reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej Dziewczyny! Jestem nowa na tym pokładzie, choć czytam posty na tym wątku już od kilku tygodni, bo przyznam szczerze, bardzo mi to pomaga. 14 września (ubiegły [poniedziałek) miałam pierwsza IUI (z 3 pęcherzykami) i z trudnością wyczekuje kolejnego poniedziałku, żeby moc wykonać pierwszy test. Tak w wielkim skrócie - staramy się z mężem o nasza pierwsza minuturke prawie dwa lata (w miedzy czasie 1 poronienie w 9 tyg). Ja mam obniżone amh, a nasienie męża tez idealne niestety nie jest (choć tragedii tez nie ma) - stwierdzona obniżona ruchliwość i zaburzona budowa (morfologia). Od lutego walczymy nieustannie z pomocą lekarza w klinice niepłodności, do tej pory głownie cykle stymulowane CLO / Letrozol / CLO + Letrozol. Zdecydowałam się napisać, bo sadze, ze nikt jak Wy Dziewczyny, nie zrozumie tego, co w takich sytuacjach się czuje, mimo najszczerszych chęci otoczenia. Mam nadzieje, ze wspólnie będzie nam łatwiej przejść przez ten trudny czas i proces, a w końcu wszystkie osiągniemy ten długo wyczekiwany cel! Szczególnie uśmiecham się tutaj do dziewczyn eij i Kolendra29 (co za wstyd, nie wiem jak Was oznaczyć :D, ale spokojnie, dojdziemy do tego), bo zdaje się, ze nasze testowania będą jakoś po sobie następować (tj. 23 wrzesień dla Kolendry i 30 wrzesień dla eij) :) Miłego, bądź co bądź, poniedziałku! i bez żadnego Monday Blues'a!
Spokojnie ja też nie mam pojęcia jak się oznacza 😆👍 również życzę powodzenia w testowaniu. Ja miałam swoja 1 inseminacje 16 wrzesnia, z testem czekam do 13 dnia betę robię w 14 dzień. Żeby było wiarygodnie 🙃

reklama
No nie wypisałam wszystkich tylko tak ogólnie ale ja zanim przystąpiłam do iui to u mnie obowiązkiem było jeszcze laparo i histero na które czekałam 2 miesiące a USG piersi robiłam przed ivf i dobrze że zrobiłam wcześniej troszkę bo mimo że wyniki miałam odrazu to musiałam je skonsultować z onkologiem.
U mnie jeszcze lekarz chciał USG piersi, też ważne rok tak samo jak cytologia. Także trochę latania jest żeby te wszystkie badania zrobić w terminie... Ja robiłam u siebie w mieście w szpitalu odpłatnie to tego samego dnia miałam jeszcze wyniki. Wyjątkiem było jedno badanie hormonalne na które czekałam ok tygodnia.

Ja leczyłam się w Invicta w Bydgoszczy, lekarz Michał Augustyniak, bardzo sympatyczny, rzeczowy, z bardzo dobrymi opiniami i statystykami leczenia. Ja też miałam inseminacje nasieniem dawcy, w Bydgoszczy byłam prowadzona a na sam zabieg pojechałam do Gdańska. W trakcie inseminacja pani doktor powiedziała że pęcherzyk własnie pęka więc lekarz wstrzelił się idealnie 😉 a jaki będzie skutek dowiem się 30 września. Ale naprawdę polecam dr Augustyniaka

Super, jeszcze dużo czytałam o klinice Genesis i Zdrowko, normalnie mają w cenniku inseminacje więc byłam pewna, że też tutaj się odbywa cała procedura, o Invicta ostatnio naczytalam się dużo negatywnych opinii i dlatego też bałam się zaryzykowac. Musiałaś wykonać test na COVID u nich odplatnie przed zabiegiem?
Trzymam kciuki!

Spokojnie ja też nie mam pojęcia jak się oznacza 😆👍 również życzę powodzenia w testowaniu. Ja miałam swoja 1 inseminacje 16 wrzesnia, z testem czekam do 13 dnia betę robię w 14 dzień. Żeby było wiarygodnie 🙃
Czyli dobrze zapamiętałam? Testowanie 30 września? 🙂 Jak tu wytrzymać do tego czasu? Wyczuwam, ze w przeciwieństwie do mnie, masz w sobie dużo samozaparcia - podziwiam. 8-)🤩 Liczę na to, ze będziemy mogły przybić sobie wirtualna piątkę już niebawem, a w najgorszym wypadku stuknąć się wirtualnym kieliszkiem wina na pocieszenie! Już nie pamiętam kto, ale ktoś prowadził taki "terminarz" kiedy kto co itd. wiec proszę o dopisanie, jeśli to nie problem!

Witaj wśród nas i rozgosc się oby nie na długo[emoji846]ja jako osoba odpowiedzialna za nasz kalendarz pozwolę sobie cię wpisać na 28.09 na testowanie po 1 IUI i trzymam mocno kciuki żeby się udało[emoji110][emoji4]
A żeby oznaczać dziewczyny musisz przed ich nickiem wpisać znaczek @ i gotowe[emoji16]
Hej Dziewczyny! Jestem nowa na tym pokładzie, choć czytam posty na tym wątku już od kilku tygodni, bo przyznam szczerze, bardzo mi to pomaga. 14 września (ubiegły [poniedziałek) miałam pierwsza IUI (z 3 pęcherzykami) i z trudnością wyczekuje kolejnego poniedziałku, żeby moc wykonać pierwszy test. Tak w wielkim skrócie - staramy się z mężem o nasza pierwsza minuturke prawie dwa lata (w miedzy czasie 1 poronienie w 9 tyg). Ja mam obniżone amh, a nasienie męża tez idealne niestety nie jest (choć tragedii tez nie ma) - stwierdzona obniżona ruchliwość i zaburzona budowa (morfologia). Od lutego walczymy nieustannie z pomocą lekarza w klinice niepłodności, do tej pory głownie cykle stymulowane CLO / Letrozol / CLO + Letrozol. Zdecydowałam się napisać, bo sadze, ze nikt jak Wy Dziewczyny, nie zrozumie tego, co w takich sytuacjach się czuje, mimo najszczerszych chęci otoczenia. Mam nadzieje, ze wspólnie będzie nam łatwiej przejść przez ten trudny czas i proces, a w końcu wszystkie osiągniemy ten długo wyczekiwany cel! Szczególnie uśmiecham się tutaj do dziewczyn eij i Kolendra29 (co za wstyd, nie wiem jak Was oznaczyć :D, ale spokojnie, dojdziemy do tego), bo zdaje się, ze nasze testowania będą jakoś po sobie następować (tj. 23 wrzesień dla Kolendry i 30 wrzesień dla eij) :) Miłego, bądź co bądź, poniedziałku! i bez żadnego Monday Blues'a!

21.09: @Maeta13.0e.21 - monitoring przed 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
23.09: @Kolendra29 - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
23.09: @Maeta13.0e.21 - 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
28.09: @dobrawola - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
28.09: @AnnMaDykes - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
28.09: @Adziunia - kontrola endo przed transferem[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
29.09: @Hankaa - wizyta w klinice (Kraków)[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
30.09: @eij - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
08.10: @KiedyPytam - wizyta po anty[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

2020:
20.10: @Lena3386 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.12: @ola32 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

2021:
18.02: @Motylkowo - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
27.03: @PałkaZapałka - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.04: @Asia34 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

Ostatnia edycja:
Super, jeszcze dużo czytałam o klinice Genesis i Zdrowko, normalnie mają w cenniku inseminacje więc byłam pewna, że też tutaj się odbywa cała procedura, o Invicta ostatnio naczytalam się dużo negatywnych opinii i dlatego też bałam się zaryzykowac. Musiałaś wykonać test na COVID u nich odplatnie przed zabiegiem?
Trzymam kciuki!
Tak. Test na covid był obowiązkowy 307 zł

Ja leczyłam się w Invicta w Bydgoszczy, lekarz Michał Augustyniak, bardzo sympatyczny, rzeczowy, z bardzo dobrymi opiniami i statystykami leczenia. Ja też miałam inseminacje nasieniem dawcy, w Bydgoszczy byłam prowadzona a na sam zabieg pojechałam do Gdańska. W trakcie inseminacja pani doktor powiedziała że pęcherzyk własnie pęka więc lekarz wstrzelił się idealnie 😉 a jaki będzie skutek dowiem się 30 września. Ale naprawdę polecam dr Augustyniaka
Czytałam o nim, opinie ma bardzo dobre.

Czyli dobrze zapamiętałam? Testowanie 30 września? 🙂 Jak tu wytrzymać do tego czasu? Wyczuwam, ze w przeciwieństwie do mnie, masz w sobie dużo samozaparcia - podziwiam. 8-)🤩 Liczę na to, ze będziemy mogły przybić sobie wirtualna piątkę już niebawem, a w najgorszym wypadku stuknąć się wirtualnym kieliszkiem wina na pocieszenie! Już nie pamiętam kto, ale ktoś prowadził taki "terminarz" kiedy kto co itd. wiec proszę o dopisanie, jeśli to nie problem!
Tak, testowanie 30 września w ostatni dzień 😉 wolę poczekać i mieć miarodajne wyniki. Nie mam jakoś z tym problemu biorąc pod uwagę że tyle czekania już za mną więc dam radę 😃👍

reklama
Trzymam kciuki!
Nie słyszałam o tych klinikach, musisz wybrać taką z dobrym laboratorium , a nie np tańsza czy żeby Ci było bliżej bo może sie okazać, ze wyrzucisz kase w błoto. Prawda jest takaze starania o dziecko sa kosztowne, ja mam wrażenie, że to studnia bez dna.

Do góry