reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
transfer miałam 26 kwietnia 2 5 dniowych zarodków jutro mam usg
To jak beta Ci spadał, widzę że nie dużo to jak najszybciej skontaktuj się z lekarzem. Beta jest wysoka, trzeba sprawdzić czy coś się tam wydarzyło. Leki bierzesz? Ja bym jak najszybciej poszła do gina na USG dzisiaj jest 5. Który masz dzień po transferze?
według usg 30 maja mialam 5tydz i 4 dzien

reklama
wtedy lekarka powiedziala ze nie jest dobrze ze powinnien byc zarodek i kazala tydz poczekac :(
Jesteś dzisiaj 40 dpt więc jakbyś poszła jutro to już będzie wiadomo na 100%. Spadek bety może świadczyć o poronieniu ale też że np jeden z zarodków zdecydował się ewakuować i to należy zweryfikować. Ja trzymam kciuki żeby jutro było [emoji173]️ bo powinno być już widać [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] nie spisuje wszystkiego na straty. Musisz uwierzyć w kropka [emoji6]

Jesteś dzisiaj 40 dpt więc jakbyś poszła jutro to już będzie wiadomo na 100%. Spadek bety może świadczyć o poronieniu ale też że np jeden z zarodków zdecydował się ewakuować i to należy zweryfikować. Ja trzymam kciuki żeby jutro było [emoji173]️ bo powinno być już widać [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] nie spisuje wszystkiego na straty. Musisz uwierzyć w kropka [emoji6]
dam jutro znac chodz strach jest ogromny

Tez mam jutri wizyte serduszkowa. Kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
za ciebie tez trzyma kciuki
emoji110.png

dam jutro znac chodz strach jest ogromny
Na forum o ivf dziewczyna przed weekenedem w piątek miała USG i też nie było [emoji173]️, też jakoś już długo po transferze jest, poszła dzisiaj i jest [emoji173]️, kropek się ociagal, leniuszek. Wiem, że strach jest, bo ja przed każda wizyta czuję strach co to będzie, czy wszystko ok, czy moja maleńka kruszyna jest zdrowa. Drze kiedy np ma spokojniejszy dzień albo noc i np się nie rusza a potrafi np cała noc spać, budzę się rano a ona leniuchuje i muszę troszkę ją podziwiać, bo już zachodzie w głowę, czy jest ok. Strach nam będzie towarzyszył cały czas i jest to normalne uczucie. Ja wierzę do końca, że może Twoje kropeczki to starsze leniuszki [emoji9][emoji9]

Zrobiłam dzisiaj rano test i jednak okazuje się że brak miesiączki spowodowane jest chyba lekami, dzisiaj dzwonię do doktorka " co robić?"

reklama
@reqiem , @kochanka328 już jesteście po czy jeszcze przed wizytami??
Ja juz po i miałam od rana tylko stresy.
Wyobrazcie sobie ze trzy tygodnie temu dzwobilam i umawiałam sie na 6 czerwca. Dam sobie reke, noge i głowę uciac ze powiedziała mi babka że 6. Czekałam tyle czasu , dzisiaj idziemy z emkiem i słysze ze jakis inny głos lekarza.. Pytam babeczek. A one ze nie moj lekarz tylko jakis dr Bęben. Juz stres, ale moj maz mowi spoko pojdzie sie do niego teraz niech założy karte ciazy itp. Ide do rejestarcji, a ona do mnie ze wczoraj mialam byc, a nie dzisiaj i ze do tego całegi Bębna mnie nie wcisnie. Ide fo lekarza i dosłownie błagałam go zeby chociaz usg mi zrobil bo nie wytrzymam dluzej czekac w niewiedzy. No co Ty. On o 10 musi wyjsc i NIE. Masakra. Juz cala w nerwach, maz juz po mnie sapie no mowie Wam. W koncu zadzwoniłam gdzies prywatnie i udało sie za godzine isc. Poszlismy i uff zobaczylyśmy serduszko i maluch ma prawie 8mm i wychodzi wg usg 6t5d. Chociaz z om mam 7t4d ale mówił, ze to tak moze byc i wszystko jest ok. I dał mi skierowanie na prenatale za darmo, chociaz mi sie nie naleza teoretyczniez ale cos tam napisał i mam za darmo 9 lipca. A pozniej napisałam do mojego ginka i mowił, ze czekał na mnie wczoraj, ale trudno i mam przyjsc za tydzień we wtorek to wszystko założymy i badania mi zleci.

Do góry