reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Mstar duphaston 2x1tabletke. Przez 10dni po owu. Ja mam 15-16dc owu wiec od 19dc biore przez 10dni. A tez mialam plamienia juz 4-5dni przed @. Czasami mialam tak ze jeden dzien plamilam nastepny prawie nic potem znow plamienia zanim @ sie rozgoscila.po 10dniach odstawiam i 1-2dni mam @. Czasami od razu z grubej rury:)))

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Mstar duphaston 2x1tabletke. Przez 10dni po owu. Ja mam 15-16dc owu wiec od 19dc biore przez 10dni. A tez mialam plamienia juz 4-5dni przed @. Czasami mialam tak ze jeden dzien plamilam nastepny prawie nic potem znow plamienia zanim @ sie rozgoscila.po 10dniach odstawiam i 1-2dni mam @. Czasami od razu z grubej rury:)))

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Udalo sie Tobie z tym zajsc w ciaze?
Jeden gin powiedzial mi ze to to nie jest problem ktory powstrzymuje zajscie w ciaze. A gin byl znany w swojej specjalizacji niepłodność..robil cuda.

Dziewczyny powiedzcie czy wiecie może jak przebiega sprawdzanie droznosci jajowodow? I ile kosztuje?
Co prawda za 4 dni mam testować ale od kilku dni mam już standardowe objawy nadchodzącego okresu i jeszcze dziś mnie brzuch i plecy zaczęły boleć wiec juz się nastawiam na kolejne działania zaraz po @. Nie poddam się kolejnej iui dopóki mi tej przeklętej droznosci nie sprawdza. Ech :mad:

Dziewczyny powiedzcie czy wiecie może jak przebiega sprawdzanie droznosci jajowodow? I ile kosztuje?
Co prawda za 4 dni mam testować ale od kilku dni mam już standardowe objawy nadchodzącego okresu i jeszcze dziś mnie brzuch i plecy zaczęły boleć wiec juz się nastawiam na kolejne działania zaraz po @. Nie poddam się kolejnej iui dopóki mi tej przeklętej droznosci nie sprawdza. Ech :mad:

Ja miałam w tym cykli drożność jajowodów. Musiałam ja wykonać do 12 dc ponieważ musi byc przed owulacja wykonana. Miałam w klinice prywatnej w której się leczę. Za sama drożność płaciłam 540 zł. Przyjechałam do kliniki najpierw usg dopochwowe później założenie welfron dostałam kroplówkę dożylnie z ketanolem no i potem na badanie. Samo badanie z 10 min trwało. Fakt faktem nie przyjemne ale strasznie mnie jakoś nie bolało. Miałam jajowodów drożne całe szczęście. Później do końca dnia nosiłam podpasek bo wylatywał ten płyn i trochę krwi. Zabieg do przeżycia ;) jedyne myślałam ze się uda w pierwszym cyklu po ale niestety jestem właśnie w trakcie @ :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam sprawdzana drożność przez hsg. Mój zabieg był na nfz. Zgłaszasz się do szpitala w umówionym wcześniej terminie między 7 a 12 dniem czyli po @ ale przed owu. Musisz mieć ze sobą skierownie od giną + badania krwi i posiew/czystość zbadana.
Ja miałam niestety zabieg bez żadnego znieczulenia a jajowody okazały się niedrożne więc bolało bardzo. Ale było warto bo wiedziałam w czym tkwi problem. Wszystko trwało 10 min i po godzinie mogłam już wyjść do domu.
Pamiętaj o podpasce bo naprawdę leci z nas po tym zabiegu jakby kran ktoś odkręcił.

Później jajowody udało się udrożnić podczas laparoskopii, ale jak to mój doktorek powiedział "pod bardzo dużym ciśnieniem".
Ale chyba pomogło bo kilka miesiecy pozniej i w ciąży jestem;)

Ciekawe, Ja miałam laparo w drugiej fazie cyklu, co prawda badali bete czy czasem nie ma wczesnej ciąży ale jednak.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam badaną drożność w tamtym roku. Samo SonoHSG do przeżycia, nie brałam żadnych znieczuleń - jestem twarda babka ;) Badanie oczywiści musi być wykonane przed owulacją. Zakładają wziernik, cewnik i wpuszczają najpierw powietrze a potem kontrast. Wszystko widać od razu na usg. Jestem bardzo zdziwiona, że ktoś wykonał iui bez tego badania. Naciągacze cholerni. Koszt około 600 zł w mojej klinice. U mnie dwa drożne i nie widać żadnych ognisk endometriozy. Życzę powodzenia !

Do góry