reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Tym się akurat nie stresuj, nie ten to kolejny cykl 😉 wiem że ciężko jest czekać bo sama jeździłam do klinki ponad rok i wiecznie odliczałam. Ale z perspektywy czasu zobaczysz że to wszystko szybko mija
Czekanie jest najgorsze .. a nam tez ze tak powiem zalezy na czasie…

reklama
Hej czy któraś z Was bierze fertistim albo jakiś inny inozytol? Ponoć jest dobry przy pcos i reguluje cykle, wiecie coś na ten temat?
OnaGośka czy z wynikami trombofili byłaś tylko w klinice czy też u jakiegoś innego lekarza?

Czekanie jest najgorsze .. a nam tez ze tak powiem zalezy na czasie…
No czekanie jest bardzo irytujace ale niestety musimy sie uzbroic w cierpliwosc bo niestety nie da sie przeskoczyć pewnych rzeczy i czasem wszystko sie wydłuża. Ja juz sie nauczylam po moich przeżyciach z iui i in vitro ze jeden miesiac dluzej to i tak nic nie zmieni i zeby nie bylo ciagle czekam, teraz przede mna transfer ale chyba bedzie dopiero w kolejmym cyklu

Dzieki Dziewczyny 😘 juz nie rozpamiętuje. Żyjemy dalej...
Czy któraś z Was miała badania genetyczne typu mutacje, trombofilia wrodzona? A z immuno kariotypy ? Jeśli tak to co jest zlecane przy złych wynikach ? Słyszałam o heparynie, szczepionkach i acardzie.
Ja miałam na trombofilie. Mthfr wyszedł zły, pai1 w homozygicie, czynnik V w heterozygocie. Pierwsza ciąża, naturalna donoszona bez powikłań, druga po ivf zatrzymała się w 8 tygodniu. 2gi transfer nieudany, 3ci udany na acardzie 150 i heparynie 0.6. Oczywiście do tego kwas foliowy i witamina b12 metylowane.

Hej czy któraś z Was bierze fertistim albo jakiś inny inozytol? Ponoć jest dobry przy pcos i reguluje cykle, wiecie coś na ten temat?
OnaGośka czy z wynikami trombofili byłaś tylko w klinice czy też u jakiegoś innego lekarza?
Z wynikami byłam w klinice ale Doktor skomentował, że dużo nie wnoszą te badania ale pokazałam je również mojemu endokrynologowi i mojej ginekolog u której zaczęłam prowadzić ciążę ☺️

No czekanie jest bardzo irytujace ale niestety musimy sie uzbroic w cierpliwosc bo niestety nie da sie przeskoczyć pewnych rzeczy i czasem wszystko sie wydłuża. Ja juz sie nauczylam po moich przeżyciach z iui i in vitro ze jeden miesiac dluzej to i tak nic nie zmieni i zeby nie bylo ciagle czekam, teraz przede mna transfer ale chyba bedzie dopiero w kolejmym cyklu
Jeśli mogę spytać inseminacja się nie udała ?
Pytam bo słyszałam, ze mały odsetek jest par którym się udało😞

Jeśli mogę spytać inseminacja się nie udała ?
Pytam bo słyszałam, ze mały odsetek jest par którym się udało😞
Mialam 2 inseminacje i sie nie udaly, teraz jestem po 3 procedurze do in vitro i zobaczymy co bedzie. U mnie jest problem ze slaba jakoscia komorek i mam niskie amh. Nasienie jest dobre

reklama
Do góry