reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Można wpisać do kalendarza:
10.01 pierwsza wizyta w nowej klinice Bocian Katowice. Zobaczymy co mam tam powiedzą. Byłam dzisiaj w "niby" poradni leczenia niepłodności ale okazało się że na NFZ, a trzeba zaplacic za wizytę i IUI i tak nie refunduja. Już wolę w klinice zapłacić. Umówiłam się na przyszła środę. Ponoć pierwsza wizyta trwa 3h [emoji33] szok, w poprzedniej w gabiniecie siedziałam może 20 min..

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jakie ma parametry jeżeli chodzi ruchliwosc, żywotność i plemniki o prawidłowej budowie?
Mojemu emkowi mówią że ma dobre ale coś mi się nie chce wierzyc, jakieś mi się wydaja średnie.

Tak dla porównania badania w styczniu i przy ostatniej inseminacji w grudniu (w styczniu emek był jakoś krótko po antybiotyku a w grudniu był przeziębiony)
Liczba plemników 15,7 mln/ml, 3,4 mln/ml
Ruchliwość A+B 42%, 32%
Czyli straszny spadek, przy grudniowe IUI ledwo niezbędne minimum. Jeśli chodzi o budowę to tylko 3% jest prawidłowe i 97%to atypia główki żywotność na poziomie 49% (badanie wykonane w sierpniu)

Tak dla porównania badania w styczniu i przy ostatniej inseminacji w grudniu (w styczniu emek był jakoś krótko po antybiotyku a w grudniu był przeziębiony)
Liczba plemników 15,7 mln/ml, 3,4 mln/ml
Ruchliwość A+B 42%, 32%
Czyli straszny spadek, przy grudniowe IUI ledwo niezbędne minimum. Jeśli chodzi o budowę to tylko 3% jest prawidłowe i 97%to atypia główki żywotność na poziomie 49% (badanie wykonane w sierpniu)
To faktycznie spadek mocny. Mój ma żywotność 85%, ale A+B 34% i prawidłowe 6%, niby ponad normę ale minimalnie.
Przy liczbie 70mln/ml

Hmm jestem w połowie cyku, myślę że parę dni po owulacji, brzuch pobolewa lekko jak na @ i lekko plamie, Ale taka jasniutka krew. Co myślicie? Za tydzień mam wizytę dopiero

Evelevel od którego dnia cyklu zaczynalas stymulacje do ivf? A wcześniej cos bralas? Ja od 23 dnia zaczynam brac Estrofem. No i w międzyczasie czekamy na okres.

Evelevel od którego dnia cyklu zaczynalas stymulacje do ivf? A wcześniej cos bralas? Ja od 23 dnia zaczynam brac Estrofem. No i w międzyczasie czekamy na okres.

A idziesz krótkim czy długim protokołem? Ja szlam krótkim i stymulacje zastrzykami miałam od 3 dc. Progesteron powinien być poniżej 1 i można zaczynać, przynajmniej tak mi mój lekarz mówił [emoji6] a co masz później po estrofemie?

reklama
A idziesz krótkim czy długim protokołem? Ja szlam krótkim i stymulacje zastrzykami miałam od 3 dc. Progesteron powinien być poniżej 1 i można zaczynać, przynajmniej tak mi mój lekarz mówił [emoji6] a co masz później po estrofemie?
Ja tez krotkim. Nie mowila mi jeszcze co dalej,wspomniala tylko,ze zastrzyki. Mam sie zjawic 2-4 dzien cyklu,czyli ok.16-18 stycznia.

Do góry