reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Z wynikami byłam w klinice ale Doktor skomentował, że dużo nie wnoszą te badania ale pokazałam je również mojemu endokrynologowi i mojej ginekolog u której zaczęłam prowadzić ciążę ☺️
Dzięki chce zrobić sobie te badania i tak się właśnie zastanawiałam czy wyniki potem skonsultować z kimś jeszcze spoza kliniki 🙂

reklama
Mialam 2 inseminacje i sie nie udaly, teraz jestem po 3 procedurze do in vitro i zobaczymy co bedzie. U mnie jest problem ze slaba jakoscia komorek i mam niskie amh. Nasienie jest dobre
strasznie mi przykro 😞 trzymam mocno kciuki żeby się tym razem udało ❤️
U nas badania nasienia bardzo dobre, moje tez dobre, wszystko drożne AMH dobre a coś nie styka..

Dzięki chce zrobić sobie te badania i tak się właśnie zastanawiałam czy wyniki potem skonsultować z kimś jeszcze spoza kliniki 🙂
Podobno dużo osób z wynikami na trombofilie umawia się do genetyka on może wtedy wystawić takie zaświadczenie jeżeli będzie potrzebna heparyna ☺️ Ale ginekologowi też oczywiste można pokazać tylko niektórzy nie chcą od tak zaraz wystawiać receptę na heparynę ale trzymam kciuki żeby nie była Tobie ona potrzebna 😘

Jestem w NL wiec beta niestety odpada 😕
Dzis 12dpo i temperatura zaczyna leciec w dol wiec (male) nadzieje ktore mialam sie ulotnily. Czekam na 🐒 i jedziemy dalej ze staraniami.
Trzymam kciuki za super stymulacje i udany transfer za kilka dni.
Polecam medichecks gdzie zamawiasz zestaw do pobrania do domu. Wyniki sa dosc Szybko.Zawsze coś jesli nie masz kliniki gdzie pobierają krew na miejscu tyle ze wtedy tez wychodzi o wiele drożej

Mam takie pytanko ☺️ Jak wcześniej pisałam Doktor ze szpitala zapisała mi globulki dopochwowe przeciwgrzybicze a zamiast Utrogestanu mam brać do skończenia globulek luteinę pod język . W szpitalu dostawałam luteinę dopochwowo i coś mnie ona podrażniła bo dostałam jakiejś infekcji a po utrogestanie tak nie miałam . No i w domu biorę tą luteinę pod język a pimafucin globulki dopochwowo i została mi ona już tylko na dziś czyli ostatnia . Zawsze aplikuje ją na wieczór bo tak mi zalecono . Na szczęście już infekcja też przechodzi . Tylko mam mały problem bo luteina mi starczyła tylko na dziś rano i już jej nie mam a powinnam ją wziąć jeszcze w południe i na wieczór . Od jutra już wracam do Utrogestanu i teraz nie wiem co mam robić bo już tej Luteiny nie mam na dziś.... Czy poczekać do jutra nie jest to ryzykowne ? Czy mam wziąć Duphostan bo jeszcze z poprzedniej ciąży mi zostały ...tylko znowu będę mieszać .... Jak myślicie co Waszym zdaniem mam zrobić ?

Mam takie pytanko ☺️ Jak wcześniej pisałam Doktor ze szpitala zapisała mi globulki dopochwowe przeciwgrzybicze a zamiast Utrogestanu mam brać do skończenia globulek luteinę pod język . W szpitalu dostawałam luteinę dopochwowo i coś mnie ona podrażniła bo dostałam jakiejś infekcji a po utrogestanie tak nie miałam . No i w domu biorę tą luteinę pod język a pimafucin globulki dopochwowo i została mi ona już tylko na dziś czyli ostatnia . Zawsze aplikuje ją na wieczór bo tak mi zalecono . Na szczęście już infekcja też przechodzi . Tylko mam mały problem bo luteina mi starczyła tylko na dziś rano i już jej nie mam a powinnam ją wziąć jeszcze w południe i na wieczór . Od jutra już wracam do Utrogestanu i teraz nie wiem co mam robić bo już tej Luteiny nie mam na dziś.... Czy poczekać do jutra nie jest to ryzykowne ? Czy mam wziąć Duphostan bo jeszcze z poprzedniej ciąży mi zostały ...tylko znowu będę mieszać .... Jak myślicie co Waszym zdaniem mam zrobić ?
P.S znowu tak sobie myślę że jak już żadnego progesteronu do jutra nie wezmę to zaraz nie powinno nic się stać bo mój Doktor w klinice mówi , że ciąża sama w sobie wytwarza progesteron no ale nie wiem kurczę...

Ja bym chyba łyknęła ten duphaston. Jednak do 12 tygodnia z tym progesteronem bywa różnie. Zachód w ogóle nie uznaje progesteronu. Kiedys usłyszałam, że w ciąży to potrzebuje morza progesteronu, a nie jakąś małą tabletkę. Mi lykniecie tabletki na pewno pomogłoby psychicznie;)

reklama
P.S znowu tak sobie myślę że jak już żadnego progesteronu do jutra nie wezmę to zaraz nie powinno nic się stać bo mój Doktor w klinice mówi , że ciąża sama w sobie wytwarza progesteron no ale nie wiem kurczę...
Też mi się wydaje że nic się nie stanie. Ja kiedyś pominęłam dwie dawki proga dopochwowo bo nie miałam leków a apteki były zamknięte i nic się nie stało

Do góry