reklama
Joaszka
Fanka BB :)
W wielkim skrócie - Twój organizm może odrzucać zarodek. A badań imuno jest b.dużo. Na grupie ivf dziwwczyny są oblatane w tym temacieA co masz na myśli mówić immunologia? Jakie to badania?
Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom
Joaszka
Link do: Czym jest niepłodność immunologiczna? I jak ją leczyć?
reqiem
Bardzo dziękuję. Akurat jestem z okolic Katowic. Ciekawe, muszę się tym zainteresowawac.Link do: Czym jest niepłodność immunologiczna? I jak ją leczyć?
Candygirl600
Ja też nie brałam in vitro pod uwagę, ale tylko ze względów takich, że myślałam że dzięki IUI zajdziemy - wyszła dupa i 3 IUI nieudane, więc w wakacje podejdziemy do in vitro. Najpierw w kwietniu czeka Nas wizyta u genetyka. A miałaś robioną drożność i inne takie?Byłam w ciąży jakieś 13 lat temu. Poroniłam w 4 mcu. Potem próbowaliśmy naturalnie. Leczyć zaczęłam się w 2009 roku. I teoretycznie jak by wszystko było dobrze. In vitro nie brałam pod uwagę. Ale w tym roku jeśli po laparo nie wyjdzie to podchodzimy do ivf. Chyba już nie mamy innego wyjścia.
martini6
Ja też nie brałam in vitro pod uwagę, ale tylko ze względów takich, że myślałam że dzięki IUI zajdziemy - wyszła dupa i 3 IUI nieudane, więc w wakacje podejdziemy do in vitro. Najpierw w kwietniu czeka Nas wizyta u genetyka. A miałaś robioną drożność i inne takie?
U nas do iui jest wymagana drożność
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Badania do PCOS : wysokie AMH 11 i wyżej, na usg widoczne małe pecherzyki w dużej ilości, nieprawidłowa wielkość jajnika, panel hormonalny w szczególności podwyższone hormony męskie, nadmierne owłosienie lub przeciwnie łysienie, nieprawidlowa waga. To mi badali ale nie było źle ;-)hej wszystkie staraczki ja już zakończyłam moją przygodę z iui - niestety po raz kolejny przyszła miesiączka, po 3-ciej nieudanej. Zdecydowaliśmy się na in vitro, to co wyłożyliśmy już na inseminacje równa się jednemu transferowi. Za Was wszystkie trzymam kciuki i wierzę, że każda z Was doczeka się małego cudu. Interesuje mnie jedna sprawa, bardzo często piszecie o PCOS, czy możecie mi powiedzieć na jakiej podstawie macie to stwierdzone?
reqiem
U Was takie terminy genetykow że dopiero w kwietniu?Ja też nie brałam in vitro pod uwagę, ale tylko ze względów takich, że myślałam że dzięki IUI zajdziemy - wyszła dupa i 3 IUI nieudane, więc w wakacje podejdziemy do in vitro. Najpierw w kwietniu czeka Nas wizyta u genetyka. A miałaś robioną drożność i inne takie?
reklama
Hej :-) zainteresowały mnie te badania genetyczne. Co będziesz robić ?miałam już full badań ale tych jeszcze nie a ciąży jak nie było tak nie ma ...To tak jak u nas [emoji4] jestem po dwóch IUI. teraz jesteśmy na etapie testów genetycznych, może spróbuj, wystarczy skierowanie od internisty i znaleźć poradnie. Można też prywatnie ale to spore koszty.
Podziel się: