reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
;D accofil działa ; D jutro morfologia w poniedziałek Beta
Dołączam się do kciuków! Przesyłam moje dobre fluidy 😘
Hej, byłam na wizycie kontrolnej po puregonie i w 18 dc mam pęcherzyki 21,17,14,14 i lekarz zdecydował ze mam ten cykl odpuścić i się zabezpieczać... Dla mnie to bardzo przykra informacja, bo od roku starań nie miałam ani razu owulacji... Co byście zrobiły na moim miejscu? Ktoś miał podobnie?
Jestem daleka od tego, żeby Ci radzić, bo faktycznie musisz liczyć się z ryzykiem ciąży mnogiej. U mnie nigdy nie było więcej niż 3 pęcherzyków. A ta ciąża, w którą teraz zaszłam to taka trochę niespodzianka, bo wzięłam tabletki na stymulację, ale z powodu koronawirusa nie miałam usg, więc nie mam pojęcia ile miałam pęcherzyków 🙊

Dołączam się do kciuków! Przesyłam moje dobre fluidy 😘

Jestem daleka od tego, żeby Ci radzić, bo faktycznie musisz liczyć się z ryzykiem ciąży mnogiej. U mnie nigdy nie było więcej niż 3 pęcherzyków. A ta ciąża, w którą teraz zaszłam to taka trochę niespodzianka, bo wzięłam tabletki na stymulację, ale z powodu koronawirusa nie miałam usg, więc nie mam pojęcia ile miałam pęcherzyków 🙊
No to może być niezły suprajs 😂

Hej, byłam na wizycie kontrolnej po puregonie i w 18 dc mam pęcherzyki 21,17,14,14 i lekarz zdecydował ze mam ten cykl odpuścić i się zabezpieczać... Dla mnie to bardzo przykra informacja, bo od roku starań nie miałam ani razu owulacji... Co byście zrobiły na moim miejscu? Ktoś miał podobnie?
Ja przy ostatniej inseminacji tez miałam 4 pecherzyki, ale lekarz mimo to podjął decyzje o IUI (wcześniej mówił ze jeżeli będzie więcej niż 3 pecherzyki to odpuszczamy). I jestem w ciąży bliźniaczej i jestem przeszczęśliwa. Zdaje sobie sprawę z ryzyka ale nie zmieniłabym nic 🙂

Dzięki dziewczyny ;D jest mi ciężko teraz cieszę się ze mam w was oparcie. Po tym wszystkim boje się nastawiać na cokolwiek ;/. Jutro idę zrobić morfologię ;) na szczęście mam znajomosci w szpitalu i mam możliwość wykonania badań w tym trudnym czasie ;D zastanawiam się nad Beta ale wiadomo inne laboratorium i ciężki będzie z porównaniem wyników

Ja przy ostatniej inseminacji tez miałam 4 pecherzyki, ale lekarz mimo to podjął decyzje o IUI (wcześniej mówił ze jeżeli będzie więcej niż 3 pecherzyki to odpuszczamy). I jestem w ciąży bliźniaczej i jestem przeszczęśliwa. Zdaje sobie sprawę z ryzyka ale nie zmieniłabym nic 🙂
Super, tak na prawdę to ja mam 2 takie dojrzałe pęcherzyki 17 i 21 mm, tamte 2 są tylko po 14 mm. Teraz się tylko martwię o to czy pekna same z siebie. Przy jakiej wielkości pękają? Na usg widać było w macicy śluz szyjkowy wiec ewidentnie już są plodne dni

reklama
A co myślicie o przyjmowaniu duphastonu po owulacji? Jakie dawki się wtedy przyjmuje? Mam receptę i nie wiem czy zacząć brać na własną rękę po owulacji

Do góry