reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
@Artemida90
Najlepiej podejsc ze spokojem i zyc normalnie. Mozesz brać jeszcze tabsy acard na ukrwienie do bety, koenzym Q10 na jakość jajec, i wiesiołek od początku cyklu do owu. Na Endo orzechy najlepiej brazylijskie i czerwone wytrawne wino :)

No tych leków w Holandii tez nie dostanę. Wiesiołek zakupiłam w pl jak byłam. Nie mam problemów z endo przy stymulacji - zawsze wzorowe. Przy pęcherzykach ok 20mm mam ok 11-12mm. Właśnie po endo wiem kiedy na jajnikach można czegoś szukać, kiedy jest np 8mm to wiem ze jeszcze cisza.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja wskazówka to zachowaj spokój. Ja przy pierwszej inseminacji byłam bardzo zdenerwowana, a Mąż wręcz wariował (krzyczał i nie dało się z nim normalnie rozmawiać). Dodatkowo od razu po poszliśmy do pracy. Podejrzewam to za główna przyczynę porażki.
Do drugiej inseminacji podeszliśmy oboje z innym nastawieniem. Wzięliśmy 2 dni wolne. Dużo spacerowaliśmy przed, pełen relaks. W dzień inseminacji zjedliśmy spokojnie śniadanie, a po wszystkim poszliśmy do ulubionej naleśnikarni. Wszystko w pełnym spokoju i z uśmiechem.
No i udało się ;)
A u mnie zupełnie odwrotnie...
Udana 3, najszybsza, na wariata trochę,najgorsze wyniki nasienia a potem 2 tygodnie normalnego życia bez oszczędzania się...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy orientujecie się jak to jest z podaniem Pregnylu? Kiedyś miałam domięśniowo, ale czy można zrobić samemu w brzuch? Jeśli tak to jaka długość igły będzie odpowiednia? (W opakowaniu są 2 fiolki, proszek i płyn do przygotowania).

Czy orientujecie się jak to jest z podaniem Pregnylu? Kiedyś miałam domięśniowo, ale czy można zrobić samemu w brzuch? Jeśli tak to jaka długość igły będzie odpowiednia? (W opakowaniu są 2 fiolki, proszek i płyn do przygotowania).
Ja sama sobie dawałam pregnyl w brzuch, igłę dostałam, Nie wiem jaka to była długość ale taka króciutka malutka.
Miałam podwójną dawkę więc najpierw musiałam długa igła pobrać "wode" wstrzymac do proszku, zaś to pobrać i wstrzyknac do drugiego proszku, wymieszać, pobrać i wtedy zmieniałam igłę na ta króciutka i dwoma palcami zrobić fałdke na dole brzucha i pyk pregnylek w brzuch.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sama sobie dawałam pregnyl w brzuch, igłę dostałam, Nie wiem jaka to była długość ale taka króciutka malutka.
Miałam podwójną dawkę więc najpierw musiałam długa igła pobrać "wode" wstrzymac do proszku, zaś to pobrać i wstrzyknac do drugiego proszku, wymieszać, pobrać i wtedy zmieniałam igłę na ta króciutka i dwoma palcami zrobić fałdke na dole brzucha i pyk pregnylek w brzuch.

Babka w aptece niby mi dała najmniejszą igłe ale wydaje mi się że jeszcze za duża i za gruba dlatego muszę znać wymiary tej igły by dali mi odpowiednią.

Laski a ten quenzym q10 to bierzecie cały cykl czy do owulki?

reklama
Do góry