reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hey, ja mialam pierwszy IUI 3 tyg temu i leżałam po okolo 10 min a potem na nogach wiekszość dnia. Niestety sie nie powiodlo. Za jakiś tydzień drugie podejscie, jeszcze nie mam dokladnej daty. W piątek sie dowiem. Powodzenia dla nas wszystkich.. męczące to wszystko szczególnie po długich staraniach..
Dziewczyny jestem po zabiegu[emoji3059] mam do Was pytanko, czy po zabiegu od razu normalnie funkcjonowalyscie czy chwilę jednak dla pewności czekałyście? Ja po zabiegu na fotelu leżałam około 7minut. Roztrzepana wyszłam z gabinetu i idąc chodnikiem stwierdziłam że usiądę na przystanku i jednak chwilę poczekam[emoji2368] po poprzednim udanym zabiegu wróciłam do domu i od razu przeleżałam cały dzień, dzisiaj muszę iść do pracy na drugą zmianę i sama nie wiem jak się teraz zachować[emoji2296]

reklama
Super miejsce Ardendy🤩🤩🤩 z takimi widokami można odpocząć 😊
Nigdy nie sprawdzałam temperatury przed spodziewana @ ten wyznacznik jest miarodajny?
Ja się zaczynam bardzo stresować😔 nie mamy już pieniążków na kojena próbę w tym roku. Staram się na siebie uważać ale ciągle się zapominam🤦‍♀️ w sobotę podniosłam ciężkie zakupy ale szybko je pościła. A teraz w pracy będę mieć dużo pracy fizycznej, noszenia skrzynek po 10kg i dzisiaj już nie śpię bo obawiam sie tam iść. Boję się że kolejna próba pójdzie na marne. Odpada urlop i chorobowe bo to wykorzystałam przy poprzednich próbach i teraz źle to wygląda a od tej pracy i tak się nie wywinę. Nie wiem co robić

Niestety temperatura prawde mowila 🔮 i @ wlasnie przyszla. Wiec zaczynam podejscie nr.3 💪
Co do mierzenia to polecam! Trzeba caly cykl, po spaniu, przed wstaniem mierzyc (jedynie nie pod pacha lub bezdotykowym). Ja mierze w ustach. Przed owulacja tempka jest nizsza, a po owulacji powinna skoczyc o min. 0,2. Przy zagniezdzeniu moze na chwile spasc I pozniej pojsc jeszcze bardziej w gore (trzeci poziom).

Badz dobrej mysli i nie stresuj za bardzo. Jesli dzidzia ma teraz byc to bedzie chocbys gory nosila. To jest kwestia jakosci jajeczka i plemnika w tym danym cyklu. Bedzie dobrze, zobaczysz. Trzymam mocno kciuki za ciebie i reszte dziewczyn!!!

Milego dnia kobietki!!!

Super miejsce Ardendy🤩🤩🤩 z takimi widokami można odpocząć 😊
Nigdy nie sprawdzałam temperatury przed spodziewana @ ten wyznacznik jest miarodajny?
Ja się zaczynam bardzo stresować😔 nie mamy już pieniążków na kojena próbę w tym roku. Staram się na siebie uważać ale ciągle się zapominam🤦‍♀️ w sobotę podniosłam ciężkie zakupy ale szybko je pościła. A teraz w pracy będę mieć dużo pracy fizycznej, noszenia skrzynek po 10kg i dzisiaj już nie śpię bo obawiam sie tam iść. Boję się że kolejna próba pójdzie na marne. Odpada urlop i chorobowe bo to wykorzystałam przy poprzednich próbach i teraz źle to wygląda a od tej pracy i tak się nie wywinę. Nie wiem co robić
Nie mozesz poprosic zeby dali Ci inna prace nez ciężkiego noszenia?
Ewentualnie trochę sklamac i powiedzieć ze np masz problem z kręgosłupem i nie mozesz nosic przez kilka dni? :)

Nie mozesz poprosic zeby dali Ci inna prace nez ciężkiego noszenia?
Ewentualnie trochę sklamac i powiedzieć ze np masz problem z kręgosłupem i nie mozesz nosic przez kilka dni? :)
tak właśnie zrobiłam, dziękuję😘 powiedziałam o kręgosłupie a że kiedyś faktycznie miałam z tym problem to zgodzili się na lżejsza pracę dle mnie a tylko do końca przyszłego tygodnia. Na szczęście juz będę po testowaniu😉

Niestety temperatura prawde mowila 🔮 i @ wlasnie przyszla. Wiec zaczynam podejscie nr.3 💪
Co do mierzenia to polecam! Trzeba caly cykl, po spaniu, przed wstaniem mierzyc (jedynie nie pod pacha lub bezdotykowym). Ja mierze w ustach. Przed owulacja tempka jest nizsza, a po owulacji powinna skoczyc o min. 0,2. Przy zagniezdzeniu moze na chwile spasc I pozniej pojsc jeszcze bardziej w gore (trzeci poziom).

Badz dobrej mysli i nie stresuj za bardzo. Jesli dzidzia ma teraz byc to bedzie chocbys gory nosila. To jest kwestia jakosci jajeczka i plemnika w tym danym cyklu. Bedzie dobrze, zobaczysz. Trzymam mocno kciuki za ciebie i reszte dziewczyn!!!

Milego dnia kobietki!!!
kochana współczuję bardzo ale wiesz ze w końcu się uda😘 ja mam nadzieję że ten trzeci raz to już ostatni i u Ciebie też tak będzie😉

Hejka ☺️ W czwartek podchodzę do drugiej inseimnacji. Dziś byłam na monitoringu . Pęcherzyk w prawym jajniku 16 mm . W środę rano mam zrobić zastrzyk . Tylko troszeczkę martwi mnie endometrium bo wynosi 6,5mm a pamiętam przy poprzedniej inseimnacji w 11 dniu cyklu miało już 11 mm . Może jeszcze urośnie . Kupiłam sobie suszone morele i wypiję wieczorem lampkę czerwonego wina podobno pomaga przy wzroście endometrium. ☺️ Tym razem tak jak pisałam wcześniej nie nastawiam się na nic uda się to fajnie nie to będę walczyć dalej . Trochę mnie te myślenie o dziecku męczy to znaczy bardzo chce mieć dziecko ale teraz wrzucam na looz i jestem na etapie "co ma być to będzie" ☺️ Trzymam za Was dziewczyny kciuki ✊✊

Hejka ☺️ W czwartek podchodzę do drugiej inseimnacji. Dziś byłam na monitoringu . Pęcherzyk w prawym jajniku 16 mm . W środę rano mam zrobić zastrzyk . Tylko troszeczkę martwi mnie endometrium bo wynosi 6,5mm a pamiętam przy poprzedniej inseimnacji w 11 dniu cyklu miało już 11 mm . Może jeszcze urośnie . Kupiłam sobie suszone morele i wypiję wieczorem lampkę czerwonego wina podobno pomaga przy wzroście endometrium. ☺️ Tym razem tak jak pisałam wcześniej nie nastawiam się na nic uda się to fajnie nie to będę walczyć dalej . Trochę mnie te myślenie o dziecku męczy to znaczy bardzo chce mieć dziecko ale teraz wrzucam na looz i jestem na etapie "co ma być to będzie" ☺️ Trzymam za Was dziewczyny kciuki ✊✊
Mocno trzymam kciuki 😀 w końcu się doczekałaś , Super 😀❤️

Mocno trzymam kciuki 😀 w końcu się doczekałaś , Super 😀❤️
Dziękuję bardzo 🥰 Noooo w końcu kurde z miesiąca na miesiąc zawsze coś przeszkadzało a to tarczyca a to coś. A nawet będę na ślubie przyjaciółki świadkową bo tak się martwiłam, że będę musiała w piątek jechać na inseminację a ślub a się okazało, że inseminacja w czwartek ☺️ Ale jak to ja zawsze panikuje na zapas 😁

Endo jeszcze do czwartku podrosnie i bedzie jak znalazl na przyjecie bobo. Dorzuc jeszcze awokado i orzechy brazylijskie i bedzie pieknie.
Bedziemy ci kibiciwac i trzymac kciuki za udane podejscie 🤞

reklama
Do góry