reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej jestem nowa. Zawsze fora czytałam ale nigdy nic nie napisałam. Jestem po swojej pierwszej inseminacji 2 września. Prywatnie. Nawet nie wiedziałam że są refundowane. Czy możecie mi coś więcej o tym powiedzieć? Mieszkam w Bydgoszczy i nie słyszałam o takich możliwościach. Ogólnie całe to leczenie 'niepłodności' to strasznie droga sprawa. Na NFZ nikt nie chciał mnie leczyć. U nas mąż ma nasienie ok. Ja mam normalną owulację z pomocą leków. Hormony ok. Drożność była i jeden drożny (leniwy) drugi też drożny ale 'z opóźnieniem' (przez co lekarz proponuje laparoskopię) .Teraz biorę aromek. Na pęknięcie dostawałam pregnyl teraz dostaje ovitrelle. Pęcherzyki pękają mi same (pierwszy lekarz uparcie twierdził że nie pękają i jeździłam na pregnyl, dlatego m.in. go zmieniłam) a zastrzyk z Ovi miałam tylko żeby lekarz wyliczył ten 'dobry moment' na inseminację. Jakie były wasze odczucia po inseminacji?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
W kielcach w szpitalu na prostej jest poradnia leczenia nieplodnosci ja jestem po 4 nieudanym iui czekam na laparoskopie

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to testowanie niepotrzebne :( a się napłakałam dzisiaj. Zastanawiam się właśnie albo nad druga inseminacja albo laparoskopia. Raczej najpierw spróbuje laparoskopii. Sprawdzą i naprawią jeśli coś jest nie tak. Luska22 poszukam u siebie. U mnie kliniki są 2 i są prywatne. Ale może gdzieś przy szpitalu... W każdym razie dobrze wiedzieć że są możliwości.

No to testowanie niepotrzebne :( a się napłakałam dzisiaj. Zastanawiam się właśnie albo nad druga inseminacja albo laparoskopia. Raczej najpierw spróbuje laparoskopii. Sprawdzą i naprawią jeśli coś jest nie tak. Luska22 poszukam u siebie. U mnie kliniki są 2 i są prywatne. Ale może gdzieś przy szpitalu... W każdym razie dobrze wiedzieć że są możliwości.
Z tego co mige podpowiedzieć to nie rob na osowej gorze...

Z tego co moge podpowiedziec to nie rob na osowej gorze...

reklama
Do góry