reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Przykro mi ;( a jaka macie przyczynę niepłodności? Za żadna próba nic nie ruszyło?
U mnie też nic nie ruszylo przy żadnej z prób, ja zdrowa, nasienie dawcy.... Lekarz mówi że czasami brakuje po prostu szczęścia. Należy też pamiętać że przy dobrych parametrach szanse na zapłodnienie po inseminacji to ok 15 % . Tego się nie przeskoczy, wbrew pozorom w ciążę wcale nie tak łatwo zajść 😞

reklama
U mnie było 3 inseminacje. Wszystkie po drożności. Nieudane, ale wtedy nikt nie wpadł na to ze warto tarczyce unormować. Teraz juz nie podchodzę do 4. Bierzemy in vitro

U mnie też nic nie ruszylo przy żadnej z prób, ja zdrowa, nasienie dawcy.... Lekarz mówi że czasami brakuje po prostu szczęścia. Należy też pamiętać że przy dobrych parametrach szanse na zapłodnienie po inseminacji to ok 15 % . Tego się nie przeskoczy, wbrew pozorom w ciążę wcale nie tak łatwo zajść 😞
To prawda, naturalnie przecież tez rzadko udaje się za 1-2 razem tylko starania trwają po kilka miesięcy. Decyzja myśle ze bardzo indywidualna. Kto z czym się mierzy, jak finanse i jak/co się czuje ☺️

U mnie było 3 inseminacje. Wszystkie po drożności. Nieudane, ale wtedy nikt nie wpadł na to ze warto tarczyce unormować. Teraz juz nie podchodzę do 4. Bierzemy in vitro
A co miałaś z tarczyca jeśli mogę zapytać? Ja mam hormony w normie ale przeciwciała TPO podwyższone i biorę najniższa dawkę 12,5 euthyroxu, chociaż samych przeciwciał niby się nie leczy.

Dokładnie tak samo uważa mój lekarz. Szczęście. A odpowiadając na wcześniejszy post mamy wszystkie badanie dobre. Od a do z. Lekarz zaproponował invitro....

No to cóż dziewczynki. Działamy dalej. 💪to będzie NASZ ROK.

Kurde co za schody.. musisz być dzielna. Wszystko w końcu będzie dobrze. Trzymam mocno za Ciebie kciuki ✊
Dzięki, to plamienie się rozkręca, mam nadzieję że wraz z nim beta będzie spadać bo średnią mam ochotę jechać ponownie do szpitala i to 100 km od miejsca zamieszkania...ciężko to znieść psychicznie, nie mówię już o tym że nagle wszyscy dookoła są w ciąży lub rodzą dzieci ale nawet w laboratorium pytania czy jestem w ciąży jak robię betę...eh. Chciałabym żeby to już się po prostu skończyło i żebym mogła o tym zapomnieć i ewentualnie zebrać siły na następna próbę...

reklama
Dzięki, to plamienie się rozkręca, mam nadzieję że wraz z nim beta będzie spadać bo średnią mam ochotę jechać ponownie do szpitala i to 100 km od miejsca zamieszkania...ciężko to znieść psychicznie, nie mówię już o tym że nagle wszyscy dookoła są w ciąży lub rodzą dzieci ale nawet w laboratorium pytania czy jestem w ciąży jak robię betę...eh. Chciałabym żeby to już się po prostu skończyło i żebym mogła o tym zapomnieć i ewentualnie zebrać siły na następna próbę...
Kochana to już niedługo się skończy, zobaczysz. Musisz jeszcze tylko trochę wytrzymać 💪

Do góry