reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzieki Dziewczyny 😘 juz nie rozpamiętuje. Żyjemy dalej...
Czy któraś z Was miała badania genetyczne typu mutacje, trombofilia wrodzona? A z immuno kariotypy ? Jeśli tak to co jest zlecane przy złych wynikach ? Słyszałam o heparynie, szczepionkach i acardzie.

reklama
Tak, ja bym sie umówiła zaraz po, a jesli chodzi o badania to kazda klinika ma inaczej i chyba co lekarz to wymaga innych badan, jedynie do iui niektore sa wymagane ustawowo wiec trzeba je miec
Ni właśnie jestem gapa bo lekarz mi to wszystko na kartce napisał a ja ja zgubiłam🤦‍♀️ Zadzwonię jutro i zapytam z tym, ze miesiączkę jesCze mam a on przyjmuje raczej tylko we wtorki a za tydzień już to będą płodne..

Hej Wojowniczko!
U nas w invikcie badania genetyczne partnerów są obowiązkowe przed ivf, co do zalecem, myślę że to kwestia wyników i lekarza. Ja np bralam bardzo długo acard i teraz przed transferem Neoparin czysto zapobiegawczo, genetyka bez większych odstępstw od normy.
Dzieki Dziewczyny [emoji8] juz nie rozpamiętuje. Żyjemy dalej...
Czy któraś z Was miała badania genetyczne typu mutacje, trombofilia wrodzona? A z immuno kariotypy ? Jeśli tak to co jest zlecane przy złych wynikach ? Słyszałam o heparynie, szczepionkach i acardzie.

Hej. Ja na Twoim miejscu bym napisala maila do kliniki albo po prostu zadzwoniła. Nie.ma sensu żebyś wydawała pieniążki i robiła badania, których lekarz nie wymaga. Większość stymulacji do iui zaczyna się od 2 lub 3 dnia cyklu więc raczej tak powinnaś się umówić na wizytę, żeby dostać zalecenia. Później już tylko kontrola owulacji.
Ni właśnie jestem gapa bo lekarz mi to wszystko na kartce napisał a ja ja zgubiłam[emoji2356] Zadzwonię jutro i zapytam z tym, ze miesiączkę jesCze mam a on przyjmuje raczej tylko we wtorki a za tydzień już to będą płodne..

Hej. Ja na Twoim miejscu bym napisala maila do kliniki albo po prostu zadzwoniła. Nie.ma sensu żebyś wydawała pieniążki i robiła badania, których lekarz nie wymaga. Większość stymulacji do iui zaczyna się od 2 lub 3 dnia cyklu więc raczej tak powinnaś się umówić na wizytę, żeby dostać zalecenia. Później już tylko kontrola owulacji.
A każda inseminacja jest stymulowana ? Bo jutro jest 3 dc ale nie wiem lekarz przyjmuje w poniedziałki bo prawdopodobnie tylko we wtorki:(
Co do badań to zadzwonię napewno juro bo wiem ze tego nie było dużo na tej kartce wiec bez sensu robić więcej.

A każda inseminacja jest stymulowana ? Bo jutro jest 3 dc ale nie wiem lekarz przyjmuje w poniedziałki bo prawdopodobnie tylko we wtorki:(
Co do badań to zadzwonię napewno juro bo wiem ze tego nie było dużo na tej kartce wiec bez sensu robić więcej.
Nie każda. Są dziewczyny które podchodziły bez stymulacji. Ja miałam przy każdej inseminacji Atomek a mimo to nigdy nie udało się uzyskać więcej jak 2 dojrzałe pęcherzyki

Nie każda. Są dziewczyny które podchodziły bez stymulacji. Ja miałam przy każdej inseminacji Atomek a mimo to nigdy nie udało się uzyskać więcej jak 2 dojrzałe pęcherzyki
Wydaje mi się ze zanim miałam stymulowane cykle to nie miałam problemów z pęcherzykami, tak samo jak podczas stymulacji. Teraz zaczynam się martwić ze nie uda mi się tego wszystkiego załatwić w tym cyklu bo nie mam jeszcze badań typu trombofilia, toksoplazmozę i chlamydii a podobno czeka się na wyniki tydzień czasu.. ja jestem w 2dc teraz..

Wydaje mi się ze zanim miałam stymulowane cykle to nie miałam problemów z pęcherzykami, tak samo jak podczas stymulacji. Teraz zaczynam się martwić ze nie uda mi się tego wszystkiego załatwić w tym cyklu bo nie mam jeszcze badań typu trombofilia, toksoplazmozę i chlamydii a podobno czeka się na wyniki tydzień czasu.. ja jestem w 2dc teraz..
Tym się akurat nie stresuj, nie ten to kolejny cykl 😉 wiem że ciężko jest czekać bo sama jeździłam do klinki ponad rok i wiecznie odliczałam. Ale z perspektywy czasu zobaczysz że to wszystko szybko mija

reklama
Jeśli masz swoje regularne owulacje to nie.
I super, na pewno Ci powiedza, to na pewno stały pakiet.

Do góry