reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
My ogólnie mamy taki plan:
Do 6 x IUI. Czyli jeszcze 3 próby. Później dluuga przerwa i naturalne starania może z monitoringiem aby stwierdzić najlepszy czas. I jak będzie się zbliżać u mnie 40 to in vitro A jak się nie uda to adopcja.

Kochana zastanów się czy 6 iui ma sens z każdą kolejną próbą szansę maleją moim zdaniem 3 iui to maks bo skoro 3 razy się nie udały to coś znaczy i szkoda pieniędzy i czasu warto ruszyć dalej i starać się z pomocą czegoś innego. Ja z perspektywy czasu cieszę się że miałam tylko 3 iui i że teraz spróbowałam ivf i że akurat ta metoda się uda bo ma lepszą skuteczność niż iui.
My ogólnie mamy taki plan:
Do 6 x IUI. Czyli jeszcze 3 próby. Później dluuga przerwa i naturalne starania może z monitoringiem aby stwierdzić najlepszy czas. I jak będzie się zbliżać u mnie 40 to in vitro A jak się nie uda to adopcja.

Kochana zastanów się czy 6 iui ma sens z każdą kolejną próbą szansę maleją moim zdaniem 3 iui to maks bo skoro 3 razy się nie udały to coś znaczy i szkoda pieniędzy i czasu warto ruszyć dalej i starać się z pomocą czegoś innego. Ja z perspektywy czasu cieszę się że miałam tylko 3 iui i że teraz spróbowałam ivf i że akurat ta metoda się uda bo ma lepszą skuteczność niż iui.
Moja klinika tez zaleca 3 próby max, bo jak nie idzie to trzeba szukać innego sposobu

Moja klinika tez zaleca 3 próby max, bo jak nie idzie to trzeba szukać innego sposobu
Kurcze na in vitro nie jestem gotowa psychicznie i napewno nie finansowo( narazie). Myślałam że temat in vitra jest jest daleki ponieważ tak naprawdę nie ma żadnych przeciwwskazań do zajścia w ciążę tylko poprostu nie wychodzi.

Masz rację ale nawet jeżeli jedyna podstawa do wykonania in vitro jest to że poprostu się nie udaje? Z Nami niby wszystko ok tylko poprostu nie chce zaskoczyć

Kurcze na in vitro nie jestem gotowa psychicznie i napewno nie finansowo( narazie). Myślałam że temat in vitra jest jest daleki ponieważ tak naprawdę nie ma żadnych przeciwwskazań do zajścia w ciążę tylko poprostu nie wychodzi.
U mnie na papierze też wszystko w najlepszym porządku, nasienie dawcy więc też najlepiej wyselekcjonowane, a mimo to nie udało się. Ja mam plan 3 razy, może 4 max i odpuszczam. Nie stać mnie na in vitro dlatego tego nie biorę w ogóle pod uwagę.

reklama
U mnie na papierze też wszystko w najlepszym porządku, nasienie dawcy więc też najlepiej wyselekcjonowane, a mimo to nie udało się. Ja mam plan 3 razy, może 4 max i odpuszczam. Nie stać mnie na in vitro dlatego tego nie biorę w ogóle pod uwagę.
Zawsze myślałam że inseminacja nasieniem dawcy częściej się udaje.. aj

Do góry