reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, nie bardzo jeszcze wiem jak korzystać z tego forum :sorry:
Jesteśmy z mężem w trakcie leczenia, niestety mam zespół policystycznych jajników. W tej chwili jesteśmy po 4iui jeszcze tydzień muszę czekać na wyniki :zawstydzona/y::( chyba oszaleje do tego czasu. Powiedzcie mi po ilu zabiegach udało Wam się zajść w ciąże ? Albo po ilu zabiegach jesteście?
Pozdrawiam Magdalena

reklama
Dziewczyna z watku o ivf polecala mi te klinike. Tansza niz ivita w ktorej ja sie lecze i widze ze dobrze ja prowadza, tylko wada taka ze trzeba np spedzic tam pol dnia czekajac az lekarz Cie przyjmie i zrobi IUI / transfer

Na polnej pół dnia? Nie było tak źle w naszym przypadku. Mieliśmy się wstawić na 7 czy też 7.30. Odrazu wypelnialismy papierki potem ja usg czy pecherzyk pekniety. Stwierdziła że tak to mąż wysłany do pokoju po oddaniu żołnierzy mieliśmy troszkę czasu w sumie nie wiem o której to było ale bardzo miła pielęgniarka powiedziała ze mamy chyba kolo 11 być na miejscu a teraz możemy się przejść nawet wiec poszliśmy na kawę i ciacho się zrelaksować wróciliśmy zrobili iui po musiałam jeszcze chwile leżeć i do domu. Właśnie wszystko poszło szybko i sprawnie a było to dokładnie rok temu;) ale ten czas leci hehe

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, nie bardzo jeszcze wiem jak korzystać z tego forum :sorry:
Jesteśmy z mężem w trakcie leczenia, niestety mam zespół policystycznych jajników. W tej chwili jesteśmy po 4iui jeszcze tydzień muszę czekać na wyniki :zawstydzona/y::( chyba oszaleje do tego czasu. Powiedzcie mi po ilu zabiegach udało Wam się zajść w ciąże ? Albo po ilu zabiegach jesteście?
Pozdrawiam Magdalena

Hej również mam pcos przeszłam 6 iui, po drugiej miałam ciąże biochemiczna. W tym roku podchodzę do ivf. Zaczęliśmy 4 rok starań

Na polnej pół dnia? Nie było tak źle w naszym przypadku. Mieliśmy się wstawić na 7 czy też 7.30. Odrazu wypelnialismy papierki potem ja usg czy pecherzyk pekniety. Stwierdziła że tak to mąż wysłany do pokoju po oddaniu żołnierzy mieliśmy troszkę czasu w sumie nie wiem o której to było ale bardzo miła pielęgniarka powiedziała ze mamy chyba kolo 11 być na miejscu a teraz możemy się przejść nawet wiec poszliśmy na kawę i ciacho się zrelaksować wróciliśmy zrobili iui po musiałam jeszcze chwile leżeć i do domu. Właśnie wszystko poszło szybko i sprawnie a było to dokładnie rok temu;) ale ten czas leci hehe
Jak tam dzidziol ? [emoji6]

Hej również mam pcos przeszłam 6 iui, po drugiej miałam ciąże biochemiczna. W tym roku podchodzę do ivf. Zaczęliśmy 4 rok starań

My już też 4 lata walczymy, ale rok straciliśmy na badaniach w Polsce. Na codzień mieszkamy w Holandii i jakoś wzbraniałam się z pójściem tu do lekarza, kilka razy w roku jechaliśmy do Polski na wizytę, miałam badaną drożność, mąż nasienie, dostawałam leki, w końcu doszli do wniosku, że naturalnie się nam nie uda trzeba zrobić iui. Zaprzestaliśmy wiec leczenia w Polsce, bo nie bylibyśmy w stanie jeździć tam tak często. Od stycznia zeszłego roku podjęliśmy działania w Holandii, znowu od początku wszystkie badania i diagnoza. Przez pół roku brałam tabletki Clomid i staraliśmy się naturalnie, ale efektów nie było. Od listopada działamy z iui. Jeden cykl był stracony ze względu na ilość jajeczek.
Teraz jesteśmy po 4 zabiegu, w Holandii jest 6 zabiegów iui i 3 ivf których koszty pokrywa Państwo. My płacimy tylko tzw. Ryzyko własne to jest około 400 euro rocznie. Wiec jeśli o koszty chodzi to jest fajnie rozwiązane.
Wiem ile w Polsce kosztuje leczenie, bo siostra ma syna z ivf ;);)

To fajnie że sprawnie poszło [emoji3]
Pałaciliscie przed czy po?
Iui powiodla się? Jestem strasznie nerwowa jak muszę iść w takie miejsca ,dobrze jeśli nie musiałaby spędzić pół dnia tam , hmmm zobaczymy jak będzie w kwietniu [emoji15][emoji4]

Gratulacje, zobaczyć takie maleństwo to cud [emoji7][emoji7]

U mnie po staremu, mój cykl przypomina teleturniej i jak miał w zwyczaju mówić prowadzący „kto da więcej” dziś kończę 76dc odliczam do wizyty czwartkowej i mam nadzieje ze wizytę wywołująca okres 2 kwietnia... chodzę jak burza gradowa i bomba z opóźnionym zapłonem...

Za miesiąc szykuje mi się rodzinna impreza i zamierzam zaszaleć (50lecie dziadków) z tej okazji kupiłam sobie wymarzona czerwona suknie wieczorowa i czuje się jak Kopciuszek [emoji5][emoji5]

Zobacz załącznik 955713

Oto ona

Mam nadzieje ze ten cykl skończy się niedługo bo to jest nieporozumienie. Ostatni okres 9 stycznia miałam [emoji33]
Ale kiecka będziesz laska! A z okresem cóż znam te rozterki...

reklama
Pozdrawiam Magdalena
Ja też z pcos po drugiej iui podeszliśmy do ivf i właśnie karmię moja mała córeczkę :)

Do góry