reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kiedyś ktoś mi powiedział że przez blokade w głowie można mieć problemy z zajściem w ciąże. Co o tym myślicie? Ostatnio jestem w okropnym stanie psychicznym. Ciągle rycze, na nic nie mam ochoty, a o wstaniu z łóżka nie mowiąc. Nie mam pojęcia co się ze mną dzieje. Od kilku miesięcy miałam takie wahania ale teraz to trwa już od 2 tyg. Już nie daje sobie rady, jestem załamana;(
Niestety ma to wpływ, przynajmniej tak mi się wydaje wnioskując na własnym przykładzie... Ja też byłam psychicznie rozwalona po dwóch nieudanych próbach, zadawałam sobie pytanie co jest ze mną nie tak do cholery. Niestety w pracy też zaczęły się nerwy i natłok wszystkiego, kumulacja wszystkich złych emocji-płakałam bez powodu z bezsilności... Miałam serdecznie dość wszystkiego, byłam nawet gotowa wszystko odpuścić, kolejną próbę. Ale jakoś udało mi się pozbierać, bardzo pomógł mi mąż i wizja, że w końcu przecież szczęście musi się do nas uśmiechnąć, wyluzowałam totalnie i wydaje mi się, że to pomogło...po urlopie zobaczyłam 2 kreski!
Walcz kochana o siebie o swoje szczęście, pomyśl o tej radości i miłości, którą masz w sobie gdzieś głęboko dla tego małego skarbeczka, którego w końcu się doczekasz. Dla którego zrobisz wszystko właśnie teraz mówiąc sobie, że wszystko się ułoży i będzie wspaniałe!!!
Trzymam mocno kciuki i przesyłam dobrą energię ode mnie i od Mai 😘

reklama
Kiedyś ktoś mi powiedział że przez blokade w głowie można mieć problemy z zajściem w ciąże. Co o tym myślicie? Ostatnio jestem w okropnym stanie psychicznym. Ciągle rycze, na nic nie mam ochoty, a o wstaniu z łóżka nie mowiąc. Nie mam pojęcia co się ze mną dzieje. Od kilku miesięcy miałam takie wahania ale teraz to trwa już od 2 tyg. Już nie daje sobie rady, jestem załamana;(
Ciężko powiedzieć jak to jest z tą głową. Jak miałam pierwszą inseminacje to miałam super pozytywne myśli, że się uda i będzie pięknie itp. Za drugim razem zupełnie odwrotnie, że robię bo robię dla świętego spokoju że próbuje a i tak nic z tego nie będzie. Za pierwszym i drugim podejściem się nie udało. Czekam na @ i podchodzę 3 raz i zupełnie mam pustkę w głowie. Także nie wiem na ile głowa odgrywa tu rolę.... Te wachania nastroju i zle dni są zupełnie normalne, nie można cały czas być na wysokich obrotach i super happy bo my naprawdę emocjonalnie bardzo dużo na siebie bierzemy. Czasami emocje puszczają. Ja to traktuje w kategoriach oczyszczania. Jednym to zajmuje jeden dzień innym miesiąc.

Niestety ma to wpływ, przynajmniej tak mi się wydaje wnioskując na własnym przykładzie... Ja też byłam psychicznie rozwalona po dwóch nieudanych próbach, zadawałam sobie pytanie co jest ze mną nie tak do cholery. Niestety w pracy też zaczęły się nerwy i natłok wszystkiego, kumulacja wszystkich złych emocji-płakałam bez powodu z bezsilności... Miałam serdecznie dość wszystkiego, byłam nawet gotowa wszystko odpuścić, kolejną próbę. Ale jakoś udało mi się pozbierać, bardzo pomógł mi mąż i wizja, że w końcu przecież szczęście musi się do nas uśmiechnąć, wyluzowałam totalnie i wydaje mi się, że to pomogło...po urlopie zobaczyłam 2 kreski!
Walcz kochana o siebie o swoje szczęście, pomyśl o tej radości i miłości, którą masz w sobie gdzieś głęboko dla tego małego skarbeczka, którego w końcu się doczekasz. Dla którego zrobisz wszystko właśnie teraz mówiąc sobie, że wszystko się ułoży i będzie wspaniałe!!!
Trzymam mocno kciuki i przesyłam dobrą energię ode mnie i od Mai 😘
Podpisuję się pod tym obiema rękoma 👍

Mam wynik bety 368 ale reszta tragiczna tsh 3,05, glukoza 104 insulina 11, progesteron 47,11
Tsh to wynik przez hormony jeśli się leczysz to trzeba skontaktować się z lekarzem. Zwiększy dawkę hormonów jeśli nie leczysz zaburzeń pracy tarczycy musisz umówić się do lakarza. Progesteron piękny❤️

Ja się z tym absolutnie nie zgadzam 🤦‍♀️mam wrażenie, że tak mówią lekarze jak nie mogą znaleźć przyczyny niepłodności to wtedy zwalają na głowę 🤷
Nawet sama jestem takim przykładem jak do 2019 nie miałam wiekszych problemów to nie zaszłam w ciążę 🤷 ale jak stała się tragedia w 2019 i do tej pory nie mogę się pozbierać to już 2 razy zaszałam w ciążę 🤷

reklama
Do góry