reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A powiedz mi jeszcze jak z karmieniem? Ja bym chciała próbować piersią od razu, leci coś czy nie mam na co liczyć? Ps. Jak mała księżniczka sobie radzi? ❤️🙂

Wiesz... U mnie to była trochę inna bajka. Leżałam w szpitalu bodajże 4 albo 5 tygodni... zero odwiedzin. Jedynie mąż mógł mi paczki podawać przez panią salową.
Dzieciaczki z racji narodzin w 31 tygodniu ciąży były na Oiomie... ale zaraz szybko trafiły na oddział noworodkowy. My osobiście mogliśmy przychodzić ( 1 dziecko- 1 rodzic) w wyznaczonych godzinach od godz 12 do 16.

Ale widzialam, że niektórzy rodzice do dzieci urodzonych w terminie, które musiały mieć jakieś naświetlanie, dogrzewanie itp rowniez przychodzili 1 dziecko- 1 rodzic.
Ja akurat musiałam ściągać mleko i zawozić dzieciaczkom.
W szpitalu miałam problem z mlekiem...wiadomo nerwy, jedzenia mało... najważniejsza jest siarka😉 a później systematyczność, zaopatrz sie w te herbatki o ktorych wczesniej byla mowa🙂 ja przez cały pobyt dzieciaków w szpitalu karmiłam moim mlekiem. 🙂🙂

Księżniczka dobrze. Miała podawana dodatkowa krew ( bo wiadomo po operacji trochę stracila) oraz osocze. Generalnie wszystko jest dobrze, opuchlizna z oczek schodzi, dzisiaj ma mieć zmieniany okład już na bawelniany( czyli coraz bliżej wyjscia🥰🥰).
Trochę marudzi, ale wiadomo ma prawo ją coś pobolewać... trochę większe nerwy są jak płacze bo ma przepuklinę pachwinowa...
Ehhhh. Odliczam dni❤❤❤❤

reklama
Domyślam się że za bardzo nie będą się mną przejmować hehehe. Ból wytrzymam, byle bym mogła zająć się dziećmi 😀 a brali Ci maluchy na noc? Z tym covidem cyrki robią więc nie wiem czy mi męża wpuszczą a jednak pomoc będzie potrzebna 😳
Rade sobie napewno dasz🥰🥰 wiadomo początki są trudne... ale pamiętaj, że dzieciaki na początku dużo spia, robia kupy, siku, jedza. Większej obsługi nie potrzebują 🤣my karmiliśmy co 3 godziny, także mało co było tego snu... ale z czasem coraz więcej spia 🥰

A powiedz mi jeszcze jak z karmieniem? Ja bym chciała próbować piersią od razu, leci coś czy nie mam na co liczyć? Ps. Jak mała księżniczka sobie radzi? ❤️🙂
Pozwolę sobie odpowiedzieć:) mam porównanie dziecko nr 1 i 2. To, że po CC nie masz mleka to jakiś mit. Laktacja mi się teraz rozkręciła 3-4 dobę. To co piszą: przystawiać, przystawiać to prawda. To jest dosłownie krew, pot i łzy, ale jak się zaweżmiesz, to dasz radę. Z pierwszym poddałam się juz chyba w 2 dobie i g z tego było. Teraz miałam ssaka dosłownie non stop, a w międzyczasie jeszcze ściągałam ręcznie na łyżeczkę iii póki Co mamy to ! :) pomimo, że musiałam mu podawać trochę mm, bo mial za bardzo zagęszczony mocz. Ale też dokarmiałam metoda "po palcu"

Pozwolę sobie odpowiedzieć:) mam porównanie dziecko nr 1 i 2. To, że po CC nie masz mleka to jakiś mit. Laktacja mi się teraz rozkręciła 3-4 dobę. To co piszą: przystawiać, przystawiać to prawda. To jest dosłownie krew, pot i łzy, ale jak się zaweżmiesz, to dasz radę. Z pierwszym poddałam się juz chyba w 2 dobie i g z tego było. Teraz miałam ssaka dosłownie non stop, a w międzyczasie jeszcze ściągałam ręcznie na łyżeczkę iii póki Co mamy to ! :) pomimo, że musiałam mu podawać trochę mm, bo mial za bardzo zagęszczony mocz. Ale też dokarmiałam metoda "po palcu"
Dodajesz wiary Hehehe 😀 bo ja tylko ciągle słyszę nie będziesz miała mleka 😔

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

22.02. @Hankaa - kontrola malusich nerek, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

22.02. @Fok123 - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

24.02. @eij - wizyta, USG 👣👣✊✊🍀🍀🍀

24.02. @Monika4321 - I beta po II IUI ✊✊🍀🍀🍀

02.03. @hername - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

04.03. @Hankaa - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

07.03. @OnaGośka - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

12.04. @eij - 💕TERMIN PORODU CC💕🥰💪🍀

10.06. @OnaGośka - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

23.06. @Hankaa - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Gaja ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Milan 💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂
Jak miło, że trafiłam na kalendarz i wiem co u was :) trzymam za was wszystkie kciuki :)

Asiu jak mała? Chodzi już?

My mieliśmy dawce, bo mój mąż niestety nie ma w ogóle plemników 🙁 3 inseminacje-1. udana ciąża się nie utrzymała, 2. nieudana, 3. udana Maja ma już prawie 11 mcy ❤️
Myśle, że warto spróbować z nasieniem dawcy choćby ze względu na bardzo dobre parametry. Ale warto zaplanować co dalej, porozmawiać z lekarzem, może on doradzi… A gdzie się leczysz? Jakie miasto, klinika?
Przy kiepskich wynikach w ogóle bym się nie bawiła we własny materiał genetyczny. Jak coś pójdzie nie tak to zawsze gdzieś tam pomyślisz ty albo mąż że to tego wina. Dawcy i ich materiał są bardziej "przeswietlani" :D

Dodajesz wiary Hehehe 😀 bo ja tylko ciągle słyszę nie będziesz miała mleka 😔
Dzisiaj była u mnie położną i właśnie kilka słów zamienilysmy na ten temat i mleko będzie :) najważniejsze żeby przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać cierpliwie. Maluszek na samym początku nie potrzebuje wiele.. żołądek ma wielkości małej czereśni i tylko tyle trzeba.. że płacz dziecka nie zawsze oznacza głodu maluszka bądź brudnej pieluchy.. znajdę w materiale info o tym karmieniu i podeślę :)

reklama
Do góry