reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej. Chwilkę mnie nie było musze dużo nadrobić jestem juz na 20 stronie wstecz 😋😉 Ja dzis po badaniu na Covid - u mnie obowiązkowe przed ivf bedzie jeszcze jedno przed sama punkcją. W piątek panel badania krwi hormony plus badania pod anestezjologa i wizyta okreslona jako 1DS chociaż cykl przygotowawczy juz trwa od miesiąca. Wstepny termin punkcji 8 luty a transferu 13 luty. Powiem wam tak przed 3 IUI razem wziętymi nie panikowałam tak jak zaczynam panikować teraz. Cały czas w głowie myśli czy nie będzie hiperstymulacji czy jajeczka będą ok czy się rozwina zarodki czy przetrwaja jakiej klasy będą czy to się uda... o matko 🤯🤯🤯🤯🤯 zaczynam bzikować 😢😱😱 wszystko mnie przeraża totalnie 😂 a powiem ze do panikar to ja nie należę.

reklama
Jak tam u Ciebie?
Już po transferze? Jak zarodki?
transfer przebiegł bardzo sprawnie, wszystko dokładnie widziałam na wielkim ekranie. Kropek był cudowny i mam nadzieję, że już ze mną zostanie.

Co do dwóch zarodków, które wolniej się rozwijają będą dzwonić jutro.

Też jem ananaska 😀 i jutro idę do pracy bo muszę "zamknąć" miesiąc, ale mam nadzieję że to mi nie zaszkodzi bo w sumie to typowa praca biurowa a zajmę czymś głowę w oczekiwaniu na wynik.

transfer przebiegł bardzo sprawnie, wszystko dokładnie widziałam na wielkim ekranie. Kropek był cudowny i mam nadzieję, że już ze mną zostanie.

Też jem ananaska 😀 i jutro idę do pracy bo muszę "zamknąć" miesiąc, ale mam nadzieję że to mi nie zaszkodzi bo w sumie to typowa praca biurowa a zajmę czymś głowę w oczekiwaniu na wynik.
O co chodzi z tym ananasem 😃

Możecie mi zdradzić tajniki związane z ananasem 😂

Hej. Chwilkę mnie nie było musze dużo nadrobić jestem juz na 20 stronie wstecz 😋😉 Ja dzis po badaniu na Covid - u mnie obowiązkowe przed ivf bedzie jeszcze jedno przed sama punkcją. W piątek panel badania krwi hormony plus badania pod anestezjologa i wizyta okreslona jako 1DS chociaż cykl przygotowawczy juz trwa od miesiąca. Wstepny termin punkcji 8 luty a transferu 13 luty. Powiem wam tak przed 3 IUI razem wziętymi nie panikowałam tak jak zaczynam panikować teraz. Cały czas w głowie myśli czy nie będzie hiperstymulacji czy jajeczka będą ok czy się rozwina zarodki czy przetrwaja jakiej klasy będą czy to się uda... o matko 🤯🤯🤯🤯🤯 zaczynam bzikować 😢😱😱 wszystko mnie przeraża totalnie 😂 a powiem ze do panikar to ja nie należę.
znam to doskonale, jestem mega opanowana i zorganizowana a przed pick upem byłam mega zestresowana bo nie wiedziałam czego się spodziewać. Z tego co pamiętam to też leczysz się w Invicie? Jeśli tak to powiem ci że bardzo miło byłam zaskoczona jak personel się mną zajął, wszystko wyjaśniał, opiekował i dopytywał jak się czuje. Nawet dzwonili następnego dnia rano zapytać jak się czuje po punkcji i czy mam jakieś pytania. Także stres jest naturalny ale tak jak dziewczyny piszą nie jest to nic strasznego i trzeba być pozywanie nastawionym.

Swiezy ananas zawiera enzymy które pomagają w zagnieżdżaniu. Niektóre dziewczyny jedzą go przed i po transferze. Ja np go nie jadłam ale brałam acard bo też ma podobne zastosowanie rozrzedza krew i zarodek ma ułatwione wbicie się w ściankę macicy.
O co chodzi z tym ananasem [emoji2]
Możecie mi zdradzić tajniki związane z ananasem [emoji23]

znam to doskonale, jestem mega opanowana i zorganizowana a przed pick upem byłam mega zestresowana bo nie wiedziałam czego się spodziewać. Z tego co pamiętam to też leczysz się w Invicie? Jeśli tak to powiem ci że bardzo miło byłam zaskoczona jak personel się mną zajął, wszystko wyjaśniał, opiekował i dopytywał jak się czuje. Nawet dzwonili następnego dnia rano zapytać jak się czuje po punkcji i czy mam jakieś pytania. Także stres jest naturalny ale tak jak dziewczyny piszą nie jest to nic strasznego i trzeba być pozywanie nastawionym.
Tak w Invicta. Powiem tak otoczka Pań i kliniki jest mega. Tzn bardzo starają się być och ach. Fakt że jak zapytasz to udziela wszystkich odpowiedzi ale troszke mnie przeraziła pierwsza wizyta z Pania koordynator gdzie opowiadała i opowiadała i mówiła szybko i skrótami. I powiem tak połowy nie zrozumiałam nie czytałam aż tak wiele wiec ucze się na każdym etapie a skróty nazw dotyczących ivf to była magia. Wiec jak dla mnie powinni inaczej to zorganizować. Ale ja się już ogarnęłam jak funkcjonują i zadaje milion pytan hihi juz wszystkie Panie mnie kojarzą 😂😂 cóż tak mam że muszę wiedzieć wszystko 😊😉

Masz racje mam obawę przed nieznanym albo niestety tak jest jak bardzo zależy. I czlowiek panikuje 😄

@dar20 a Ty na jakim etapie jesteś ? Przepraszam że pytam ale musiałabym przekopac cale forum 😄
I w jakiej Invicta?

reklama
Do góry