Mi przy długim protokole tsh też skakało, dr powiedział, że to normalne, po 3 tyg bez zmiany leków było ok. Teraz jest poniżej normy 10tc.No ponad 2,766 a miało być poniżej 2,5 więc trochę za dużo...
Dziękuję za kciuki, na pewno przydadzą się
Nie wierzę w to, że rok temu bałam się podjąć rozmowę, a teraz podejmuję działanie i to tak zaawansowane... najpierw mi się dłużyło bardzo a teraz wszystko jest takie szybkie... i chce i się boję...
reklama
redferrari
Fanka BB :)
tyle, ze ja jeszcze nie zaczęłam brać leków jutro mam zacząć anty więc jeszcze nie było powodu na skokiMi przy długim protokole tsh też skakało, dr powiedział, że to normalne, po 3 tyg bez zmiany leków było ok. Teraz jest poniżej normy 10tc.
adunnnia90
Spokojnie ja przed rozpoczęciem stymulacji jak zrobiłam tsh to koło 3 dostałam leki i do transferu już było 1,5. W ciąży cały czas w normie.tyle, ze ja jeszcze nie zaczęłam brać leków jutro mam zacząć anty więc jeszcze nie było powodu na skoki
Mocno trzymam. Kciuki [emoji110] mi ivf przyniosło największa nagrodę jaka mogłam sobie wymarzyc i tego Tobie też życzę! [emoji173]
13.04 to szczęście skończy 4 miesiące a. 14.04 mamy 6 rocznicę ślubu [emoji7]
Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Artemida90
Witam się. Chciałabym dołączyć do grupy.
W tym cyklu podchodzę do swojej pierwszej IUI. 2 lata starań - pcos, niedoczynnosc tarczycy, brak samoistnych owulacji. Od roku stymulacja gonalem i ovitrelle. Owu jest ale ciąży brak.
Na clo nie reagowałam.
Mąż wzorowe wyniki nasienia. Bardzo dużo plemników ale nie wiemy jaka ruchliwość (w Holandii nie patrzą na ruchliwość) i nie wiemy jaka morfologia.
Inseminacja również będzie wykonywana w Holandii.
Jestem po jednym usg gdzie największe pecherzyki miały 8mm - 10dc, dziś 13dc zobaczymy co będzie.
Macie jskies wskazówki co do przygotowania się przed i po inseminacji? Będę się cieszyć z każdej rady.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W tym cyklu podchodzę do swojej pierwszej IUI. 2 lata starań - pcos, niedoczynnosc tarczycy, brak samoistnych owulacji. Od roku stymulacja gonalem i ovitrelle. Owu jest ale ciąży brak.
Na clo nie reagowałam.
Mąż wzorowe wyniki nasienia. Bardzo dużo plemników ale nie wiemy jaka ruchliwość (w Holandii nie patrzą na ruchliwość) i nie wiemy jaka morfologia.
Inseminacja również będzie wykonywana w Holandii.
Jestem po jednym usg gdzie największe pecherzyki miały 8mm - 10dc, dziś 13dc zobaczymy co będzie.
Macie jskies wskazówki co do przygotowania się przed i po inseminacji? Będę się cieszyć z każdej rady.
Moja wskazówka to zachowaj spokój. Ja przy pierwszej inseminacji byłam bardzo zdenerwowana, a Mąż wręcz wariował (krzyczał i nie dało się z nim normalnie rozmawiać). Dodatkowo od razu po poszliśmy do pracy. Podejrzewam to za główna przyczynę porażki.
Do drugiej inseminacji podeszliśmy oboje z innym nastawieniem. Wzięliśmy 2 dni wolne. Dużo spacerowaliśmy przed, pełen relaks. W dzień inseminacji zjedliśmy spokojnie śniadanie, a po wszystkim poszliśmy do ulubionej naleśnikarni. Wszystko w pełnym spokoju i z uśmiechem.
No i udało się
Do drugiej inseminacji podeszliśmy oboje z innym nastawieniem. Wzięliśmy 2 dni wolne. Dużo spacerowaliśmy przed, pełen relaks. W dzień inseminacji zjedliśmy spokojnie śniadanie, a po wszystkim poszliśmy do ulubionej naleśnikarni. Wszystko w pełnym spokoju i z uśmiechem.
No i udało się
Artemida90
Moja wskazówka to zachowaj spokój. Ja przy pierwszej inseminacji byłam bardzo zdenerwowana, a Mąż wręcz wariował (krzyczał i nie dało się z nim normalnie rozmawiać). Dodatkowo od razu po poszliśmy do pracy. Podejrzewam to za główna przyczynę porażki.
No i udało się
No niestety w Holandii takiej możliwości nie będzie zabieg po pracy i na drugi dzień tez do pracy. Nikt tu nie patrzy na to. Nawet w ciąży chodzi się do pracy a jeśli się nie chce to bezpłatne wolne.
@Artemida90
Najlepiej podejsc ze spokojem i zyc normalnie. Mozesz brać jeszcze tabsy acard na ukrwienie do bety, koenzym Q10 na jakość jajec, i wiesiołek od początku cyklu do owu. Na Endo orzechy najlepiej brazylijskie i czerwone wytrawne wino
Najlepiej podejsc ze spokojem i zyc normalnie. Mozesz brać jeszcze tabsy acard na ukrwienie do bety, koenzym Q10 na jakość jajec, i wiesiołek od początku cyklu do owu. Na Endo orzechy najlepiej brazylijskie i czerwone wytrawne wino
zuzik85
Link do: 50 TESTY OWULACYJNE + 5 TEST CIĄŻOWY bardzo czułeDziewczyny możecie polecić mi dobre testy owulacyjne ?
Jak dla mnie najlepsze. Stosowałam z rossmana co 5 szt kosztuje prawie 25zł to nie były tak dokładne jak te z allegro.
reklama
Dziękuje :-) zamówiłamLink do: 50 TESTY OWULACYJNE + 5 TEST CIĄŻOWY bardzo czułe
Jak dla mnie najlepsze. Stosowałam z rossmana co 5 szt kosztuje prawie 25zł to nie były tak dokładne jak te z allegro.
Podziel się: