reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
A co powiecie dziewczyny o drożności jajowodów ? Jak to się odbywa czy boli itd ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja miałam robioną drożność około 1,5 roku w prywatnej klinice, bez znieczulenia ani innych takich ulepszaczy :p Badanie przypomina badanie ginekologiczne, oczywiście czuć lekki dyskomfort i uczucie rozpierania, ale jest to do przeżycia. Ja ciutkę krwawiłam po badaniu i wspomogłam się tabletką przeciwbólową. U mnie 2 drożne. Powodzenia :)

reklama
A co powiecie dziewczyny o drożności jajowodów ? Jak to się odbywa czy boli itd ?

"jak są drożne nie boli, niezbyt komfortowe założenie aparatu do badania, potem uczucie wypełnienia mało miłe, ale nie bolesne - 10 min i po akcji, potem lekkie plamienie 3 dni, lekki ból podbrzusza jak na @

Ja miałam robioną drożność około 1,5 roku w prywatnej klinice, bez znieczulenia ani innych takich ulepszaczy :p Badanie przypomina badanie ginekologiczne, oczywiście czuć lekki dyskomfort i uczucie rozpierania, ale jest to do przeżycia. Ja ciutkę krwawiłam po badaniu i wspomogłam się tabletką przeciwbólową. U mnie 2 drożne. Powodzenia :)

Dziękuje ślicznie. Mam nadzieje ze będą u mnie dobre wyniki i będę mieć już to z głowy. [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Badanie drożności miałam robione w invimed w Warszawie. Samo badanie trwało 10 minut i nic nie bolało. Tylko takie nieprzyjemne uczucie naprężenia gdy wprowadzali balonik przed kontrastem. Ale bez przesady, idzie wytrzymać. Więcej strachu niż to wszystko warte. Zobaczysz, dasz radę.

@ powinna być w piątek/sobotę dopiero więc jeszcze 5 dni... demollka2 obyś miała rację, ale nie chcę się nakręcać, wierzyłam przy poprzedniej iui i potem ryczałam jak bóbr... co ma być to będzie...

@ powinna być w piątek/sobotę dopiero więc jeszcze 5 dni... demollka2 obyś miała rację, ale nie chcę się nakręcać, wierzyłam przy poprzedniej iui i potem ryczałam jak bóbr... co ma być to będzie...

O to jest bardzo dobre podejście. Ja miałam takie po transferze i się udało. Nie zamartwialam się, nie doszukiwała objawów a beta bardzo miło mnie zasloczyla. Ja nie miałam objawia, brzuch mnie nie bolał, piersi od progesteronu normalne, dobrze się czułam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam dwa dni do @, a boli mnie prawy jajnik, taki tepy bol trochę jak przy owulce. Mam nadzieje ze nic się tam nie rozwija, tydzień temu miałam usg dopochwowe i mówił że wszystko tam w porządku, są śladu po owu i w ogóle.
Boję się powikłań bo tych wszystkich specyfikach, muszę się zapisać do ginka i zrobić usg piersi bo ostatnio mnie mocno uswiadomiłyscie że starania, staraniami ale trzeba zadbać o siebie.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

GRUDZIEŃ

@Joaszka, @Tyczusia, @Lanolka, @Evelevel gratulujemy dwóch wyczekanych kreseczek

NOWY ROK, NOWE PLANY I NADZIEJE

STYCZEŃ

13-15 - Cikulinka - starania naturalne
16 - zuzik85 - przewidywany termin @/początek stymulacji przed drugim podejściem
16 - demollka - testowanie po IUI
17 - reqiem - testowanie po staraniach naturalnych
16-18 - Gotart - wizyta w klinice przed stymulacją do IVF
19 - redferrari - testowanie po drugiej IUI
22 - Anuśśśka - testowanie po IUI
22 - Kefirek - testowanie po IUI
25-26 - nuna85 - testowanie po staraniach naturalnych

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

Do góry