reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No i wlasnie o to mi chodzilo...
Kazda klinika daje zestaw z relanium, nospa, buscopan, niektorzy magnez do tego oraz lutinus (choc u mnie progesteron raczej zbedny)

Jedna z przyczyn nieudanego transferu jest nadkurczliwosc macicy - dlatego pewnie daja kliniki takie leki rozkurczowe
A moj stwierdzil ze „nie trzeba” im mniej lekow tym lepiej. Moze zeby sprawdzic czy sie uda normalnie. Dla nich to biznes przeciez.
A moze ma za malo wiedzy?

Tym razem jak sam nie zaproponuje to zamierzam brac do testu relanium i nospe i kropka.
Ja właśnie sama z siebie brałam relanium i nospe po drugim transferze. Zaleceń nie było. Sama stwierdziłam a nie zaszkodzi a może pomoże

reklama
Hej dziewczyny jade na pierwsze IUI wlasnie. Strasznie sie boje, macie jakies rady co i jak przed lub po. Czy bralyscie jakies tabletki? Chodzilyscie do pracy?

żyj normalnie :) ciesz się dniem, dziewczyny polecają ananaska plaster chyba i orzechy jeśli dobrze pamiętam... trzymam kciuki :)

Ja właśnie sama z siebie brałam relanium i nospe po drugim transferze. Zaleceń nie było. Sama stwierdziłam a nie zaszkodzi a może pomoże
u mnie w standardzie było relanium nospę nie brałam, ja nie mam problemów z kurczliwością, ale na pewno nie zaszkodzi nospa - tylko ona nie jest bez wpływu na dzieciątko więc bym nadmiernie nie przedłużała okresu jej brania - bo potem dzieciaki mają słabe napięcie mieśniowe

u mnie w standardzie było relanium nospę nie brałam, ja nie mam problemów z kurczliwością, ale na pewno nie zaszkodzi nospa - tylko ona nie jest bez wpływu na dzieciątko więc bym nadmiernie nie przedłużała okresu jej brania - bo potem dzieciaki mają słabe napięcie mieśniowe
Otóż to tak jak piszesz branie nospy dłużej lub przez całą ciąże ma zły wpływ na dzieciątko. Dlatego ja brałam do dnia bety i potem chyba że dwa razy jak dosyć mi bol brzucha dokuczal

25.03: @Oleczka27 - sonoHSG [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
28.03: @Artemida90 - wizyta u endokrynologa, @Oleczka27- monitoring przed IUI
29.03: @Koraliki - badania prenatalne[emoji1348] połówkowe
02.04: @Artemida90 - wizyta ws. IVF [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
03.04: @Misia_91 - wizyta serduszkowa [emoji1348]
09.04:
@LolaLolina - wizyta ciążowa [emoji1348]
15.04: @Gu1505 - wizyta kontrolna [emoji1348]
01.05: @nuna85 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

Ostatnia edycja:
@Oleczka27 powodzenia na badaniu dzisiaj!
Niech przebiegnie bezbolesnie i da pozytywny wynik [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Daj zjac po badaniu

Miłego dnia dziewczynki [emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️[emoji254][emoji254][emoji254]

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny jade na pierwsze IUI wlasnie. Strasznie sie boje, macie jakies rady co i jak przed lub po. Czy bralyscie jakies tabletki? Chodzilyscie do pracy?
Nic na siłę masz ochotę poleżeć polez masz ochotę pogrzebać w ogródku zrób to , nie ma złotej rady żeby się udalo. A ja trzymam kciuki :)

reklama
Do góry