reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Tym się akurat nie stresuj, nie ten to kolejny cykl 😉 wiem że ciężko jest czekać bo sama jeździłam do klinki ponad rok i wiecznie odliczałam. Ale z perspektywy czasu zobaczysz że to wszystko szybko mija
Czekanie jest najgorsze .. a nam tez ze tak powiem zalezy na czasie…

reklama
Hej czy któraś z Was bierze fertistim albo jakiś inny inozytol? Ponoć jest dobry przy pcos i reguluje cykle, wiecie coś na ten temat?
OnaGośka czy z wynikami trombofili byłaś tylko w klinice czy też u jakiegoś innego lekarza?

Czekanie jest najgorsze .. a nam tez ze tak powiem zalezy na czasie…
No czekanie jest bardzo irytujace ale niestety musimy sie uzbroic w cierpliwosc bo niestety nie da sie przeskoczyć pewnych rzeczy i czasem wszystko sie wydłuża. Ja juz sie nauczylam po moich przeżyciach z iui i in vitro ze jeden miesiac dluzej to i tak nic nie zmieni i zeby nie bylo ciagle czekam, teraz przede mna transfer ale chyba bedzie dopiero w kolejmym cyklu

Dzieki Dziewczyny 😘 juz nie rozpamiętuje. Żyjemy dalej...
Czy któraś z Was miała badania genetyczne typu mutacje, trombofilia wrodzona? A z immuno kariotypy ? Jeśli tak to co jest zlecane przy złych wynikach ? Słyszałam o heparynie, szczepionkach i acardzie.
Ja miałam na trombofilie. Mthfr wyszedł zły, pai1 w homozygicie, czynnik V w heterozygocie. Pierwsza ciąża, naturalna donoszona bez powikłań, druga po ivf zatrzymała się w 8 tygodniu. 2gi transfer nieudany, 3ci udany na acardzie 150 i heparynie 0.6. Oczywiście do tego kwas foliowy i witamina b12 metylowane.

Hej czy któraś z Was bierze fertistim albo jakiś inny inozytol? Ponoć jest dobry przy pcos i reguluje cykle, wiecie coś na ten temat?
OnaGośka czy z wynikami trombofili byłaś tylko w klinice czy też u jakiegoś innego lekarza?
Z wynikami byłam w klinice ale Doktor skomentował, że dużo nie wnoszą te badania ale pokazałam je również mojemu endokrynologowi i mojej ginekolog u której zaczęłam prowadzić ciążę ☺️

No czekanie jest bardzo irytujace ale niestety musimy sie uzbroic w cierpliwosc bo niestety nie da sie przeskoczyć pewnych rzeczy i czasem wszystko sie wydłuża. Ja juz sie nauczylam po moich przeżyciach z iui i in vitro ze jeden miesiac dluzej to i tak nic nie zmieni i zeby nie bylo ciagle czekam, teraz przede mna transfer ale chyba bedzie dopiero w kolejmym cyklu
Jeśli mogę spytać inseminacja się nie udała ?
Pytam bo słyszałam, ze mały odsetek jest par którym się udało😞

Jeśli mogę spytać inseminacja się nie udała ?
Pytam bo słyszałam, ze mały odsetek jest par którym się udało😞
Mialam 2 inseminacje i sie nie udaly, teraz jestem po 3 procedurze do in vitro i zobaczymy co bedzie. U mnie jest problem ze slaba jakoscia komorek i mam niskie amh. Nasienie jest dobre

reklama
Do góry