reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Można wpisać do kalendarza:
10.01 pierwsza wizyta w nowej klinice Bocian Katowice. Zobaczymy co mam tam powiedzą. Byłam dzisiaj w "niby" poradni leczenia niepłodności ale okazało się że na NFZ, a trzeba zaplacic za wizytę i IUI i tak nie refunduja. Już wolę w klinice zapłacić. Umówiłam się na przyszła środę. Ponoć pierwsza wizyta trwa 3h [emoji33] szok, w poprzedniej w gabiniecie siedziałam może 20 min..

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jakie ma parametry jeżeli chodzi ruchliwosc, żywotność i plemniki o prawidłowej budowie?
Mojemu emkowi mówią że ma dobre ale coś mi się nie chce wierzyc, jakieś mi się wydaja średnie.

Tak dla porównania badania w styczniu i przy ostatniej inseminacji w grudniu (w styczniu emek był jakoś krótko po antybiotyku a w grudniu był przeziębiony)
Liczba plemników 15,7 mln/ml, 3,4 mln/ml
Ruchliwość A+B 42%, 32%
Czyli straszny spadek, przy grudniowe IUI ledwo niezbędne minimum. Jeśli chodzi o budowę to tylko 3% jest prawidłowe i 97%to atypia główki żywotność na poziomie 49% (badanie wykonane w sierpniu)

Tak dla porównania badania w styczniu i przy ostatniej inseminacji w grudniu (w styczniu emek był jakoś krótko po antybiotyku a w grudniu był przeziębiony)
Liczba plemników 15,7 mln/ml, 3,4 mln/ml
Ruchliwość A+B 42%, 32%
Czyli straszny spadek, przy grudniowe IUI ledwo niezbędne minimum. Jeśli chodzi o budowę to tylko 3% jest prawidłowe i 97%to atypia główki żywotność na poziomie 49% (badanie wykonane w sierpniu)
To faktycznie spadek mocny. Mój ma żywotność 85%, ale A+B 34% i prawidłowe 6%, niby ponad normę ale minimalnie.
Przy liczbie 70mln/ml

Hmm jestem w połowie cyku, myślę że parę dni po owulacji, brzuch pobolewa lekko jak na @ i lekko plamie, Ale taka jasniutka krew. Co myślicie? Za tydzień mam wizytę dopiero

Evelevel od którego dnia cyklu zaczynalas stymulacje do ivf? A wcześniej cos bralas? Ja od 23 dnia zaczynam brac Estrofem. No i w międzyczasie czekamy na okres.

Evelevel od którego dnia cyklu zaczynalas stymulacje do ivf? A wcześniej cos bralas? Ja od 23 dnia zaczynam brac Estrofem. No i w międzyczasie czekamy na okres.

A idziesz krótkim czy długim protokołem? Ja szlam krótkim i stymulacje zastrzykami miałam od 3 dc. Progesteron powinien być poniżej 1 i można zaczynać, przynajmniej tak mi mój lekarz mówił [emoji6] a co masz później po estrofemie?

reklama
A idziesz krótkim czy długim protokołem? Ja szlam krótkim i stymulacje zastrzykami miałam od 3 dc. Progesteron powinien być poniżej 1 i można zaczynać, przynajmniej tak mi mój lekarz mówił [emoji6] a co masz później po estrofemie?
Ja tez krotkim. Nie mowila mi jeszcze co dalej,wspomniala tylko,ze zastrzyki. Mam sie zjawic 2-4 dzien cyklu,czyli ok.16-18 stycznia.

Do góry