reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzieki :) Boję sie też, że znowu bedzie za późno ta inseminacja... modlę się żeby jutro rano pecherzyki jeszcze nie piekły...

reklama
Hej, tak przeszukuje cały internet i szukam informacji, czy słyszałyście kiedyś żeby ktoś kompletnie nie zareagować (tzn ani jednego pęcherzyka) na letrozol? Tak mi to chodzi po głowie, bo jednak zastrzyki z gonadotropinami sprawiły że wylądowałam w szpitalu i teraz nie jestem za bardzo chętna na nowo to przechodzić, i biorę aromek, na dawkę 1x 1 nie zareagowałam... Szukam trochę pocieszenia 😅

Ja zawsze inseminację miałam po 36 godzinach od zastrzyku i była robiona prawie w punkt.
Dziewczyny, dzis o 22 mam wziąć pregnyl bo jutro o 12:00 mam inseminacje. Systematycznie robie jednak testy owulacyjne ok godz. 17 dzisiaj zaczęły być silnie dodatnie. Czy jest sens brania pregnylu? Czy może pik LH naturalny czasami może nie radzić sobie z doprowadzeniem pęcherzyka do pęknięcia? Ile czasu po dodatnim teście owulacyjnym dochodziło u Was do owulacji?

Hej, tak przeszukuje cały internet i szukam informacji, czy słyszałyście kiedyś żeby ktoś kompletnie nie zareagować (tzn ani jednego pęcherzyka) na letrozol? Tak mi to chodzi po głowie, bo jednak zastrzyki z gonadotropinami sprawiły że wylądowałam w szpitalu i teraz nie jestem za bardzo chętna na nowo to przechodzić, i biorę aromek, na dawkę 1x 1 nie zareagowałam... Szukam trochę pocieszenia 😅
Ja nie reagowałam na clo i u mnie nawet nie próbowali innych specyfików. Stymulacja zastrzykami jest możliwa bez historii szpitalowych ale niestety trzeba długo szukać dawki, a nie dawaj wysoka i czekac co się stanie. Ja zaczynałam od dawki 50j i stopniowo zwiększano mi jeśli nie było efektów - o 12,5j za każdym razem . Po kilku miesiącach doszliśmy do etapu kiedy mój organizm załapał o co chodzi i dawka 87,5j było strzałem w 10. Owu pojedyncza bądź max 2 pecherzyki reagowały na ta ilość. Najważniejsze przy stymulacji zastrzykami są częste usg, nawet co 2 dni zaczynajac od 10dc. Ja i czasem owu miałam dopiero po 20dc ale reagowałam.

reklama
To moja druga;) Endometrium super 11 mm (ostatnio bylo tylko 7), jeden dojrzały pecherzyk 23 mm jeszcze na szczęście nie pękł. Także warunki idealne... o 12:10 IUI
Ile razy miałaś inseminacje? Udało się?
Ja mam właśnie dzisiaj średnio też 36h godzin po zastrzyku, już mam nerwy [emoji85]

Do góry