reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Od jutra zaczynam znowu brać Clo. 13ego pierwsze usg. Zastanawiam się czy jutro nie kupić sobie profilaktycznie w aptece kwasu foliowego i czy nie brać go sobie przed IUI. Wiecie moze czy zażywanie kwasu foliowego nie bedzie w żaden sposób przeszkadzać w całej procedurze lub gryźć się z Clo?

Od jutra zaczynam znowu brać Clo. 13ego pierwsze usg. Zastanawiam się czy jutro nie kupić sobie profilaktycznie w aptece kwasu foliowego i czy nie brać go sobie przed IUI. Wiecie moze czy zażywanie kwasu foliowego nie bedzie w żaden sposób przeszkadzać w całej procedurze lub gryźć się z Clo?
Nie będzie. A wskazane jest branie na 3 miesiące przed planowaną ciąża. u Ciebie to ostatni dzwonek.
Najlepiej wybierz ten droższy w formie inozytolu np inofolic itp. On jest w saszetkach do rozpuszczenia. Jest o wiele bardziej przyswajalny :)

cześć, byłam wczoraj na wizycie kontrolnej 15 dzień po 2 próbie iui, lekarz twierdzi że sprawa ciąży w trakcie i nie może powiedzieć tak ani nie. teraz kwestia prawidłowego zagnieżdżenia
pęcherzyk niby jest 6 mm, endometrium 23
mam brać nadal duphaston 2x1 i od wczoraj encorton 1mg 3x1 plus standardowo kwas foliowy
@ planowana na 9.12 ale liczę, że przy takiej grubości endo nie przyjdzie i że w ogóle będzie sukces:)

cześć, byłam wczoraj na wizycie kontrolnej 15 dzień po 2 próbie iui, lekarz twierdzi że sprawa ciąży w trakcie i nie może powiedzieć tak ani nie. teraz kwestia prawidłowego zagnieżdżenia
pęcherzyk niby jest 6 mm, endometrium 23
mam brać nadal duphaston 2x1 i od wczoraj encorton 1mg 3x1 plus standardowo kwas foliowy
@ planowana na 9.12 ale liczę, że przy takiej grubości endo nie przyjdzie i że w ogóle będzie sukces:)
A dlaczego nie zrobisz bety? 15 dzień po IUI to już pewniak. Już nawet na sikańca można się pokusić.
Ja nie wytrzymałabym bez bety... :)

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

Joaszka - nasza szczęściara z listopada, II kreseczki

GRUDZIEŃ
11- 12- nuna85 - monitoring przed IUI
15 - zuzik85 - przewidywany termin @
21- reqiem- testowanie po IUI
29- sroka87- wizyta w sprawie in-vitro

luska22 - laparoskopia
Evelevel - start z IVF
Candygirl600 - III podejście do IUI

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry