reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć, a mnie udało się po 3 inseminacji :) Dwie pierwsze odbywały się cyklu naturalnym. Trzecie podejście- Stymulowana byłam clostilbegytem pół tabletki 3-7 dc, urosły dwa pęcherzyki 20 i 21 mm, inseminacja była 28 grudnia w 12 dc, bez zastrzyku na pęknięcie, na podstawie zleconych dzień wcześniej badań hormonów. Nie traćcie nadziei ! :) Staraliśmy się 2 lata

reklama
A bierzesz clo? Bo on czasem zmniejsza śluz...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom
Kilka cykli tak, Ale ten brak śluzu widze od kilku lat. Najgorsze że kiedyś na 100% był, pamiętam to bardzo dobrze, że dokładnie wiedziałam kiedy owu bo śluz baaardzo wyraziście plodny. A teraz nic.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Tez uzywalam zel ale dzieci z niego nie mamy:) jesli widzisz tu problem mozesz sprobowac.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiecie co dziewczyny tak ostatnio z moim prywatnym mezem analizowalismy nasze wszystkie iui a wiec 10:) i doszlismy do wniosku ze rzeczywiscie przed iui z ktorej mamy corke naprawde zaczelismy o siebie dbac. Zdrowe odrzywianie i ruch. Pamietam ze dalam rade chodakowskiej nozyce czy jakos tak zrobic bez odpoczynku hehe wiec zabieram moja szanowna du..i probujemy za miesiac dwa jak sie nadarzy okazja:)

Ostatnia edycja:
Apropo par starających się 10 lat. My zaczęliśmy w 2007 roku. Więc chyba w tym roku stuknie 12. Mam za sobą 7 nieudanych IUI. I raczej jestem u kresu.

Apropo par starających się 10 lat. My zaczęliśmy w 2007 roku. Więc chyba w tym roku stuknie 12. Mam za sobą 7 nieudanych IUI. I raczej jestem u kresu.
Szczerze to ja bym o wiele szybciej szła w konkretniejsze metody...albo diagnostyke od a do z. Łącznie z immunologia i genetyka...

PodZiw pełny !!! A nie myśleliście o in vitro jednak ? Tyle kasy już na iui poszło ? Ja myśle max 3 i potem in vitro

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze to ja bym o wiele szybciej szła w konkretniejsze metody...albo diagnostyke od a do z. Łącznie z immunologia i genetyka...

A co masz na myśli mówić immunologia? Jakie to badania?

Byłam w ciąży jakieś 13 lat temu. Poroniłam w 4 mcu. Potem próbowaliśmy naturalnie. Leczyć zaczęłam się w 2009 roku. I teoretycznie jak by wszystko było dobrze. In vitro nie brałam pod uwagę. Ale w tym roku jeśli po laparo nie wyjdzie to podchodzimy do ivf. Chyba już nie mamy innego wyjścia.

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam w ciąży jakieś 13 lat temu. Poroniłam w 4 mcu. Potem próbowaliśmy naturalnie. Leczyć zaczęłam się w 2009 roku. I teoretycznie jak by wszystko było dobrze. In vitro nie brałam pod uwagę. Ale w tym roku jeśli po laparo nie wyjdzie to podchodzimy do ivf. Chyba już nie mamy innego wyjścia.
A mogę zapytać ile macie lat?

Do góry