reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja to teraz mam stresa, że po cc nie będę miała mleka. Póki co też nic nie wskazuje na to żebym coś w tych cyckach już miała 🤷‍♀️
spokojnie, po cesarce też zaraz przystawiając maleństwo do piersi i sobie kangurujesz. Dzieciaczki same super rozkręcają laktację tylko musisz na spokojnie dużo przystawiać a jak coś będzie nie tak to wołaj o poradę doradcę laktacyjnego żeby działać już w szpitalu. I tak jak piszą dziewczyny są też herbatki na laktację. Sama nie korzystałam bo miałam potok od samego początku ale za to młody tak aktywnie jadł że poranił mi brodawki ( polecam okłady multimam- uratowały mi życie w szpitalu)

spokojnie, po cesarce też zaraz przystawiając maleństwo do piersi i sobie kangurujesz. Dzieciaczki same super rozkręcają laktację tylko musisz na spokojnie dużo przystawiać a jak coś będzie nie tak to wołaj o poradę doradcę laktacyjnego żeby działać już w szpitalu. I tak jak piszą dziewczyny są też herbatki na laktację. Sama nie korzystałam bo miałam potok od samego początku ale za to młody tak aktywnie jadł że poranił mi brodawki ( polecam okłady multimam- uratowały mi życie w szpitalu)
Gdzieś wyczytałam, że cudownym preparatem na laktacje jest piwo bezalkoholowe i raczej tego będę próbować, bo za granicą nie ma aż tyle suplementów na wszystko. Muszę zgłębić temat:)

Mobilizujemy siły kciuków @margaretka25 🙏🏻🙏🏻🙏🏻✊✊✊🍀🍀🍀

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

14.02. @margaretka25 - szpital z córeczką 🙏🏻🍀🍀🍀✊✊✊❤️

16 lub 18.02. @margaretka25 - operacja córeczki 🙏🏻🍀🍀🍀✊✊✊❤️❤️❤️ (wszystko na pewno będzie dobrze😘)

16.02. @hername - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

22.02. @Hankaa - kontrola malusich nerek, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

22.02. @Fok123 - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

24.02. @eij - wizyta, USG 👣👣✊✊🍀🍀🍀

04.03. @Hankaa - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

07.03. @OnaGośka - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

16.02. @Evelyn1919 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

12.04. @eij - 💕TERMIN PORODU CC💕🥰💪🍀

10.06. @OnaGośka - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

23.06. @Hankaa - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Gaja ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Dziś jestem po inseminacji, za dwa dni mam monitoring czy pękł pęcherzyk.
Wczoraj o 11 miałam zastrzyk Orivielle, dziś endometrium 10 mm, prawy jajnik pęcherzyk 19 mm, lewy jajnik 16 mm.
No i teraz długie czekanie :)
To moja druga inseminacja, pierwsza na cyklu naturalnym - nieudana, druga na cyklu stymulowanych.

reklama
Mobilizujemy siły kciuków @margaretka25 🙏🏻🙏🏻🙏🏻✊✊✊🍀🍀🍀

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

14.02. @margaretka25 - szpital z córeczką 🙏🏻🍀🍀🍀✊✊✊❤️

16 lub 18.02. @margaretka25 - operacja córeczki 🙏🏻🍀🍀🍀✊✊✊❤️❤️❤️ (wszystko na pewno będzie dobrze😘)

16.02. @hername - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

22.02. @Hankaa - kontrola malusich nerek, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

22.02. @Fok123 - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

24.02. @eij - wizyta, USG 👣👣✊✊🍀🍀🍀

04.03. @Hankaa - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

07.03. @OnaGośka - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

16.02. @Evelyn1919 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

12.04. @eij - 💕TERMIN PORODU CC💕🥰💪🍀

10.06. @OnaGośka - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

23.06. @Hankaa - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Gaja ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————
@margaretka25 całą trójeczką zaciskamy kciuki, wszystko będzie dobrze 😘

Do góry