reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ale macie słodziaki :-) pozazdrościć. Jeszcze czekam na mojego małego przyjaciela.

Byłam u miejscowego ginekologa odebrać cytologie. Zapalenie jak bym cyk cyk... Mam leki. Antybiotyk,czopki i przeciwgrzybicze... mialam w nowym cyklu (ktory lada chwila) brac clo na stymulacje. Chyba nie ma sensu. Jak myslicie?

reklama
Ale macie słodziaki :-) pozazdrościć. Jeszcze czekam na mojego małego przyjaciela.

Byłam u miejscowego ginekologa odebrać cytologie. Zapalenie jak bym cyk cyk... Mam leki. Antybiotyk,czopki i przeciwgrzybicze... mialam w nowym cyklu (ktory lada chwila) brac clo na stymulacje. Chyba nie ma sensu. Jak myslicie?
ja bym zrobiła posiew na Bakterie i mykologie przed leczeniem by zobaczyć czy trafiłaś w antybiotyk. Jeśli to cykl przed inseminacja to raczej odpada

Lepiej podleczyć zapalenie raz a porządnie i jak będzie w porządku to rozpocząć cykl z clo bo tak to zapalenie może źle wpłynąć na cykl i tylko na darmo przejdziesz stymulację.
Trzymam kciuki za szybkie pojawienie się małego przyjaciela[emoji847][emoji190][emoji252]

A i ja jeszcze miałam leki dla męża przy zapaleniu...

Ja miałam problem z nawracającymi infekcjami i dostaliśmy od lekarza lek przeciwgrzybiczy, który ja i mąż bierzemy profilaktycznie przez 2 dni w miesiącu (ja zaraz po @) - od tamtej pory spokój :)

Ja miałam problem z nawracającymi infekcjami i dostaliśmy od lekarza lek przeciwgrzybiczy, który ja i mąż bierzemy profilaktycznie przez 2 dni w miesiącu (ja zaraz po @) - od tamtej pory spokój :)
Fajnie że coś pomogło:-) u mnie nie ma takich nawrotow. Pierwszy raz od X lat mam coś w cytologii. Masz na myśli fluconazole?

reklama
Ja miałam torbiel endometrialną i nie mam teraz jednego jajnika. Torbiel endometrialna nie tworzy się z innej torbieli tylko jest nią od początku. Niektórzy lekarze potrafią rozpoznać po usg jaka to torbiel. Taka torbiel się nie wchłonie. Czytałam gdzieś że poniżej 4 cm się nie usuwa. Ja miałam 6 cm, podczas laparo okazało się, że miałam ogniska endo również w innych miejscach. Od czasu laparo mam spokój z endometrialną. Tylko teraz np. podczas inseminacji mam mniej pęcherzyków, bo mam jednego jajnika.
No to ci współczuję☹ kurczę boję się że i u mnie też tak moze byc ze jak mnie otworzą to nie uratują mi jajnika A mam jeszcze 5 miesniaków...

Do góry