U mnie jest problem z hormonami i bardzo szybko mi rosna pecherzyki nawet 3mm na dobe wiec byla iui na niepeknietym 6dc a 7 dc mialam potwierdzona owu. Z tego wzgledu endometrium nie rosnie tak szybko, ale gin stwierdzila ze da mi te zastrzyki zeby podroslo i zeby hormony troche wyrownac... takze zobaczymy co bedzie jutro ;)
Hej, jesli dobrze rozumiem w 7dc mialas iui a 11 dno potem zrobilas bete, wiec beta wg mnie ladna:)
Nie wiem czy ovitrelle moze pokazywac az tak duza bete ja po ovitrelle po 10 dniach mialam bete np ok 2. I to byla pozostalosc po zastrzyku.
A tak w ogole to ovitrelle to jaki mialo cel w tych dniach? Nigdy nie spotkalam sie z czyms takim.
Tak czy inaczej za 2 dni powtorz bede oby byl przyrost :)

A może odpowiednio dobrana suplementacja, bardzo zdrowy tryb zycia, dieta, ruch i cos sie poprawi, może wtedy przy in vitro wtedy znalezliby doby plemnik?
Odzywiamy sie oboje zdrowo. Ja chodze na silownie i rozne inne zajecia np. Zumbe swietna sprawa ociazyla mi troszke glowe...
Nie wiem poprostu teraz co powinnismy dalej...

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

22.02. @Hankaa - kontrola malusich nerek, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

22.02. @Fok123 - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

24.02. @eij - wizyta, USG 👣👣✊✊🍀🍀🍀

24.02. @Monika4321 - I beta po II IUI ✊✊🍀🍀🍀

02.03. @hername - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

04.03. @Hankaa - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

07.03. @OnaGośka - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

12.04. @eij - 💕TERMIN PORODU CC💕🥰💪🍀

10.06. @OnaGośka - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

23.06. @Hankaa - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Gaja ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Milan 💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂

@eij ja rodziłam po 22 i o 9 rano na następny dzień już brałam prysznic ❤. A moja pionizacja wyglądała tak..." proszę wstawać ", i bylam zdana sama na siebie. Nawet nieźle mi to poszło, a tu nagle bach i krew zleciała...
Od samego początku mimo bólu musisz się przełamać i chodzić ❤

@eij ja rodziłam po 22 i o 9 rano na następny dzień już brałam prysznic ❤. A moja pionizacja wyglądała tak..." proszę wstawać ", i bylam zdana sama na siebie. Nawet nieźle mi to poszło, a tu nagle bach i krew zleciała...
Domyślam się że za bardzo nie będą się mną przejmować hehehe. Ból wytrzymam, byle bym mogła zająć się dziećmi 😀 a brali Ci maluchy na noc? Z tym covidem cyrki robią więc nie wiem czy mi męża wpuszczą a jednak pomoc będzie potrzebna 😳

A powiedz mi jeszcze jak z karmieniem? Ja bym chciała próbować piersią od razu, leci coś czy nie mam na co liczyć? Ps. Jak mała księżniczka sobie radzi? ❤️🙂

reklama
Witajcie. Postanowilam sie przywitac po tym jak iles juz czasu czytam wasze wpisy i historie...
Jestem po 2 iui nie udanych jak mozna sie domyslec :(
Zrobilismy sobie rok przerwy od badan lekarzy i psychika tez musiala odpocząć.
Teraz pytanko co dalej? Podchodzic do trzeciej ? Nasieniem meza trzeci raz to chyba bez sensu - mimo lekow jest słabe.
Czy ktoras z Was miala nasieniem dawcy?
Czy skoro ze mna jest wszystko ok czy to by moglo sie udać?
Tak wiele pytań...
My mieliśmy dawce, bo mój mąż niestety nie ma w ogóle plemników 🙁 3 inseminacje-1. udana ciąża się nie utrzymała, 2. nieudana, 3. udana Maja ma już prawie 11 mcy ❤️
Myśle, że warto spróbować z nasieniem dawcy choćby ze względu na bardzo dobre parametry. Ale warto zaplanować co dalej, porozmawiać z lekarzem, może on doradzi… A gdzie się leczysz? Jakie miasto, klinika?

Do góry