reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jakoś w nocy nie mogę spać i dużo myślę. I takie pytanie mi się nasunęło. Co myślicie o IUI na pękniętym pęcherzyku przy w miarę dobrym nasieniu?? Może przy kolejnym podejściu warto to zmienić i spróbować?
To wszystko zależy od tego kiedy pęcherzyk pęknie. Pamiętaj że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 h więc w miarę szybko po pęknięciu trzeba by było podać nasienie. Ale tak jak wcześniej pisałysmy z dziewczynami, to loteria. Ja miałam AID w momencie pękania pęcherzyka, wydawało by się że lepszego momentu nie mogłam sobie wymarzyć, a tu klops 🥺 lekarz powiedział że tak się zdarza i nie mam sobie tego do głowy za bardzo brać.... A dotychczas miałaś robione IUI na nie pękniętym pęcherzyku?

reklama
To wszystko zależy od tego kiedy pęcherzyk pęknie. Pamiętaj że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 h więc w miarę szybko po pęknięciu trzeba by było podać nasienie. Ale tak jak wcześniej pisałysmy z dziewczynami, to loteria. Ja miałam AID w momencie pękania pęcherzyka, wydawało by się że lepszego momentu nie mogłam sobie wymarzyć, a tu klops 🥺 lekarz powiedział że tak się zdarza i nie mam sobie tego do głowy za bardzo brać.... A dotychczas miałaś robione IUI na nie pękniętym pęcherzyku?
Tak były niepękniete tzn. Lekarz mówił że są pomarszczone czyli za jakiś czas pewnie pękły. Masz rację ciężko to w czasie zgrać tym bardziej że do kliniki mam 150km.. Rzeczywiście czas u Ciebie był idealny ale lekarz mi mówił że kobieta ma 6 szans zajścia w ciążę w ciągu roku. I chyba dlatego robi się 6 IuI nie więcej. .

Tak były niepękniete tzn. Lekarz mówił że są pomarszczone czyli za jakiś czas pewnie pękły. Masz rację ciężko to w czasie zgrać tym bardziej że do kliniki mam 150km.. Rzeczywiście czas u Ciebie był idealny ale lekarz mi mówił że kobieta ma 6 szans zajścia w ciążę w ciągu roku. I chyba dlatego robi się 6 IuI nie więcej. .
Plemniki są w stanie przetrwać nawet do 5 dni więc skoro one mają dłuższa żywotność to lepiej robić na niepeknietym. Z drugiej strony zależy jakiej jakości są " chłopaki", o jakiej ruchliwości i w jakiej ilości. Dużo tych czynników które muszą się zgrać. No i musi być pewność że pęcherzyk pęka. Dostawałas zastrzyk na pęknięcie? Ile w ogóle miałaś IUI?

Plemniki są w stanie przetrwać nawet do 5 dni więc skoro one mają dłuższa żywotność to lepiej robić na niepeknietym. Z drugiej strony zależy jakiej jakości są " chłopaki", o jakiej ruchliwości i w jakiej ilości. Dużo tych czynników które muszą się zgrać. No i musi być pewność że pęcherzyk pęka. Dostawałas zastrzyk na pęknięcie? Ile w ogóle miałaś IUI?
Tak dostaję zastrzyk i na drugi dzień zawsze IuI. Miałam 2 inseminacje. W poniedziałek lub wtorek kolejna.

Tak dostaję zastrzyk i na drugi dzień zawsze IuI. Miałam 2 inseminacje. W poniedziałek lub wtorek kolejna.
Ja ostatnio robiłam zastrzyk w poniedziałek o 23 15 a inseminacje miałam w środę o 11 15. Przede mną druga pewnie w okolicach 17 października. Mocno trzymam żeby u Ciebie ten 3 raz był ostatni 🙂🤞

reklama
Do góry