reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Tak, mial robiona biopsje przy pierwszej sie podzieliły a przu drugiej nie a mielismy tylko 2 slomki. Pozniej M robil jakieś badanie co mialo wskazac czy sie oplaca kolejna biopsje robic ale wynik wyszedl gorzej niz zle.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane napiszcie mi czy byłyście stymulowanie przed inseminacja i czy przynioslo to efekt:) ja biore lamette.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam tylko jedna IUI w czerwcu. Byłam stymulowana lametta. Po 5 dniach miałam bardzo dużo pęcherzyków ale żadnego dominującego, lekarz zalecił kolejne 5dni i urósł 1 pęcherzyk Ok 19mm - byliśmy myślami juz przy invitro (chcieliśmy podejść teraz na jesień) ale ten jeden pęcherzyk starczył :) udało się mimo 1 pęcherzyka i słabego nasienia M.
Trzymam kciuki [emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Joaszka chyba mamy jakiś zjebany czas mój M ma zapalenie oskrzeli , córka kaszle nie śpi w nocy i lipa a myślałam że tak dla przyjemności coś będzie no trudno myślami jestem juz na laparoskopi już przepatrzyłam piżamki do szpitala

Joaszka chyba mamy jakiś zjebany czas mój M ma zapalenie oskrzeli , córka kaszle nie śpi w nocy i lipa a myślałam że tak dla przyjemności coś będzie no trudno myślami jestem juz na laparoskopi już przepatrzyłam piżamki do szpitala
Ja nie wiem czy tracić czas na laparo. Nawet jeśli mnie naprawia albo będzie ok to jeszcze zostaje słabe nasienie.

Albo podejdziemy do in vitro albo będę musiała zrezygnować z marzeń

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ja tez mam dola za pare dni @ i ide na laparoskopie boje sie 4 iui nie udane rece opadaja powoli mam nadzieje ze @ pojawi sie w terminie do dupy to wszystko na in vitro nie mamy kasy zostaly nam dwa iui na nfz nie wiem co dalej te 3 lata duzo zmienily w moim zyciu odpuscimy po 6 iui to juz postanowione szukam pracy i ide na prawko zaczynam zyc tak naprawde

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej jestem nowa. Zawsze fora czytałam ale nigdy nic nie napisałam. Jestem po swojej pierwszej inseminacji 2 września. Prywatnie. Nawet nie wiedziałam że są refundowane. Czy możecie mi coś więcej o tym powiedzieć? Mieszkam w Bydgoszczy i nie słyszałam o takich możliwościach. Ogólnie całe to leczenie 'niepłodności' to strasznie droga sprawa. Na NFZ nikt nie chciał mnie leczyć. U nas mąż ma nasienie ok. Ja mam normalną owulację z pomocą leków. Hormony ok. Drożność była i jeden drożny (leniwy) drugi też drożny ale 'z opóźnieniem' (przez co lekarz proponuje laparoskopię) .Teraz biorę aromek. Na pęknięcie dostawałam pregnyl teraz dostaje ovitrelle. Pęcherzyki pękają mi same (pierwszy lekarz uparcie twierdził że nie pękają i jeździłam na pregnyl, dlatego m.in. go zmieniłam) a zastrzyk z Ovi miałam tylko żeby lekarz wyliczył ten 'dobry moment' na inseminację. Jakie były wasze odczucia po inseminacji?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ja tez mam dola za pare dni @ i ide na laparoskopie boje sie 4 iui nie udane rece opadaja powoli mam nadzieje ze @ pojawi sie w terminie do dupy to wszystko na in vitro nie mamy kasy zostaly nam dwa iui na nfz nie wiem co dalej te 3 lata duzo zmienily w moim zyciu odpuscimy po 6 iui to juz postanowione szukam pracy i ide na prawko zaczynam zyc tak naprawde

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się waham ciągle z tą laparo...
Może jednak powinnam zrobić? Będę wiedziała na czym stoję. Bo może drugi też do dupy i wtedy tylko in vitro.

Hej jestem nowa. Zawsze fora czytałam ale nigdy nic nie napisałam. Jestem po swojej pierwszej inseminacji 2 września. Prywatnie. Nawet nie wiedziałam że są refundowane. Czy możecie mi coś więcej o tym powiedzieć? Mieszkam w Bydgoszczy i nie słyszałam o takich możliwościach. Ogólnie całe to leczenie 'niepłodności' to strasznie droga sprawa. Na NFZ nikt nie chciał mnie leczyć. U nas mąż ma nasienie ok. Ja mam normalną owulację z pomocą leków. Hormony ok. Drożność była i jeden drożny (leniwy) drugi też drożny ale 'z opóźnieniem' (przez co lekarz proponuje laparoskopię) .Teraz biorę aromek. Na pęknięcie dostawałam pregnyl teraz dostaje ovitrelle. Pęcherzyki pękają mi same (pierwszy lekarz uparcie twierdził że nie pękają i jeździłam na pregnyl, dlatego m.in. go zmieniłam) a zastrzyk z Ovi miałam tylko żeby lekarz wyliczył ten 'dobry moment' na inseminację. Jakie były wasze odczucia po inseminacji?

Odczucia? Żadnych w sumie...
Tak jak w cyklach ze staraniami naturalnymi...

Po badaniu drożności spóźniła mi się miesiączka 2 tygodnie. Cykle mam zazwyczaj 28-31 dni z czego zawsze 3 dni wcześniej już plamie. Mnie od inseminacji cały czas pobolewa podbrzusze jak na miesiączkę a nic nie ma. Póki co nawet plamki. Fiksuje. Czy znów jak po drożności się spóźnia czy co się dzieje i czy to normalne. Test wczoraj to wyszła nie różowa tylko biała taka dziwna kreska. Ale może być za wcześnie jeszcze.

reklama
Do góry