reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Lutka przyznam ze nie rozumiem podejscia gin. 15dzien oo iui zamiast zrobic bete i miec pewnosc to tak troche szczela i faszetuje nadal lekami. 6mm pecherzyk? Rozumiem ze jest ciaza? Bo jaki inny pecherzyk widzi?

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lutka przyznam ze nie rozumiem podejscia gin. 15dzien oo iui zamiast zrobic bete i miec pewnosc to tak troche szczela i faszetuje nadal lekami. 6mm pecherzyk? Rozumiem ze jest ciaza? Bo jaki inny pecherzyk widzi?

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie pęcherzyk było widać dopiero w 27dniu po IUI. No ale różne są sprzęty i różne przypadki ;)
W 14 dniu jak beta wyszła pozytywna popędziłam do gina po L4 (mam pracę fizyczną), przy okazji zrobił usg. Nie było widać nic, tylko pogrubione Endo (beta była 104). Kazał przyjść za 2 tygodnie. Był pęcherzyk. Po kolejnym, serduszko.

Lutka, oby to było TO! A nie jakaś torbielka.
[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Ja byłam 5.12 na pierwszej wizycie w nowej klinice i nie wiadomo skąd wypatrzyła jakąś torbiel.
zuzik jak się zbija prolaktynę?

Ja byłam 5.12 na pierwszej wizycie w nowej klinice i nie wiadomo skąd wypatrzyła jakąś torbiel.
zuzik jak się zbija prolaktynę?
Prolaktyna to hormon stresu, także no... najlepszy sposób to luz ;)
Farmakologiczne to przepisują dostinex, bromergon, parlodel, naprolac. Od najmniejszej dawki.

A torbiel mogła się zrobić z niepękniętego pęcherzyka w poprzednim cyklu. Nie zawsze miesiączka "leczy" torbiele. Czasami potrzeba 2, 3 cykli zeby się wchłonęła. Najważniejsze, żeby nie rosła.

Chyba dopada mnie lekki stresik, praca nie idzie bo myśli przy najbliższym iui, i ta obawa skąd wytrzaśniemy 9tys na ivf jeśli się nie uda. 9.12 iui a przewidywana @25.12 a więc albo wesołe święta albo stypa ;)

Chyba dopada mnie lekki stresik, praca nie idzie bo myśli przy najbliższym iui, i ta obawa skąd wytrzaśniemy 9tys na ivf jeśli się nie uda. 9.12 iui a przewidywana @25.12 a więc albo wesołe święta albo stypa ;)
Widzę, że mamy podobnie, ja też przed samymi światami test. Wierzę Moja Droga, że prezentu w tym roku dla mężów i dla siebie juz nie będziemy musiały kupować :)

&adunia ja czytam Cię na wątku ivf. Trzymam mocno kciuki za pierwsze piękne chwile. Pójdzie gładko. Ja jestem już po pierwszym zastrzyku. Poszło gładko, myślałam ze będzie gorzej. Pierwszy podglad we wtorek zobaczymy co tam się rozwija[emoji6] dziewczyny nie poddajemy się walczymy! Hipernova jak u mnie zapadła decyzja o ivf tez się głowicami skąd wziąć 9 tysi ale usiadłam z mężem, zrobiliśmy sobie spis wydatków, szacowane przychody i to ile każdego miesiąca chcemy odłożyć. I w 3 miesiące udało nam się uzbierać prawie 7 tys. 1 tys dołożyli nam moi rodzice 2 teściowie. Teraz tez z każda wypłata lecą pieniądze na oszczędnościowe bo noe wiadomo co się może przydarzyć[emoji6] dacie radę! @Zuzik kiedy druga iui?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
&adunia ja czytam Cię na wątku ivf. Trzymam mocno kciuki za pierwsze piękne chwile. Pójdzie gładko. Ja jestem już po pierwszym zastrzyku. Poszło gładko, myślałam ze będzie gorzej. Pierwszy podglad we wtorek zobaczymy co tam się rozwija[emoji6] dziewczyny nie poddajemy się walczymy! Hipernova jak u mnie zapadła decyzja o ivf tez się głowicami skąd wziąć 9 tysi ale usiadłam z mężem, zrobiliśmy sobie spis wydatków, szacowane przychody i to ile każdego miesiąca chcemy odłożyć. I w 3 miesiące udało nam się uzbierać prawie 7 tys. 1 tys dołożyli nam moi rodzice 2 teściowie. Teraz tez z każda wypłata lecą pieniądze na oszczędnościowe bo noe wiadomo co się może przydarzyć[emoji6] dacie radę! @Zuzik kiedy druga iui?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@Evelevel planujemy w styczniu. :*

Do góry