reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A co powiecie dziewczyny o drożności jajowodów ? Jak to się odbywa czy boli itd ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja miałam droznosc poszłam na oddział w niedzielę rano a w poniedziałek rano miałam zabieg uśpienie płytkie całość czyli prZygotowanie podanie antybiotyku leku przeciwwymiotnego przed zabiegiem jazda na blok przygotowanie do zabiegu z uspieniem wybudzeniem i dotransportowaniem na sale zajęło sumasumarum 40 minut u mnie czułam się bardzo dobrze lekko krwawilam po zabiegu wzięła tydzień chorobowego żeby nie dzwigac zabieg miałam we wrześniu a teraz podchodzę do pierwszej iui

" kto nie walczy ten nie niańczy "

reklama
Ja miałam droznosc poszłam na oddział w niedzielę rano a w poniedziałek rano miałam zabieg uśpienie płytkie całość czyli prZygotowanie podanie antybiotyku leku przeciwwymiotnego przed zabiegiem jazda na blok przygotowanie do zabiegu z uspieniem wybudzeniem i dotransportowaniem na sale zajęło sumasumarum 40 minut u mnie czułam się bardzo dobrze lekko krwawilam po zabiegu wzięła tydzień chorobowego żeby nie dzwigac zabieg miałam we wrześniu a teraz podchodzę do pierwszej iui

Aha a prosiłas żeby było na uśpieniu czy sam lekarza zaproponował ? Czemu tak długo czekasz na iui od badania ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aha a prosiłas żeby było na uśpieniu czy sam lekarza zaproponował ? Czemu tak długo czekasz na iui od badania ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bo nie chciałam od razu iui chciałam spróbować jeszcze 3 cykle na clo. U mnie w szpitalu to norma ze jest krótkie uspienie przy tym zabiegu

A co powiecie dziewczyny o drożności jajowodów ? Jak to się odbywa czy boli itd ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja miałam HyCoSy. Nic nie boli. 15 w gabinecie. Badanie pod kontrolą usg.
Hsg pod rentgenem to już inna bajka...
Tyle że HyCoSy nie refundują. Ok600zl kosztuje

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam robiona droznosc poprzez laparoskopie jajowkow. Byłam w szpitalu przez 4 dni i traktowane jak operacja pod pełna narkoza. Generalnie to później czułam się baaaardzo źle. Wszystko mnie bolało i nie potrafiłam dojść do siebie przez tydzień a najgorsze było to że emek był wtedy na delegacji, a ja ani autem ani dźwigać. Tragedia. Jajowody okazały się drozne a ostatnio lekarz się dziwil dlaczego miałam robiony na początek tak inwazyjny zabieg po którym mogą wystapic później zarosty i jajowody które wcześniej były drozne po pół roku okażą się niedrozne, także masakra.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
Laparo sprawdza też inne rzeczy...jest dokładniejsze. Choć fakt, nie jest to badanie pierwszego rzutu...ale np.Jesli lekarz podejrzewa endometrioze to od razu zleca laparo

Laparo sprawdza też inne rzeczy...jest dokładniejsze. Choć fakt, nie jest to badanie pierwszego rzutu...ale np.Jesli lekarz podejrzewa endometrioze to od razu zleca laparo

U mnie nie było żadnego podejrzenia , wyniki książkowe. Mam nadzieje ze przez jego decyzje kiedyś nie odczuje konsekwensji

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jadlam 4 tabl clo na dzien i nie urosl zaden pecherzyk wiec musialam niec zastrzyki. Na fostimonie i menopurze urosly mi 2 pecherzyki. A ze kosztowalo mnie to tyle ile stymulowanie przy in vitro i ze u mnie sama iui kosztuje 1500zl to wolalam zrobic in vitro za 6 tys gdzie zastrzyki mialam refundowane

Do góry