reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jakoś w nocy nie mogę spać i dużo myślę. I takie pytanie mi się nasunęło. Co myślicie o IUI na pękniętym pęcherzyku przy w miarę dobrym nasieniu?? Może przy kolejnym podejściu warto to zmienić i spróbować?
To wszystko zależy od tego kiedy pęcherzyk pęknie. Pamiętaj że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 h więc w miarę szybko po pęknięciu trzeba by było podać nasienie. Ale tak jak wcześniej pisałysmy z dziewczynami, to loteria. Ja miałam AID w momencie pękania pęcherzyka, wydawało by się że lepszego momentu nie mogłam sobie wymarzyć, a tu klops 🥺 lekarz powiedział że tak się zdarza i nie mam sobie tego do głowy za bardzo brać.... A dotychczas miałaś robione IUI na nie pękniętym pęcherzyku?

reklama
To wszystko zależy od tego kiedy pęcherzyk pęknie. Pamiętaj że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 h więc w miarę szybko po pęknięciu trzeba by było podać nasienie. Ale tak jak wcześniej pisałysmy z dziewczynami, to loteria. Ja miałam AID w momencie pękania pęcherzyka, wydawało by się że lepszego momentu nie mogłam sobie wymarzyć, a tu klops 🥺 lekarz powiedział że tak się zdarza i nie mam sobie tego do głowy za bardzo brać.... A dotychczas miałaś robione IUI na nie pękniętym pęcherzyku?
Tak były niepękniete tzn. Lekarz mówił że są pomarszczone czyli za jakiś czas pewnie pękły. Masz rację ciężko to w czasie zgrać tym bardziej że do kliniki mam 150km.. Rzeczywiście czas u Ciebie był idealny ale lekarz mi mówił że kobieta ma 6 szans zajścia w ciążę w ciągu roku. I chyba dlatego robi się 6 IuI nie więcej. .

Tak były niepękniete tzn. Lekarz mówił że są pomarszczone czyli za jakiś czas pewnie pękły. Masz rację ciężko to w czasie zgrać tym bardziej że do kliniki mam 150km.. Rzeczywiście czas u Ciebie był idealny ale lekarz mi mówił że kobieta ma 6 szans zajścia w ciążę w ciągu roku. I chyba dlatego robi się 6 IuI nie więcej. .
Plemniki są w stanie przetrwać nawet do 5 dni więc skoro one mają dłuższa żywotność to lepiej robić na niepeknietym. Z drugiej strony zależy jakiej jakości są " chłopaki", o jakiej ruchliwości i w jakiej ilości. Dużo tych czynników które muszą się zgrać. No i musi być pewność że pęcherzyk pęka. Dostawałas zastrzyk na pęknięcie? Ile w ogóle miałaś IUI?

Plemniki są w stanie przetrwać nawet do 5 dni więc skoro one mają dłuższa żywotność to lepiej robić na niepeknietym. Z drugiej strony zależy jakiej jakości są " chłopaki", o jakiej ruchliwości i w jakiej ilości. Dużo tych czynników które muszą się zgrać. No i musi być pewność że pęcherzyk pęka. Dostawałas zastrzyk na pęknięcie? Ile w ogóle miałaś IUI?
Tak dostaję zastrzyk i na drugi dzień zawsze IuI. Miałam 2 inseminacje. W poniedziałek lub wtorek kolejna.

Tak dostaję zastrzyk i na drugi dzień zawsze IuI. Miałam 2 inseminacje. W poniedziałek lub wtorek kolejna.
Ja ostatnio robiłam zastrzyk w poniedziałek o 23 15 a inseminacje miałam w środę o 11 15. Przede mną druga pewnie w okolicach 17 października. Mocno trzymam żeby u Ciebie ten 3 raz był ostatni 🙂🤞

reklama
Do góry