reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Niedziekuje ale nie nastawiam się pozytywnie żeby się nie zrazić.
Rozumiem. Ja też mam takie przekonanie że nie można się nastawiać ani nadto pozytywnie ani nadto negatywnie. Trzeba wierzyć i być dobrych myśli a co ma być to będzie i bez względu na skutek będziemy musiały dać sobie z tym rady. Ale wierzę że co by nie było będzie dobrze 😉👍

Będzie dobrze tak czy inaczej nie wolno się poddawać.
Rozumiem. Ja też mam takie przekonanie że nie można się nastawiać ani nadto pozytywnie ani nadto negatywnie. Trzeba wierzyć i być dobrych myśli a co ma być to będzie i bez względu na skutek będziemy musiały dać sobie z tym rady. Ale wierzę że co by nie było będzie dobrze [emoji6][emoji106]

To chyba nie ma zasady, natura czasem lubi się przeciwstawić, wyczytalam gdzies, że stymulacje mogą wpływać na to czy się uda czy nie, na naturalnym cyklu jest większa szansa zagniezdzenia ze względu na grubsza blone endometrium, ale nie wiem skąd tę wiedzę zaczerpnelam 😂
Powiedzcie mi ile mniej więcej kosztowalo Was jedno podejście do inseminacji z nasieniem dawcy? Wiem że każda z nas jest inna,inne leki itd ale muszę to wiedzieć Bo z moim AMH lekarz powiedział że powinniśmy od razu do In Vitro podchodzić... Tylko że jakoś tak nie byłam zadowolona z podejścia.. Taśmowo się poczulam, nie wiedząc nic więcej z góry zakładają że nie mamy szans, naciągacze????
U nas też nasienie dawcy. Jedną słomkę można podzielić na 2 podejścia. Sam zabieg ponad 800 zł słomka ponad 1300. My ze wszystkim wydaliśmy już ok 7000 na 3 inseminacje.

My ogólnie mamy taki plan:
Do 6 x IUI. Czyli jeszcze 3 próby. Później dluuga przerwa i naturalne starania może z monitoringiem aby stwierdzić najlepszy czas. I jak będzie się zbliżać u mnie 40 to in vitro A jak się nie uda to adopcja.
Z doświadczenia Ci powiem że 6 IUI nie warto. Mój gin, który naprawdę ma duże doświadczenie, powiedział że przy tylu pacjentkach takich którym udało się zajść po 3 IUI może na palcach policzyć. A z in vitro nie czekaj do 40... ja strasznie żałuję że tak się poukładało że dopiero po 38 roku życia zaczęliśmy starania...

reklama
My ogólnie mamy taki plan:
Do 6 x IUI. Czyli jeszcze 3 próby. Później dluuga przerwa i naturalne starania może z monitoringiem aby stwierdzić najlepszy czas. I jak będzie się zbliżać u mnie 40 to in vitro A jak się nie uda to adopcja.
A jeśli o adopcje chodzi to w ogóle jest kosmos bo oczekiwanie wynosi min 2 lata a może się wydłużyć do kilku no i różnica wieku między rodzicami a dzieckiem nie może wynosić więcej niż 40 lat więc po 40 maluszka nie dostaniesz (jeśli na małym dziecku ci zależy). Nie wspominając już o tym że prześwietlają Ci życie wzdłuż i wszerz i na każdym etapie coś może im się nie spodobać.

Do góry