iui dawcaA to invitro?
reklama
reqiem
Fanka BB :)
A mialas badanie hormony, amh itp?iui dawca
cos mialam ale nie pamietam co hiv, hpv, tsh cos takiego na pewnoA mialas badanie hormony, amh itp?
Agnieś191
A drożność była sprawdzana?cos mialam ale nie pamietam co hiv, hpv, tsh cos takiego na pewno
zuzik85
Hej!czesc z rana!
dzis robilam test, negatywny to bylo juz 4 podejście tym razem...
czy myślicie ze grupa krwi partnera ma znaczenie? przy pierwszych próbach udało sie za trzecim razem z grupa krwi A, dwa pierwsze byly z 0. Teraz ciagle z dawca zerowym bo niby musi byc ta grupa co mąż...ale jakos juz mam i do tego obawy jakie badania miałyście robione na początku? Ja tylko te jakies na choroby zakaźne...zastanawiam sie czy moj lekarz dobrze do tego podchodzi skoro nie udaje sie
Podstawą do iui jest zbadanie drożności jajowodów (hsg).
Bada się hormony tsh, fsh, lh, estradiol, prolaktynę i Progesteron (w określonych dniach cyklu).
Potem badania na czystość pochwy - chlamydia, mycoplazma, ureaplazma.
Przed zabiegiem kliniki wymagają badań wirusologicznych.
To tak na początek.
Wiadomo, monitoring owulacji, czasami stymulacja jajeczkowania, czasami zastrzyk na pęknięcie i ewentualnie Progesteron po zabiegu na podtrzymanie ewentualnej ciąży.
Po 4-5 iui, warto pomyśleć nad poszerzeniem diagnostyki (histeroskopii, laparoskopia), lub zrobic krok w kierunku in vitro.
Trzymam kciuki.
agatgagat
Będzie dobrze! Trzymam za Was kciuki [emoji106][emoji106][emoji106]Krew oddana. Modle sie zeby przyrost byl prawidłowy. Najlchetniej to bym poszla spac o obudziala sie wieczorem jak juz beda wyniki. Trzymajcie kciuki za mojegi bejbika [emoji8]
agatgagat
Dziewczyny, a ja właśnie z wizyty wracam. Ciąża 5 tygodni i 5 dni, tętna jeszcze nie widać, ale wygląda na to, że wszystko jest dobrze [emoji4] za 2 tygodnie kontrola czy dalej dobrze się rozwija i serduszko mam nadzieję będziemy oglądać [emoji173] Moja lekarka pytała czy chcę zwolnienie już... Ale chyba za szybko..? W każdym razie jeszcze się wstrzymałam. Za to urlop na żądanie wzięliśmy dziś z mężem z tej okazji! [emoji23] mój pierwszy w życiu tak btw [emoji39]
reqiem
Cudnie [emoji176][emoji176] a kiedy mialas termin ostatniej miesiaczki?Dziewczyny, a ja właśnie z wizyty wracam. Ciąża 5 tygodni i 5 dni, tętna jeszcze nie widać, ale wygląda na to, że wszystko jest dobrze [emoji4] za 2 tygodnie kontrola czy dalej dobrze się rozwija i serduszko mam nadzieję będziemy oglądać [emoji173] Moja lekarka pytała czy chcę zwolnienie już... Ale chyba za szybko..? W każdym razie jeszcze się wstrzymałam. Za to na urlop na żądanie wzięliśmy dziś z mężem z tej okazji! [emoji23] mój pierwszy w życiu tak btw [emoji39]
reklama
gratulacjeDziewczyny, a ja właśnie z wizyty wracam. Ciąża 5 tygodni i 5 dni, tętna jeszcze nie widać, ale wygląda na to, że wszystko jest dobrze [emoji4] za 2 tygodnie kontrola czy dalej dobrze się rozwija i serduszko mam nadzieję będziemy oglądać [emoji173] Moja lekarka pytała czy chcę zwolnienie już... Ale chyba za szybko..? W każdym razie jeszcze się wstrzymałam. Za to urlop na żądanie wzięliśmy dziś z mężem z tej okazji! [emoji23] mój pierwszy w życiu tak btw [emoji39]
Podziel się: