reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Moje endometrium niestety nigdy do najgrubszych się nie zaliczało ale mam 2 dominujące pęcherzyki.. Ja mam o 15.40 pierwsze IUI, trzymam kciuki!
To moja druga;) Endometrium super 11 mm (ostatnio bylo tylko 7), jeden dojrzały pecherzyk 23 mm jeszcze na szczęście nie pękł. Także warunki idealne... o 12:10 IUI

reklama
Ja nie reagowałam na clo i u mnie nawet nie próbowali innych specyfików. Stymulacja zastrzykami jest możliwa bez historii szpitalowych ale niestety trzeba długo szukać dawki, a nie dawaj wysoka i czekac co się stanie. Ja zaczynałam od dawki 50j i stopniowo zwiększano mi jeśli nie było efektów - o 12,5j za każdym razem . Po kilku miesiącach doszliśmy do etapu kiedy mój organizm załapał o co chodzi i dawka 87,5j było strzałem w 10. Owu pojedyncza bądź max 2 pecherzyki reagowały na ta ilość. Najważniejsze przy stymulacji zastrzykami są częste usg, nawet co 2 dni zaczynajac od 10dc. Ja i czasem owu miałam dopiero po 20dc ale reagowałam.
Myślę, że mój obecny ginekolog będzie wiedział co robi... Ale jednak niesmak został 🙄 a badali ci estradiol przed usg? Czy samo usg?

U mnie też 3 nieudane. Kwestia czy były dobrze przeprowadzone. Co do 1 nie mam przekonania bo był za mały pęcherzyk. Robiliśmy iui gdy mąż miał kiepskie wyniki a ja hormony rozbuchane.Może teraz przy dobrym nasileniu i moich dobrych wynikach udaloby się.

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, dzisiaj miałam pierwsza IUI , pęcherzyk jak to lekarz stwierdził zaraz pęknie wiec tu jest Ok endo 10 , ale zastanawia mnie nasienie męża po preparatyce, może ni pomożecie zintrpretowac czy jest W miarę Ok czy jest masakra bo powiem ze się starsznie denerwuje a jestem w tym totalnie zielona: obje. 0,50 , koncentracja 100 , ruch postępowy 78 , ruch niepostepowy 8 , nieruchome 14😟

reklama
Ja dzisiaj też po pierwszym IUI, to już jesteśmy 3 do testowania za 2 tygodnie. Niestety nie znam się na tych parametrach, mnie lekarka wzięła tylko przed zabiegiem do labolatorium żeby mi pokazać na mikroskopie jak szybko plemniki się ruszają żebym się lepiej czuła ze próba dobra[emoji4]
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, dzisiaj miałam pierwsza IUI , pęcherzyk jak to lekarz stwierdził zaraz pęknie wiec tu jest Ok endo 10 , ale zastanawia mnie nasienie męża po preparatyce, może ni pomożecie zintrpretowac czy jest W miarę Ok czy jest masakra bo powiem ze się starsznie denerwuje a jestem w tym totalnie zielona: obje. 0,50 , koncentracja 100 , ruch postępowy 78 , ruch niepostepowy 8 , nieruchome 14[emoji45]

Do góry