reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
U mnie to wygląda tak:
In vitro - zapłodnienie metodą ICSI 6000 tysięcy

Cena obejmuje:

• Wizyty stymulacyjne, od momentu rozpoczęcia właściwej stymulacji
  • Punkcję ze znieczuleniem
  • Procedury embriologiczne (ICSI, hodowla zarodków)
  • Transfer zarodków
Tylko za cholerę nie wiem ile kosztują leki, jakie to leki i ile ich trzeba
leki jeśli masz takie ładne amh i wiek poniżej 35 roku życia (a może nawet i dalej nie pamiętam dokłądnie) refundowane są więc tak 200-1000 zł w zależności ile ich potrzebujesz

Niesamowite, ze dzidzius który ma 6mm ma już bijące serduszko. Bardzo się cieszę, ze jest ok. Pracujesz czy l4 ogarnęłas?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Dla mnie w to też ciężko uwierzyć że taki kropek jest już tak rozwinięty

Mam pracę biurowa i naprawdę spoko się czuje (nie mam mdłości) więc jeszcze pracuje.

leki jeśli masz takie ładne amh i wiek poniżej 35 roku życia (a może nawet i dalej nie pamiętam dokłądnie) refundowane są więc tak 200-1000 zł w zależności ile ich potrzebujesz
No moje Amh to 2,39 mamy oboje po 30 lat i niestety na zadna refundacje nie załapiemy sie bo mieszkamy za granicą, wiec pewnie trzeba liczyć więcej

Dziewczyny czy kiedys mialyscie problem z progesteronem + do tego plamienia ok 7dni po owulacji? Od kilku mc mam chyba to a wyniki badan krwi sa ok. Lekarz nic nie powiedzial na ten temat. Moze od Was czegos sie dowiem

U mnie zwykle cykl trwa ok 28 dni. Takie plamienie wystepuje ok 18 a 19 dnia. I trwaja do miesiaczki.

Ostatnia edycja:
Redferrari - byliśmy. Pani „genetyk” nas odpalantowała krótko mówiąc... dopiero 5 maja mamy zrobić kariotypy (!) wspomnę ze poroniłam 7 marca druga ciąże, a takie badania się robi do 6 tyg po poronieniu.... mutacje genu mthfr można zrobić na NFZ dopiero po trzecim poronieniu, wiec zrobię to już w bocianie prywatnie. No i generalnie cała wizyta opierała się na tym, ze skanowala sobie moje wyniki bety i pomagała wypełnić formularze do badań. [emoji21] nie chcecie wiedzieć jak mój mąż wyzywał po wyjściu z gabinetu...
Fakt jest taki, ze chciałam przyoszczędzić, a jak dobrze pójdzie to z wynikami będę się bujać do czerwca.... ale pewnie niedługo się wkurw.... i pojadę wszystko zrobić do bociana

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mstar ja tak mam od trzech cykli i dostalam progesteron po owu.
Moj kuzyn z zona ostatnio mieli in vitro pryw w Poznaniu. Z lekami nierefund i wizytami wyszlo 13-14tys

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry